:: love is a gift ::

Wednesday, March 31, 2010

bride & groom t-shirt


10 days left!!

source: It's time for Q&A

super cool must owned stuff!!!

Open for order until
10 APRIL 2010.

(rase macam blog jual barang plak lately..hehe..)

doorgifts I

setelah digodek2, dilompat2..i found a few nice items yang boleh dijadikan doorgift. tapi akhirnya, mama kata nak carikan. takpa, boleh dikivkan utk wedding nanti kan. tak pon untuk apa2 events in the future. here's the hasil godekan.


ini ialah stick pop cake. cake yang disalut chocolate dan dihias.
nampak macam sedap je...
(ke aku lapar ni..hehe)


ini ialah fancy cookies. comel kan?
pack in a plastic n deco dgn riben.
atau pun, letak stick gak macam pop stick tu.


ini ialah cake ball. unique kan? macam sedap jugak ni.


ini pulak my fav, bahulu bungkus & DIY.
super cool n murah.


source : Basket Lab Creative

ini ialah kalendar. boleh guna setiap tahun tanpa ragu.


source : mynurinshop online

ini ialah glass photo coaster. bleh letak gamba ke, logo ke, tema ke..
sweet kan..ada byk design n color lagi ni.


ini ialah candle pomander - scented.
huhu..tak sampai hati nak light up.


* saya tidak mendapat apa2 komisen daripada vendor.
*tapi kalau vendor nak sponsor, apa salahnya. macam la diorg bukak blog saya ni.
hehehe...


Monday, March 29, 2010

Formula Guest List

entry pantas as a note for me. dicilok dengan kadar serta merta dari blog cik belle. untuk kegunaan masa depan. unless ada orang kaya nak sponsor wedding saya nanti, saya invite semua orang yang saya jumpa. haha..

*click to enlarge the picture

Friday, March 26, 2010

tick tick

checklist

1. catering - dah booked, belum bayar, diorg tak nak lagi, tapi dah confirm. duit dah bagi kt parents. - tick

2. photographer - booked. deposit paid. - tick

3. baju saya - dah tempah. belum siap. - tick

4. baju dia - dah tempah. dah siap. - tick

5. homestay - dah book. belum deposit. - tick

6. make up - dah book. deposit paid. - tick

7. tudung - dah tempah. bulan april baru confirm. - errr..

8. veil - dah booking pinjam.haha - tick

9. hantaran - barang dah beli. manisan belum. barang2 nak buat hantaran belum. - errr

10. jemputan - belum. - errr..

11. handbouquet - mama kata nak buat..huhu.. - errr..

12. bantal sila - pinjam. belum amik. - tick

13. doorgift - mama nak cari n sponsor. hoyeaah.. tapi belum jumpa. - errr

anything yang tertinggal tak?
huhu..

susahnya manage dari jauh ni..tapi nasib baik ada internet.

Thursday, March 25, 2010

ideas for solemnization & reception dress

klik. klik. jumpa kat facebook pics ni.
source: facebook wan shahril mustapha (the photographer) & farah nurwahidah (the bride)

macam tertarik pulak tengok one piece dress camni.
tapi sesuaikah untuk diri ku ini?

baju nikah

the beautiful bride.


baju sanding by salleh citra (kalau tak silap)


ouch..she is so angel! see the details of the dress.
superb lovely. n the shoes too!


ok! mula berangan! hahaha.. i tried to search for the designer name, salleh citra. but couldn't find one. tapi tiba-tiba terbaca kat majalah nona, nama salleh citra ni. design dia mmg ala2 cam gini. tapi camna nk reach dia? huhu..macam mampu je nk bayar.. takpe, berangan tu x salah kan. mana tau menang RM100K dari Petronas ke Shell. melompat mcm monyet aku..haa.. *berangan lagi*


doorgift

mama saya suruh cari doorgift tunang yang less than RM 1 per piece but unique and nice. waahh!! susah tu..bagi pembaris ke pemadam je lah, saya cakap. pastu mama malas nak layan. in other word, pergi la cari sampai dapat yang ok. uh...serabut minda ku! pelisss..any idea?



Wednesday, March 17, 2010

Pomander Ball

memandangkan the wedding day agak lama lg. iaitu tahun depan. saya rasa saya mempunyai banyak masa untuk menDIY pomander ball. saya plan nk buat as bunga pahar. macam kt gambar bawah ni.. mungkin nk letak coklat ke sebagai tambahan..so that, xde lah dpt pomander je..huhu..itu semu hanya dalam kepala.. dalam kiraan budget duit dan masa belum dibuat.
pomander as bunga pahar


close up pomander ball itu

source: facebook

setelah disearch2.. saya tgk dah ramai b2b buat sendiri. ada 2 version yang saya berkenan.


version 1 : 2 better than 1

pomander ball pakai flower


version 2 : misi february 2010

pomander ball pakai crepe paper

tapi ada juga yang cakap, kalau beli yang dah siap pun x banyak beza harganya. baik beli drp penat2 buat. eh.. ye ke.. patut ke tak patut buat ni.

kos:
1. kalo bola foam yg standard sizenye harga rm1 satu, kalo yg kecik dlm rm0.60 satu.
sumber: sin yin semua house.
2. bunga-bunga cinta tu dalam rm3.20 untuk satu bola tu.
kedai bunga reben.
3. gam + reben..tatau kos.

so, total x masuk gam, reben n accessories tambahan lain = rm3.80 atau rm4.20.
kalo beli yang dah siap berapa ringgit?

berbaloi ke tak kalo buat ni?

Sunday, March 7, 2010

engagement outfit

saya mula-mula macam rilek2 je. rasa mcm lambat lagi. tgk cik belle dah gelabah. saya tiba-tiba gelabah gak. huhu.. kain dah beli. so dah tanak pk. walopon bila cari cari design2 baju, tiba2 ada sikit rasa aalaa nak camni... adoi..takpe..ada lagi untuk nikah nanti. (ayat sedapkan hati..)

saya rasa macam nak baju kurung moden simple mimple je.
mengharapkan kepada beads kat baju untuk menyerlah.
atas nasihat cik xora, masa cari cari kain di jalan TAR, i put Jakel kat tmpt terakhir untuk dikunjungi. tapi setiap kali masuk kedai-kedai lain..hati dah sampai kt jakel. tak sabo2..nak tengok kain kt sana. haha..

and finally beli kt jakel gak. mungkin sbb dpt sampin free. mungkin sebab terlalu banyak pilihan. mungkin sebab kesian kt kakak tu dok keluar kain, lilit, pusing, usung sana sini, suma lah dia buat ikut saya nak. atau mungkin saya dah penat patah balik tempat lain. haha.. yang pasti saya tak dapat warna saya nak. mmg susah nk cari chiffon camtu. kalo ade, saya tak berkenan plak beads dia. huu..

ok, dah dah. xmo pikir dah.

saya p jumpa tailor. tailor biasa je. untuk nikah nanti baru nak cari designer. cewaah..berangan. akak tu dah biasa buat baju kawin gak. hmm..saya baru perasan, baju kurung moden ada yang flip depan n ada yang tak..(tah term apa sepatutnya..hentam je term flip..hehe). kalo flip tu mahal lg, lagi cantik kata tailor tu. saya dah konpius. biasa buat yg takde..tp kalo yg tu lg cantik..mcm nak..yeke cantik?

source: amymissunderstood
amy punya baju rasa takde flip. tapi ada design yang cantik itu kt top.
sab punya baju yang gojes itu, ada flip. cantik..


source: google (tp kalo tak silap ni blogger b2b..nanti saya cari balik)
ni ada flip..kemas..hmm..


source: arma couture
ni cantik gak..xde flip. huhu..