Posts

Showing posts from 2013

cerita taska

lately, kat media sosial banyak  cerita pasal taska yang tak bertanggungjawab. sentap hati ibu2 ni tgk video dan gambar2 tu. ni aku nak bercerita dan berkongsi juga dengan mommies semua pasal taska.
alkisah.. dulu kami nak hantar ammar kat rumah pengasuh. jumpa la seorang makcik ni. umah dia masyaAllah..kemas dan bersih. teratur. dia x ambil baby. budak transit je ramai. dan seorang dua budak yang dah 3 4 tahun macam tu. makcik ni jaga cucu dia sendiri jugak. kecik lagi.. baru setahun lebih masa tu. sebab tu dia taknak ambil baby. mcm agak kalut nak jaga dua org baby. bdk2 yang dok ngan dia mmg disiplin elok. letak beg2 tersusun. kasut letak tempatnya. ikut la peraturan dia. brg2 pon x diusik. dia setuju nak jaga ammar. masa jumpa tu ammar dalam perut lagi. tetapi.. dia asyik bertanyakan aku balik pukul berapa.. sebabnya dia setuju nak jaga ammar sebab aku cikgu. balik tengahari katanya. dia tak akan tinggalkan baby.. so dia kena tunggu samada aku ambik atau anak dia blk sekolah mene…

baby facebook

Image
uhuk! uhuk!
(lap habuk..)

assalamualaikum.

hai.

aku memang dah lama x update. as i told before.. aku update kt instagram. memang selalu lah upload muka budak bambam tu. link pulak kt facebook. sampai kan kalau jumpa orang.. aku dah biasa sgt dgr.. haaa..ni la yg dok selalu tengok kt facebook ni. ni la baby facebook ni. haa ni laa yg dok tengok gambar je selalu..baru jumpa. 

anak aku plak..terkebil2.. hehehe..

yes, i do upload those pictures to share the happiness. tapi mainly because, aku terpikir, itu medium paling selamat aku tinggalkan kenangan untuk aku, dan ammar. kalau dalam fon dan laptop dan cd.. kemungkinan hilang dan lesap adalah tinggi. memang banyak lagi dalam simpanan. tapi dalam media social pon cukup banyak untuk tengok perjalanan hidup tu.

kalau lah.. satu hari.. aku tak ada di sisi ammar...
ammar boleh tengok dan dengan harapan boleh rasa kasih aku daripada gambar2 dan video aku upload tu. acewaahh.. (music background sedih2 plak ) hihihi..

anak teruna saya dah besar …

buat hilang rindu mu pada ku

Image
oh blog...rindunya nak mengarang.