:: love is a gift ::

Tuesday, November 30, 2010

Ministry of Moment : Just Click 'LIKE' Contest!

*sticky post*
Scroll down for latest post
Ministry of Moment : Just Click 'LIKE' Contest!


i would like to share with you a contest yang tengah running sekarang by Ministry Of Moment! Ever heard of them? gilo ko kalo tak pernah. they are one of the big names in photography industry. stok2 wedding artis diorang ni cover tau. they started from the CandidSyndrome, sekarang dah jadi their own MINISTRY. lagi gempak tu. hehe.. saya tak pernah berani nak request quotation from them.. takut kempunan je. jadinya, hanya layan2 gambar2 diorang je. pastu berangan mode pun ON. mula lah~~ nanti nak amik gamba camni lah..nak pose camni lah.. kih kih kih. *verangan itu indah. free plak tu*

pastu dengan tiba-tiba dapat tau pasal contest ni. and the prize ialah FREE photography package worth RM2,000 (inclusive of an album). Not only that, 2 of you could also win 30% off for any photography package you choose! hamik ko! menggigil aku nak join ni. boleh tangkap nangis kalau menang ni. bismillahirahmanirrahim..

walaupun tak lah disuruh dalam contest tu, saya nak still nak share with you the requirement untuk join contest ni. saya percaya rezeki tu Allah dah tetapkan, saya tak perlu takut hilang atau terlepas. :)

Here’s the deal.

We from Ministry of Moment, who is also Umie Aida official wedding photographer *ahem* has kindly offered to give away FREE photography package worth RM2,000 (inclusive of an album) to one lucky blogger.

All you have to do is :

1. Search for MINISTRY OF MOMENT page in Facebook and click “Like”. (saya dah linkkan kat yellow poster & word MOM tu. so, all you to do, click kat situ and LIKE ok. baik hati sungguh saya ni..hehehe..)

2. Go to ‘Photos’ and find a folder named ‘Contest’.

3. Find the yellow poster above and tag it to 10 of your friends.

4. Pick one picture that you like the most from the same folder and write a creative entry in your blog with the title: Ministry of Moment : Just Click contest and tell us why do you like that picture.

5. Under the picture, type; source: Ministry of Moment with link www.ministryofmoment.com

6. Once done, leave the permalink of your entry in the comment box of this entry (click for more info) together with your facebook’s username.

Other information that you need to know:

1. You can enter as many entries as you like, and the entry can be either in English or Malay only. Indian, Chinese, Iban, Spanish, Arab or mana2 bahasa yang sewaktu dengannya tidak diterima sama sekali.

2. There is no specific format for the entry and it is solely based on your creativity. You can make it long, short, funny, guna bahasa sms or even formal cam Chedet punya blog, its all up to you. You can also add some information on everything you know about Ministry of Moment to add more points! ;) *hint hint*

3. Upload the yellow poster in your entry and you can place it anywhere. At the beginning, middle, or end, doesn’t matter.

4. The deadline shall be on 30 November 2010 (12pm) and the winner will be announced on 3 December 2010.

********************************

My favourite picture would be this one

source : Ministry Of Moment

i love this picture! everything seems perfect in this picture.
the colour.
the beautiful bride. the happy and relief face from the groom.
the 'selamber', simple and nice pose.
no need to struggle tahap lentuk patah pinggang liuk punya pose.
still turn out so beautiful. i can feel the happy moment there.
i've told you before, the good picture can affect the emotional.
this picture does affected mine.
:)

so, which one is your fav?

*********************************

jom join sama2! :)

p.s: woit2..komen2. kang aku private kang. hahaha..ugut konon.

Foto By Razali : Wedding Photography Giveaway contest

*sticky post*
scroll down for latest post

Another great contest. Foto by Razali is having a Free Wedding Photography Package Giveaway!! He is giving away a full coverage wedding photography package to one lucky couple. He will be shooting your whole day from the solemnization to the reception to the outdoor portraiture session on the evening.

All you have to do is:
1. Click “Like” on his Facebook page: (www.facebook.com/fotobyrazali)

2. Find the blue poster and share it to your friends. You can also copy and upload it to your wall. Tag 10 of your friends to thats poster.

3. Now you select one of the photos you like from any folder or from my blog or even from my personal Facebook (facebook.com/razali), write an entry in your blog. The title must contain: Foto By Razali : Wedding Photography Giveaway contest, and express why you like my photography. Put a link under the photos such as source: Foto By Razali – http://blog.mohdrazali.com

4. Share with friends.

5. Leave your comment.

Razali is a great photographer, who is currently based in Kluang, Johor. Married with a 'comel' wife, Puan Akmal. They are very soon to be mommy & daddy. Puan Akmal (album designer for Razali) was a silent reader blog Q&A. As she adore so much Qistin's DIY projects, they went to Qistin's bertandang reception di Kluang and offered a free outdoor session photoshoot. I was the pengapit. apa lagi, menyibuk lah ikut kan. And that was the first time I was introduced to Razali & his artworks.

*************************************************

My favourite picture would be this one


We went to a kebun getah, in the middle of nowhere kat Kluang, dekat dengan kawasan perumahan. It was a normal kebun getah yang banyak semut! They brought along kerusi as a prop. Kagum jugak lah dengan kegigihan mengusung kerusi itu ke mana jua. As it's getting darker, Razali keep saying gambar gelap. Masa tu dah agak petang. He even jumped in a big hole (ntah kenapa ada lubang tu kat situ) to get the best angle for the pictures.

Bila Razali or Ayie upload the pictures, WAAHHLAAAHH! macam kat mana tah.. summer in Malaysia? the scenery really really impressed me. remember, it's kebun getah ok! Gambar ni dah lama simpan. sebab cantik. the bride & groom punya pose pun nice. I read as suami yang 'gagah' who will do whatever it takes to protect his wife, to love & to care, the lovely wife who will stand by her husband no matter what, adore him, to love, to be loved, with full of her heart.
This picture reminds me how a great photographer can turn out
great pictures in any circumstances.
Razali's skills of work getting better, fresh & creative in his newer albums.

:)

I've found mine. How about yours?


teaser : kain bride's mom yang terlebih glemer

my parents went to johor, to jalan2. selain nak teman saya drive balik kedah. we went to Kota Tinggi. there's a place called Pasar Kemboja. orang2 dari Cambodia berniaga kat situ. ada kt tengah2 tu kedai2 kecik, nak masuk kedai kena bukak kasut. ada banyak tudung, baju ready made & kain2. my mom dah beli sepasang baju bermanik2 kt situ & beberapa helai tudung.

on the way back to kedah. singgah overnight kat KL dulu. penat woo nak drive direct. kat KL, we went to Jakel cari cadar. saya tolong bawakan saja. hehe.. kan kat floor bhgn cadar tu ada segala lace n chiffon.. pusing2 kat situ. tiba2 nampak satu kain purple terbentang. cantik. i showed it to my mom. terus dia berkenan n beli. so, my mom dah ade 2 baju purple.

this is my mom tengah posing with the kain kat rumah.
lip lap lip lap yoouuu kain mama i..

and..now, saya risau, camna pulak nak pastikan baju pengantin tak tenggelam dek baju mak pengantin dan abah pengantin. heh. dah la i'm not into too much manik2 n meriah2 sangat. camno ni.. tapi kain yang mama beli tu memang tantek sgt.. memang couldn't resist. mesti gorgeous la mama i nanti. hehe..

the best feeling bila tengok my mom happy dapat kain cantik tu. n my parents are so excited about the coming wedding.

skang my mom takleh nak decide nak buat baju camne n nak tempah kt mana. haha..

:) i love you mama abah.


Monday, November 29, 2010

diamond *bling* *bling*

since dunno when, i always dream of a wedding ring with batu seketul tu. masa verangan tu tatau pun termnya ialah solitaire. solitaire yang aku tau game je. about a year sebelum ni, ashylla pernah post an entry pasal ring hunting. that was the first time i knew about ring and diamond.

i prefer white gold than the yellow one. cantik tu kan subjektif. jadi, mata saya nampak white gold lagi cantik. tapi kalau orang nak bagi yg yellow gold, hofkoz la aku amik saja. contohnya mak aku bagi suh pakai gelang. x banyak demand. amik pakai. kecuali kalau design besar gabak..xleh nk tolong lah kalau dah tangan size budak umur 9thn. huh..

back to the diamond punya cerita.

we went for ring hunting a few months back. and end the mission last few weeks. we tent to be influenced by a good SA. hehe.. treat us well, we'll buy it from u. the hunting story is here. the accomplished mission will be update soon.

if you're looking for a solitaire diamond, there's 4C you need to know. refer the chart.

(*click to enlarge)
source : moose on the loose

Carat - dgn mata kasar, carat ni kira besar diamond tu la. tapi sebenarnya ukuran berat. takyah la pegi timbang plak. selalunya kt tag tu dah tulis. logiknya, yg besar lg berat lah kan. lg berat lagi mahal. kalau 1 carat tu dah boleh beli keta sebijik kot harganya.

Cut - cut ni bukan bentuk tiga segi ke bulat ke ape. cut ni potongan diamond tu. the better the cut, the shiner it look. kira, kalau letak perfect cut diamond mcm Heart On Fire sebelah diamond biasa tu, i can sure you, memang korang takkan pandang dah diamond biasa tu. kilauan diamond perfect cut memang hebat. (sehingga mampu menggoda mata tunang saya).

kalau nak check kilauan diamond kt kedai jewellery.. pinjam kertas putih dari SA tu. atau pun bawak sendiri. cover dari atas. lindung cahaya lampu kedai tu. pastu tengok. memang boleh nampak la bling bling diamond tu punya perbezaan. ni tips daripada SA. sebab kat kedai jewellery diorg pasang 3 jenis lampu, lampu putih, kuning and kebiruan, untuk bagi effect kilauan kat diamond2 kat situ.

ataupun korang boleh pinjam microscope diamond drp SA tu, teropong lah tengok. ada bentuk heart (love) & anak panah (arrow). so, the perfect cut ni maksudnya, arrow n heart tu banyak dan sangat simetri dari mana-mana arah. part ni susah la sikit nak request kan. tapi SA yg bagus akan bagi.

Color - color ni start dari D hingga Z. D tu kira paling clear (jernih) dan semakin kekuningan. kalau D-F tu x nampak beza pun. G-I pun ok lagi. lagipun bukan korang nak beli 2 3 ketul diamond tu, boleh compare2. jadi anything from D-I ok je. nampak sama je kalau dah jadi cincin tu. for me, it's about self-satisfaction.

Clarity - start dari IF (internally flawless) maksudnya, dalam diamond tu bersih suci murni. sampai I3. for me IF-SI2 ok lagi. bukannya nampak pun dgn mata kasar. seriously tak nampak langsung. ko ade ke microscope diamond tu kt umah? kalau takde, xyah bising nk yg IF. mahal tau. haha.. tapi again, it's about self-satisfaction. lagi satu, market value.

tapi for me, value cincin kawin tu, priceless, susah payah suami belikan untuk dihadiahkan. itu yang terbaik masa tu dia dapat beli. kalau nak yg lagi cantik, mintak yang lain, hadiah anniversary ke 5.

my priorities?

CASH > Carat > Color > Cut > Clarity

we (he) put our budget for the ring. we hunted for the best quality than we can get. lucky him, i have a primary school kid's finger size.. jadi takkan nak pakai batu besar2, terlindung lah jari cumel ni. save dah kat situ.

cert or no cert?

cert ni macam sijil beranak la. ada no cert dalam diamond tu. laser printed. sampai juling bijik mata aku nak baca nombor tu satu2. kalau lah nak pegi resize ke, polish ke, redesign ke, so this cert will save us. SA tu xleh la tipu, tukar diamond yang quality lagi below ke.

tak semestinya cert diamond lagi murah.

so, up to you.

for more info, you can refer to here n here.

p.s.: kalau SA tu tanya, size berapa, jangan la jawab size jari korang plak. dia maksudkan, size carat. 0.3 ke 0.5 ke apa ke. ataupun dia akan sebut pointer. harap maklum.
nasib baik aku dah baca ashylla punya post dulu, kalau tak, mesti aku dah jwb size jari. hehe..



Sunday, November 28, 2010

mission in december

this a gentle reminder to myself.
things-to-do list in december:

1. DIY bantal hantaran version meeya *wink* semangat!

2. tampal sticker + ikat riben kat doorgift. (err..i owe an entry pasal doorgift)

3. meet up n discuss with wedding planner (mcm tak sesuai je panggil WP?) - design & measurement baju.

tarikh baik untuk bernikah

saya bloghopping tadi. terbaca pasal tarikh-tarikh dan bulan-bulan yang baik dan tak baik untuk bernikah. dulu-dulu masa saya kecil-kecil (walaupun sekarang taklah besar sangat) saya pernah terdengar (menyibuk) orang cakap pasal bulan2 yang tak elok bernikah.

ada juga saya pernah dengar, x elok kawinkan adik beradik dalam tahun yang sama.

pernikahan adalah berkenaan kerana Allah. (ingatan untuk diri sendiri)

Dalam ISLAM, tidak ada sebarang tarikh atau hari atau bulan yang tidak elok atau tidak digalakkan untuk bernikah. tak kisah lah safar ke rejab ke ramadhan ke. hari selasa ke rabu ke sabtu ke. 3 hb ke 5 hb ke 29hb ke.

tetapi dalam ISLAM, ada disebutkan bernikah hari Jumaat sunat. hari paling baik. tapi tak lah pulak hari2 lain tak boleh atau tak baik.

Islam itu indah. Islam itu tak pernah menyusahkan. Jangan lah kita pula memandai-mandai. Islam menggalakkan perkahwinan. Malah dituntut. Diseru lagi untuk mempermudahkan urusan pernikahan.

insyaAllah. amin..

Wednesday, November 24, 2010

teaser : barang hantaran

dalam masa beberapa hari telah kopak duit simpanan yang berbulan-bulan. (dunia ini sungguh taakk adddilll!!! hehe..buat drama plak..) tapi disebabkan excited, nak gak share teaser kat sini.


teaser paper bag je boleh?
hehehe..

padahal 2 benda ja beli kt sogo. tak pasal2 promote sogo.
walaupun sedang mega year end sale..tapi kebanyakan barang yang saya
jatuh cinta beli discount tak banyak sangat. *sigh*
sebenarnya ada berkenan yang lain. tapi mahal.
terpaksa lah pejam mata. haha


skang ni lalu bahagian tempat yang jual barang saya dah beli,
saya akan keraskan kepala dan leher. tanak pusing kiri kanan.
jalan cepat2. sebab takut termenyesal
kalau2 ternampak barang atau harga yang lebih menarek.

huhuhu..

ok la. teaser barang sikit.
bukan semua la.



boleh teka tak barang apa ni?

macam rancangan kuiz plak. hehehe..

alhamdulillah..

semua masih dalam bajet.

Tuesday, November 23, 2010

si jari kecil

huhu..baru tau sebenarnya jari manis saya bersaiz 5.5..rugi2!! beli cincin harga sama je..tapi kena kecikkan saiz. banyak plak tu. hampir2 kena tempah. huhu..

oh ye..

cincin dah beli!!

syoookkk...x sabaq nak tawen!
191 hari lg..haaiihh..

(asik pakai je. syok sndiri. encik chenta kata lepas tunjuk kat mama dia nak amik simpan..alaa...~~)

Monday, November 15, 2010

my dream wedding ring

source : tomei

the right most is my fav design. tak lah twist sgt. tak lah classy sgt. just nice. as i dream it. design by le lumiere - tomei. fall in love immediately as i saw it in front of my eyes. hmm.. it may remain as my dream wedding ring. it may become true. i don't expect too much. yes, it's a WEDDING ring. but it will always just a ring. i want him, i want 'us' more than the ring. :)

today is the 'wukuf' day. from around 5.00pm till 10.36pm (Malaysia time). Wukuf is the time when 'all seven heavens open up, when no veils exist between the slaves and Allah, the best time in the entire year for Doa and prayer'. Do make full use of this small but finite time window of several hours to make the best of our doas, repentance with full desire n hope.

jom sama2 perbanyakkan doa'. Semoga urusan pernikahan dan perkahwinan kita dipermudahkan, kekal bahagia hingga akhirat. aminn...


Wednesday, November 10, 2010

border lace veil

source: google

saya berimpian mahukan vel macam ni untuk nikah nanti.
pakai tudung simple. mungkin ada batu jarak2. pastu letak vel ni.
saya impikan vel paras pinggang ke pinggul.


source : faradiba

faradiba dengan hebatnya pernah DIY vel dia. cantik gila!
ada juga mintak sewa. tapi tak pasti dia nak sewakan ke tak.
dia sangat busy sekarang ni.
kalau dia sewakan pun tak tahu berapa ringgit.
kalau ikutkan dia cerita, cost untuk DIY vel ni pun mahal jugak.
sebab harga material, border lace ni lebih kurang RM150 per meter.
guna lebih kurang 1.5meter. jadi kira lah. tak masuk net kosong tu lagi.
kalau beli dah siap rm300-rm400 jugak lah paling murah pun.
sanggup?

kalau ada yang tahu kat mana ada sewa border lace veil ni
dengan harga yang berpatutan, bagitau saya ye.

xora pun ada jugak veil ni, tapi panjang sangat.
dia yang tinggi pun meleret-leret.
kang saya pakai, mau dah duduk kat tengah masjid, veil meleret sampai pintu.
marah tok imam tu. (ok, tipulah tu..over tau..! hikhik..)

saya belum tanya bridal boutique yang saya amik pakej tu lagi.
harap2 dia ada, tak yah susah2 dah.
(which is i doubt)


Sunday, November 7, 2010

photographer hunting ver finale

so, here, i announce to you, our Official Photographer for our big day! :)

Solemnization & Reception
sikecil's side

aizat bliss candid
facebook





Reception
chenta's side



why them? i love kinda photo journalism thingy. no such groom-duduk-atas-kerusi-bride-duduk-bawah-lentok-dekat-kaki-groom punya gambar. no offense. huhu. i love nice natural pose and candid shots. to be honest, they have good pictures with good price (within our budget). kalau cakap pasal good pictures saja, i always adore udey ismail kot. haha..tak mampu beb. ada jugak cubaan pujuk chenta. ofkoz la tak berjaya. so, i think i kinda found udey + themselves in their pictures. hehe..

plus to that, their PR wise are good. blisscandid owned by a couple who are soon-to-be married, aizat the photographer & nadia the manager. their office is at keramat. while for syahiran his office is at Kelana Jaya. we are more like friends now instead of client. ada chemistry kot. senang nak discuss. boleh sembang2, gelak2. tapi, both of them are so busy. tembak-menembak (shooting). dan dua-dua orang ada masalah nak angkat, reply sms. hehehe.. they did return the call or reply sms. tapi lambat sikit la. agaknye photographer mcm tu kot. tah..

for blisscandid, the packages start from less than RM2000. for one event. special offer for nikah n groom's reception. You can discuss with them, nak add-on ke, nak upgrade ke, nak kurangkan ke, to fulfill your budget requirement.

for syahiran, coverage from make up time, candid shots, family potraits, outdoor session after event. he's also doing cinematographer. dia dah pegang SLR since umur 5tahun. hahaha..

i reserved the review for their end product, cara bekerja until my wedding day and saya dapat album. i've done the surveying part. i've done the deciding part. i've done the booking part. all i need to do, pray for the best. dan tawakal je. i trust them to do their best job. semoga kejadian-kejadian yang tidak diingini dijauhi. amin..

i was thinking to surprise you about my official vendor until the wedding day. but i really couldn't find a reason why. tah2, lepas kawin dah tak sempat nak review apa2 dah. mana la tau kan. and i need to do them a little favor for being so nice to me, by promoting them.

* reminder to myself, to collect must-have-shot photos and send to them later.


p.s.: i posted this entry before. and i deleted the comments given for some reasons, i'm sorry for that. but thank you so much to u my dear readers.. saya sgt2 hargai. u're so nice to me whoever you are. thank you sgt2.. :)

Friday, November 5, 2010

please hold yourself to win it

dugaan bertunang.

ada macam-macam dugaan bagi mereka yang merancang untuk melangsungkan perkahwinan, perjalanan bagi mengesahkan ikatan mulia lagi suci itu. sebabnya, Allah nak bagi kita bersedia. secara rohani dan spiritual. selain mendewasakan kita dalam menyelesaikan masalah. perkahwinan adalah tanggungjawab. tanggungjawab pula adalah amanah iaitu perkara paling berat dalam dunia ni. hati dan jiwa kita perlu cukup kuat untuk mengendong amanah ini.

there's someone ingatkan aku sebelum bertunang lagi.. datang bersama dugaan tu ialah syaitan. syaitan kan tak suka apa-apa yang diperintahkan Allah. pernikahan tu kan suci. mestilah dia berusaha nak menghalang ikatan tu. kan lagi bagus pegang2 tangan kalau belum kawin...dosa banyak2 boleh teman dia ke neraka. kalau kita gaduh2, atau tak tahan dugaan, sampaikan terputuskan ikatan atau tak jadi bernikah, melompat riang ria, buat pesta malam muda mudi lah si syaitan2 ini. maksudnya kita sudah kalah di tangan si durjana ini.

ataupun, segala makian, segala prasangka buruk terlempar di mulut dan hati kita ini, semata-mata tak dapat apa yang diimpikan. tambah point lah tu nak join si penghasut jahat tu. kalau pun bukan antara kita dan tunang punya dugaan, mungkin ahli keluarga, ibu bapa, sahabat handai punya hal pula yang terduga. habis segala pengorbanan, segala jasa, terhapus dari ingatan kerana majlis satu dua hari itu. terkecil hati, terguris perasaan, terendam air mata. paling teruk putus hubungan. banyak point si syaitan ini boleh perjuangkan.

bertahan lah kawan-kawan! kita kena menang! jangan bagi si syaitan tu menang..

sabar. Allah ada bersama orang yang sabar.

insyaAllah dapat rewardnya later on. :)

ingatan untuk diri sendiri yang selalu alpa.


Wednesday, November 3, 2010

teaser : the shoes + the kain

tiada kaitan dengan tajuk. tapi sebab ada huruf penting.
SK = sekecil..hihi..


aci tak teaser kotak saja? hehe..
tapi sila highlight kepada perkataan PURL
code utk warna purple!
haha..i found my wedding shoe! terjumpa.
with half price! excited. baju pun tak ada lagi.
beli kasut dulu. hahhahaha..
tapi kasut ni cantik..almost sama ngn my dream shoe.


colour telah diedit sikit.
this is for the bridemaids.
kawan saya, sri aima, ke indon shopping for her wedding.
saya tumpang kirim.
the color is perrrfect! exactly like what i want.
thank you babe.


* the previous post has been hidden temporarily until future notice * cewah..hiks.

Monday, November 1, 2010

tahniah xora & zaila! (updated ! siap belagak sekali..haha)

hari ini (31 nov 2010) , mengikut perancangan, saya dah terlompat2 teruja jumpa blogger2 lain, berkumpul di petronas, bergerak ke kenduri xora & seterusnya ke kenduri zaila. dah siap siap klik attending lagi dalam event. huhu.. tapi mungkin bukan rezeki saya kali ni, nak jumpa kwn2 blogger dan menghadiri jemputan. ada hal yang tak dapat dielakkan.. saya x dapat nak turun kl hujung minggu ni.

dengan sepenuh hati, saya ingin mengucapkan
TAAAHHHNIIIAAAAHHHHHH!!!!
untuk kedua pengantin baru, xora & zaila!! semoga happy selalu! and am happy for you. setelah segala perjalanan persediaan tercatat untuk majlis hari ni, akhirnya, semua dah berlangsung.
alhamdulillah~~

the lovely bride - zaila
zaila, you are the b.r.i.d.e!

source : AHMAD FAIRUS EMAILKAN!
(sila jeles..haha)
Thank You so muccchh!!!


the beautiful bride - xora
xora, dia dah terima nikahnya :)

source : curi dari facebook a.rashdi amin


tak lupa buat nawal, naik pelamin lagi sekali. hehe..

the gorgeous nawal

source: curi dari fb udey ismail


*updated on 1 nov 2010

photographer hunting ver 2.3



fadza punya gamba ada style fad manaf. gaya 'indie' bak kata moose. haha. fadza n fad memang satu geng pun. PR wise, pantas dan boleh discuss. dia agak sempoi. moose kata custom album dia cool n menarek. dia dah p tgk. he quot me less than 3k for 2 photographer, 2 events, 2 album etc etc. i think berbaloi for his creavity n art.


OP masa engagement memey & norman hakim kot!
haha..

a talented young photographer from taman melawati. macam agak sopan gaya dia. tapi tatau lah. never meet him up. he quot me rm2200 for 2 photographer, a custom album, a sticky album etc etc. PR wise, cepat reply, dan bleh discuss2.




saupix ahmad agak well-known among northern photographers. skang dia tgh buat promosi untuk booking 2011. RM1818 untuk 2 events. siap ada voucher lagi. creavity tu ada. for me, he's developing. seriously a nice man. if you're looking for northern photographer, i recommend him.