:: love is a gift ::

Wednesday, December 29, 2010

back from hiatus mode

miss me? cewah. haha.. kehilangan ku adalah kerana i went for.....


SHHHOOPPIINGG!!!

at


Singapore!

keh keh keh...


niat hanya mahu melihat tempat orang. join sekali kawan-kawan yang memang berniat untuk shopping. alih2 terjebak jugak. all i can say, heaven!
if you're looking for a branded stuff, no budget of going states n europe, do consider Singapore during sale. kalau perfume kat Malaysia, around rm300-400, kat sana boleh dapat less than RM200. it was my first time, and surely won't be the last time. hahaha..
tak penah aku naik turun bas sebanyak kat sana. save budget woo.. nak drive, parking mahal, naik cab pun mahal.

saya bukan beli barang hantaran. saya terbeli barang2 lain. huhu..



Wednesday, December 22, 2010

lost your way?

the wedding was held at taman metropolitan batu, near jalan ipoh kalau tak silap aku tgk map. aku takdapat attend sebab my cousin kawen. based on the pics, the theme was garden wedding. the groom ceta, ketibaan pengantin diiringi oleh keta-keta mini yang super cool. sbb abang pengantin join club keta mini tu. tak pasti jadi ke tak gimik tu. sebab yg tu was told before the wedding.

aku rasa this is a practical DIY idea. selalu kan kita macam tercari2 kat mana tempat cendol, kat mana guestbook, kat mana toilet.. so, help ur guest with the signboard. hehehe..

the signboard. aku rasa cool la ada DIY signboard camni.

welcome signage. go green, reuse ok. ehehe.


source: aku kidnap dari fb aizat
(p.s.: aizat, mintak ijin ye.hihi)

Tuesday, December 21, 2010

mas kahwin giveaway

oh, bukan saya nak buat giveaway. hihi.. memandangkan saya bakal men'DIY' hantaran sebelah encik chenta, jadi saya perlu mencari idea untuk meletakkan wang mas kahwin supaya praktikal. mula2 pikir nak gulung2 letak dalam satu bekas kaca ke, dalam kotak ke, menarek jugak kan. ataupun letak dalam satu sarung, hias cun2. ataupun gubah bentuk bunga. teettt!! ko gila nk suh aku gubah! buat bentuk kapal aku reti la..ataupun, letak dalam album. wallla..classic woo.

we are trying to avoid pakai cheque.. sbb baca kt blog mana tah, tok kadi tu akad nikah camni sebab pakai cheque, "aku nikahkan dikau dengan aishwarya rai berwakilwalikan aku dengan mas kahwinnya satu ratus ribu ringgit huuttaangg!!"

hamik ko..!

jadi, kena cari alternative untuk bawak cash jugak. xpe..bank depan masjid. pas akad boleh terus bank in. hehe.. kalo ikutkan aku ni sebenarnya, aku xnak org lain tahu mas kahwin & hantaran semua ni. but, mak aku adalah typical melayu, sebolehnya nak letak depan pintu barang2 hantaran ni. kdg2 aku perli jugak, tanak susun kat tgh2 khemah ke..huhu.. aku dah malas nk argue. buat penat berhujah ja. janji mak aku happy. eh dah cite lain pulak..

berbalik kepada cite mas kahwin, aku baca kat blog xora, mas kahwinnya dibawa dalam clutch. wah! menarek ni.. dpt duit, dpt clutch. hihi..source: google

dapat putih bersih camni menarek jugak kan.
sesuai dgn tema suci murni.
boleh la pakai pegi dinner..hihi

atau pun..


purple camni pun lawa.
boleh matching ngan kasut purple tu macam kt bawah ni..



source : google

Sunday, December 19, 2010

jari jari ku, sakit semua, kerna bekerja hari-hari

nasib baik wedding lambat lagi tau. sempat recover. habis jari-jari ku ini melecur kena glue gun. haha..ok tatau camne boleh kena. tipu. aku terpegang kt besi hujung tu. bajet nak sapu gam mcm gam UHU. ye sengal. hehehe..

dah berapa malam stay up sampai subuh. bekerja keras menyiapkan bantal hantaran. orang lain siap satu hari je..aku dah berminggu2. hasilnya..


taarraaaa.....


testing letak pearl n crystal tu.
tunggu approval Yang Teramat Mulia mama.
mama aku suh lekatkan semua pearl tu.
kira tak ada la yang macam loose2 tu.
aku kata, loose2 tu la seni.
haa..menjawab lagi lg tu.
nasib baik tak kena panah kilat.
tteeeeeeettttt!!
hahahhahahaha..


pearl yang belum dipasangkan
(eh mcm salah ja perkataan dipasangkan ni)
gambar kristal malas nk amik.

Qistin, mesti hang bangga ngan hasil kerja aku kan?
hahaha..

bahagian bawah bantal2 ni, comot yang amat. hahaha..
tengah pikir cara nak 'menghilangkan' kecomotan itu.
nak cover pakai kain ke, kertas ke, board ke, biar kan je ke..hehe..

rupa cenggini ada hati nak bagi sewa nanti. hahaha..

cara2 nak DIY aku ikut versi meeya.

total damage for 9 bantal : less than RM 70
jari melecur : priceless. hahaha..


Friday, December 17, 2010

DIY hantaran! kamon!!

ye! berazam bertekad penuh semangat nak diy hantaran dua2 side! *berpeluh* ok, the truth is i am so tangan bangku! pandai2 je aku letak simpulan bahasa baru. i am so s**k in doing something involving creativity. berdebar jantung ku ini tau!

masa sekolah, aku selalu dipinggirkan ketika aktiviti menceriakan kelas. habis2 xtau nk bg tugasan ape, aku kena susun meja. cis.. nak gunting huruf pun tak kasik. hampeh betul. i drew an ant, pastu dgn jujurnya the kiddos tanya, is it a cow or a cat?? whaaattt?? cow or caatt?? weh jauh beza kot semut ngn kucing lembu tu. demmit. T_____T and i can't even draw a road in a map! line straight pun x jadi. kecik2 tangan tak bedung agaknye. haha.. dolu2, ms homework pendidikan seni, semua mama aku yg buatkan, dapat A. hahahahaha.. kalau exam lukisan, kt rumah dah prektis siap2, dapat C. markah kesian. teeettt!!!

huh. patut lah encik chenta tanak bg aku buat!!! dia bg alasan kesian kt aku. nanti busy. tak kira nak buat jugak. hakhakhak.. as requested by my mama, my side will be using freshflowers. (tgklah nanti camno pengantin nak bersilat cucuk bunga a day before wedding..haha..aku nak buat muka kesian, mesti ada org tolong kan..hikhik). so, for his side, aku nak pakai artificial flowers saja. ada jugak pasang angan2 nak guna bunga stokin + bunga kristal. aku tanya utk tempah sejambak kecik pun dah rm35++. kalo satu dulang nak guna berapa? serupa aku hantar tempah je hantaran tu. nk saving ke apenye.. nk suh aku DIY mende tu mmg xdapek laa..mau aku letak stokin je kang.

bantal hantaran DIY aku baru siap sebijik. hakhakhak..ade org cadangkan yg lain bungkus ngn plastik je lah..mcm hamper. kihkih.. yg lain dah ada rupa bantal la. tak balut kain je lagi. ok la tu, meeya buat satu hari, aku buat berminggu2. tu pun x siap2.

inspired by this

source: arma couture

nanti hantaran aku tantek camni korang jgn jeles...
ahaks.

source: kerja kahwin

lebih kurang cam gini la. sebab bantal aku warna cerah.
dia pakai kain cap ape aa..mcm gebu best je nmpk.
issh..

source : wedding by sher

ni aa bunga stokin + kristal yang aku verangan kan itu.
sweet ke kan..
aisshh. tergoda ai.

source: wedding by sher

tapi tuka cam ni lah. ganti bunga artificial je.
nak gubah freshflowers sampai dua2 side, xdapek la..
mau aku tergolek dok kt situ.
sweet gak kan cam ni.

Thursday, December 16, 2010

awesome combo i can say

3 events for rm1500?
yes for real!
15 days left till the promotion end.

for klang valley and kedah takde extra charge !
hahaha..
gambar dia not bad jugak.
editting pon just nice.
taklah over.

so, sape2 yg belum ada OP lagi.
here's for you to consider.

shereen photography



issh..rasa nak..nk korek duit kat mana ni.
macam nk amik 2nd op.
huhu..


Wednesday, December 15, 2010

Majlis Pengsohoran Raja Sehari

hati beta sungguh tertawan dek kehebatan majlis pengsohoran raja sehari ini. tidak pernah kiranya beta melihat majlis sebegini rupa. ternyatalah hebatnya adat dan budaya melayu kita yang lebih agung dan indah daripada fairytales barat sana. hehe..tergeliat otak nk pikir bahasa melayu klasik. nway take note kat pakaian tetamu, adat masuk rumah, doorgift yang superb cool, permainan2 tradisional. sangat kagum!

Majlis Pengsohoran Raja Sehari (Firdauz & Yasmi) from cstproduction on Vimeo.



klik CST Production

kagum? :)

please invite me if you're planning to do such theme on your wedding day. akan ku kidnap kain2 batik mak aku utk ke majlis korang. hehehe..

tahniah keluarga pengantin & wedding plannernya (haruslah ada wp ni). tahniah CST!


Monday, December 13, 2010

beauty from the inside

being in all girls school, didn't turn me into a gurlie girlish. i only had my first lipstick 3 years ago which i still use it until today. beli kat wholesale. orang ckp murah, aku pun beli. maybeline rm10 satu. murah la kan? haha..tinggal 0.3cm lagi. i had my first eyeshadow about 6 months ago. tu pun ada 2 color je. have to. dan baru aku tau mahal rupanya menda2 ni. secoet menda pun dah rm20++. baru beli 2 lagi color sebulan lepas. tu pun dah bangga gila. pardon me for being jakun with all these stuffs. my mom dah selalu sangat potpetpotpet kat aku suruh pakai lipstik lah, mekap lah, apa lah. aku reply, takpa ma natural beauty. haha..banyak lah aku punya natural beauty. padahal malas n tak minat.

dah nak kahwin ni baru lah amik tau sikit. baru kenal MAC, Kryolan, Bobby Brown..cewah tahu yang mahal2 aje. asalnye nk letak as hantaran, tapi tak jadi. tergoda dengan menda lain. hehe..

tu semua kecantikan luaran. boleh pudar dengan sekali lap. cewaahh.. paling mujarab utk kecantikan dalaman, hati yang baik, banyak2 baca Al-Quran, selalu berwuduk, selalu berzikir..but now, i'm looking for a product (maybe a few) that can make my skin glowing and cantik menawan. haha.. mula2 baca entry xora yang ni, aku tergoda. pastu baca pulak entry si jaja yang ni, tergoda jugak. hisshh.. camna ni. masih berfikir2 utk buat decision.

any other recommendation? jamu ke pil ke minuman ke makanan ke ape ke? hahaha..poyo lah aku ni. betul ke nk mkn ni..tapi macam nak. tekad! cantik utk suami. tubuh kita ni kan amanah dari Allah. kena jaga betul2 kan.

oh aku baru dapat 10 pieces Detox Foot Patch daripada co-organizer MOM contest, Puan Roe for being the first 14 contestant. yeay! thank you. malam ni nak tempek. dia kata muka boleh jadi glowing, badan bertenaga. hihi..soka!

p.s: baca zikir "Ya Rahim" 100 kali setiap hari, akan disenangi dan dikasihi oleh orang2 sekeliling. insyAllah.


************************************************************

update: check this out. cool info from a pharmacist. yeay. haha.. thanks she.


Thursday, December 9, 2010

tudung nikah - part 1

mode verangan on! hehe. masih lagi berkenan dengan tudung macam aida pakai masa Program Gadis Melayu tahun lepas ni. dah try pakai masa tunang rituh. tapi, tak berapa jadi. sebabnya, tudung tu agak pendek, pastu kat awning tu jadi bulat semacam. huhu.. pastu pm kak anis tanya camna sebenarnya nak pakai tudung tu. rupanya..

tudung ini ialah ciptaan khas daripada kak awin. dan ianya ialah selendang berawning. aida pakai satu anak tudung hitam kt dalam tu, so that awning tudung tu boleh terbentuk dengan lawa. (and ofkoz la sebab aida tu memang dah lawa, lilit ngn kain tuala pun lawa..huhu). sakah bikin tudung rupanya aku ni. hehe..


tudung ni pulak, kak anis kata anak tudung awning bermanik tu asing dengan tudung segi 4 mcm bawal tu. so, pakai anak tudung dulu, pastu baru lilit dengan tudung tu. tapi camna dia jadi bulat eh kat depan tu? selalu orang pakai jadi 3 segi..huhu..

tips penting daripada kak anis: cari anak tudung yang cun dan sesuai dengan muka. yg part tudung tu boleh adjust. selendang ke tudung segi 4 ke ape ke.

both pics from awin seindahwajah.

Tuesday, December 7, 2010

wedding ring hunting


source: google


perkara pertama sebelum keluar memburu, cewah memburu tu.. ialah buat research and study. tapi, kalau bernasib baik, masa pergi memburu tu pun, boleh buat research and study jugak. bernasib baik dapat jumpa SA yang bagus. yang sanggup explain from top to toe.

after dah survey2 sana sini.. saya dan chenta decided nak beli cincin masa Year End Sale. padahal utk solitaire diamond bukannya ada discount pun. ada la sikit. memang masuk kedai mana2 pun diorang bgtau perkara yang sama. ke aku yg kena tiaw tatau la. haha..

maka, kami pun mulakan mission masa awal2 YES. kat facebook Habib Jewel ada update pasal YES ni. so, kami pun menuju ke Ampang. masuk2. blur. SA semua busy. pastu ada sorang SA ni entertain. humakhaih..apsal yang dia tunjuk mahal2 sangat. dia tak bagi banyak choice pun. hmm..PR wise utk SA tu memang failed. tanya sepatah jawab sepatah. tak lah muka masam. tapi agak serius..sambil dok bersoal jawab dgn SA lain. (penat mungkin..) tp potong mood nak beli. lawan pandang dengan chenta, kitorg keluar. gerak ke midvalley.

kat midvalley, kami ke GoldHeart. SA yang kami jumpa hari tu tak ada. ada orang lain yang entertain. tatau kenapa dia agak gelabah. but he is still trying his best. dah tau nak yang mana, terus tempah. 2 bulan baru dapat. tak kisahlah. banyak lagi masa. chenta tanak yang ada batu2 langsung. done for his ring.

before that, kami ke Le Lumiere di The Gardens. SA tu tak ingat nama, tapi malay guy. for me, agak sopan santun la jugak. hehe. i love one of the design! tapi harga mcm sedikit over budget. so, we hold first. then, jalan2 pegi habib. loose diamond utk GIA cert tak banyak choice. yang ada the top quality of the 4Cs. maka, harga semua membunuh. jadi, sambung jalan2. satu lagi pemegang cert GIA diamond ialah wah chan. so pegi wah chan. luckily the SA was nice. his name is Danial. (i've told ya, we're so influenced by a good PR.) he won our heart. not exactly him la. the choice yang ada pun within the budget. so i have my wedding ring. asik dok try je..hehehe.. it's solitaire with F color, 0.3c, 3x excellent cut, SI1.

alhamdulillah..

thank you chenta for the beautiful ring.

i love it!

Monday, December 6, 2010

bunga oh bunga!

kecelaruan fikiran mencengkam benak ku. ewaah!! hahahaha.. i wanted purple flowers for my handbouquet yang matching dengan kasut. so i google. susah nak dapat bunga yang berwarna purple plum. padan muka! pilih lagi warna pelik2. huhu..

selepas pujuk owner bridal boutique tu, dia angguk terpaksa bagi handbouquet kat aku dlm package. dia cakap nak bagi purple roses. untuk sanding je lah. roses..hmm..purple roses agak pucat bagi aku. huhu..banyak songeh.

for nikah, i'm looking for something sweet. roses might be a good choice. pink + white roses. alalala~~cuwitnye..haha. pastu google2 lagi. ting! carnations! decided. i want carnations for my nikah. atau mix dgn roses. eceh. nak jugak tu.

ok. decided for nikah.

source: google
nak camni!
tapai yaya punya bunga pun tantek. carnations mix ngn roses.

untuk reception pula, i want something chicky. mcm chicky meal. haha..tiba2. kira funky junky munky semua lah. haha..kira padan lah dgn kasut i yang glams tu. hahah..perasan. so, what i had in mind was tulips or gerbera.

source: google
florist tu tunjuk warna ni as purple gerbera.
aik? aku ke buta warna?

so the sunday evening i went search around alor setar. florist to florist. as the result, semua florist x ada tulip. jarang order. tak tahan. sangat cepat kembang. ada musim. mahal. so tulip *sob sob* sedih..sebab tulip is the only flower yang ada warna matching dgn my shoes. :(
source : google
tulip dlm kenangan angan2 :(
tahukah anda tulip adalah bunga yang cantik bila tak kembang? hahaha..macam rancangan tv tak.

florist A
Gerbera - 10 kuntum = RM20
Purple roses - 24 kuntum (1bundle) = RM60 (mahal gile!!)
Tulips (not recomended) - 1 bundle dlm 6-10kuntum = Rm 50-60

florist B
Gerbera - 10 kuntum = RM 20
Roses (any colour) - beli bundle - 1kuntum=RM 1
Carnation - 1 kuntum = RM 1.50
Kekwa - 12 kuntum = RM 13

Florist C
Daisy (sebut gerbera dia tatau) - 1 bundle (10kuntum) = RM 1.50 perkuntum
Carnation - 1 kuntum = RM 1.50 (beli bundle)
Roses - 1 kuntum = RM 1.20 (beli bundle)
Kekwa - 1 bundle (tak pasti berapa tangkai, banyak jugak) = RM 13

Florist D
alamak yg ni nanti saya update..tapi roses dia harga ikut gred.
n cheaper kalau tak silap.
tak ingat la pula harganya.
sebab yang pegi dah lama.

mahal harga bunga kat kedah!!!
saya tau kt kl boleh dpt carnations satu bundle 20 kuntum = RM24 je!
roses lagi murah. tak suke!! mahal!!
rasa mcm nk buat gila beli kt kl ja..pegi balik naik flight. hahahaha!!!
harga tiket flight dh lebih beli kt florist kedah.

ada suggestion lain tak?

btw, kalau nak tau kedai mana, do email ok. xmo lah reveal nama kedai kt sini.


Sunday, December 5, 2010

pengantin berkereta kuda

as any other school holiday seasons, kenduri memang banyak. kad kawen tu memang dah boleh buat pembalut buku (macam dulu2 kumpul tiket bas..huhu..korang pernah?aku tak penah. tapi aku tgk kawan aku buat). this is my so-called 'cousin' yang kawen. sebenarnya takde blood related pun, my dad's bff punya anak sedara. (paham?) dah mcm keluarga la. i knew the bride since kecik2 lagi. tapi dah lama sgt tak jumpa. the last time masa sekolah rendah kot. dah berapa belas tahun dah.

the event took place in changloon, kedah. dekat2 sempadan siam sana nun. kawasan ni memang kebanyakan orang boleh cakap siam. orang2 lama la. yg muda2 ni jangan harap la..haha. let the pictures tell you about the event. chewah..


1. suasana kenduri kat sana. dah pakai catering.
tak masak ramai2 macam dolu2.
canggih dah changloon ni rupanya.. hehe
2. pasukan gendang silat
3. the dj yang cakap pure kedah - syok woo dengaq!
4. pelamin nikah


1. bekas letak cincin. cantik! dalam tu ada manik2.
2. kek hantaran yang comel.
3 & 4. over-all the hantarans from both sides +
the pics of their pre-wed.


1. ketibaan pengantin. yes,aku berjaya snap gamba kuda tu!
2. the beautiful bride & the charming groom.
3 & 4. persembahan silat. ada terbang2 woo..


1. the wedding cake.
2. the pelamin.
3. meja beradap.
4. the guestbook corner.
(nampak tak frame tu!? tu la frame yang aku nak!)

Saturday, December 4, 2010

bagaikan 18 hari

180 hari lagi = 6 bulan. bagaikan 18hari. or i wish betul2 lagi 18hari. hahaha.. bila dah booked, sometimes i miss the surveying and deciding part. but sometimes, i wish cepaaattt laaa seeteeell..penat dah pk mcm2. asik pk pasal wedding je. haaiihh..

i am the only daughter. oh salah. i am the only child. aku lah laki. aku lah pompuan. aku lah yang panjat pokok. aku lah yang main barbie doll..eh tipu..aku tak suka doll2 ni. dulu aku bayangkan nanti dia hidup..takut wwooo..hahaha. sebab tengok cite hantu doll tu ape tah..chucky ke?

i have a super-excited and super-anxious parents. ada part i am so grateful about it. ada part, stress weh. bayangkan kalau untuk satu2 hal tu, contohnya hantaran tunang dulu, sejadah nak lipat bentuk apa, she would call me 3times a day to ask just about that. padahal, dah decide nak tempah je deco hantaran tu. suka hati decorator lah nak lipat ke gulung ke jadi bentuk katil ke botol ke ape. cumel kan my mom. kdg2 tak cumel jugak kalau time dia call tu tgh discuss ngan boss. haha.. oh mama ku.. tp thanks so much to them, byk diorg dah tolong setelkan dan bayarkan. hehe..

aku pun ada gak la terheritage sifat2 tu. hahaha..sikit je weh. ada lagi 6 bulan. semua dah booking kot. tinggal yang remeh2 je. kira kalo xde pon wedding boleh jalan aa. tapi booking je. belum pun siap lagi.

as of today:
1. catering - booked
2. homestay - booked
3. doorgift tetamu - booked
4. deco pelamin, meja beradap, bilik - booked
5. baju nikah - booked
6. baju resepsi - booked
7. OP - booked
8. OV - booked
9. kain bridemaids - done
10. PA system & DJ - booked
11. MUA - booked
12. hantaran - dah beli - almost all
13. cincin - done

awal tahun adalah time aku paling busy kat tempat keja. johor kedah bukan dekat. kalau ikut kiraan, ada lebih kurang 3-4kali je lagi nak balik kedah pasni. tu pun kalau sempat. sebab tu aku perlu cover apa yang boleh sekarang. lagipun kakitangan lain x ada nak tolong. sedara mara ada..tapi kena tunggu dah dekat2 majlis la kot.

tu tak kira side chenta lagi.

semoga segalanya dipermudahkan dengan baik..aminn..


all in one

hunting for a wedding decorator in Kedah, specifically in Alor Setar is not so difficult. every housing area and shop-lots you will find at least one. or maybe i can say every 1km? haha.. i'm just giving you the idea, there are many of them. but hunting for a good wedding decorator who can handle freshflowers well is difficult.

kebanyakan, atau hampir semua jarang amik utk freshflowers. sebab? freshflowers mahal. so, the charge akan berganda2 mahal daripada pakej biasa. seriously berganda. 3x or 4x ganda. pastu pulak, they gonna have to limit the flowers masa hias-hias tu. banyak daun je. nanti customers x suka, complaint.

so, daripada beratus2 bridal boutiques yang ada tu, yang betul2 pernah dan agak selalu handle freshflowers untuk decoration tinggal lah less than 5 options. tolak, tambah, punca kuasa dua, kamirkan, darab, bahagi. left me with one.

met him twice. witness a real-wedding decorated by him once. heard reviews from his previous clients. browse to his artworks in the website n album. and i choose him. all in one.

pelamin, bilik tidur, baju nikah, baju sanding, meja beradap, arch, accessories.

he listen. he suggest. he sketch. he amend. he quot. i agree. i pay. i pray.

the sketches
ada beberapa sketches ni. lupa nak snap.

seriously, saya sangat berdebar. saya risau, the decorations lah yang akan reflect the whole wedding. will it turn good? jadi ke baju saya tu? cantik ke? argh..risaunya..

ok. i choose him. i should trust him.

but now, for the outfit i am still looking for..
- the white nikah shoes.
- the white border lace veil. (moose, cepat lah kawin, nak tgk veil ko)
- the tudungs.
- the handflowers.
- his nikah attire.


Friday, December 3, 2010

of the hantarans hunting

last time when a friend of mine was getting married, another guy friend asked him about the hantarans given to the bride. as he told him the amount, the price what-so-ever, the friend was so shocked and impressed with him.. how he could spend that much for the hantarans.

he said, "kenapa nak berkira, kan ke aku bagi kat isteri aku sendiri, tak pegi mana pun barang2 tu.."

the friend pap the bride's back, proud.

i was there. they are my two bestfriends conversed. i was touched. :)

******************************************************

saya pegang kata2 tu. saya sedaya upaya beli yang terbaik (dan termampu) untuk chenta dan alhamdulillah dia lagi berganda2 tak berkira dgn saya. :)

haha..takmo reveal berang hantaran. segan.

kami orang sederhana. tak ada yang gempak2 pun. semuanya kena ikut budget.

tapi..apa yang pasti, we bought it all from good SAs. we may not get the cheapest price or a bunch of free gifts, but we got good services. happy enough. puas hati. dah..tamau tau harga dah kat tempat lain.

mintak2 la tahun ni tahun lompat krimas. takdak sales. hahaha..*dengki*

bila dia datang..


*this is a self-reminder to myself*

saya mahu bernikah kerana Allah.


kes tiba-tiba moral down tak dapat nak buat baju kat designer..etc etc etc. hahaha..dah. diam. nawaitu sahaja aku nak bernikah kerana Allah Ta'ala. bukan kerana syomir izwa, qudyn, unaisah, syahrir nurdin, udey ismail, saiful nang, tema pahlawan melayu kayangan, taman-taman cinta, CST, Arma Couture, NGI, Kerja Kahwin, Sher, makcik jiran selang 14 rumah, mak bedah tinggal hujung pekan dan lain-lain. hahaha.. encik chenta, akad nikah tu kasik gegar sikit. org dulu hantaran bahulu ikan besar pun bahagia sampai mati jugak. niat tu penting ok! (sesi pujuk diri sendiri)

wasatiah dalam kehidupan!!
(tajuk dalam buku pendidikan islam tingkatan 3 dulu2..hehe)

ok.

dah bersemangat balik.

jom tawen.

hahaha..

p.s: bila 'dia' datang..dia tu syaitanirrajim. heh!

Thursday, December 2, 2010

teaser : wedding shoes

sebelum ni saya penah teaser ni
so, saya sambung yang ni pulak.

kasik nampak isi dalam sikit.
hihi..

dari belakang pun dah tantek kan?
hahahaha..*perasan*
after discount i got it for less than rm50.
:)

Wednesday, December 1, 2010

idea hantaran

hari tu pegi nilai 3.
pastu nampak sample hantaran ni

pink

biru


saja share. kot2 ada yang cari idea macam mana nk DIY.

:)