Posts

Showing posts from March, 2012

birth story

Image
aku cuba menaip dgn kelajuan cahaya. esok pagi aku dah nak balik berpantang kat kedah. line internet belum tentu ok. so here's the story...jeng jeng..

up to the edd, 11 march, still nothing.
almost every day aku keluar pegi jalan2..beli barang lah, umah sedara lah..
konon nak memudahkan bersalin.
so doc dah bg extend date sampai 18hb.
aku masih cam biasa. dimanjakan suami mcm princess. mama abah aku pun dah sebulan tunggu cucu tak keluar2. abah aku dah tahap boring gila. maklum la umah tinggi..dia biasa dok lepak luar..amik angin.

on 17th March,
aku masuk bilik nak solat maghrib, dan kemas2 barang nak pegi spital esok.
redha ja la..nak kena induce kan. mcm2 ceta aku dgr.
ada kata induce sakit gila drp biasa..ada kata ok ja..
so whatever lah. aku redha. sakut camna pun, still kena bersalin kan..
tiba2, aku rasa mcm nak keluar period tu..
eh mcm lama tak rasa camtu. hehe..
pastu aku bgn je..air keluar.
tapi x lah mencurah2 mcm banjir tu..tapi byk la jugak.

ok, waterbag broke.
aku rilek ja. xdak ras…

Pantang Menyerah Sebelum Berjuang!!

ewah tajuk..nak gempak. hahaha..

yes, tak sempat nak serah diri.. waterbag broke the night before.

i'm officially a mommy now.

alhamdulillah~

till the next entry for the birth story. cewah..

p/s: bonda nawal & yaya, ni kira update la kan? ekekeke..diam lah korang. bila nk dtg oi.

serah diri

esok kena serah diri kat hospital.
ok..neves.
excited ada jugak.

huhu..semoga dipermudahkan segalanya

40+

dear lil angel inside,

mama really miss you.
yes, we haven't actually met yet.
soon.
but i always have this 'miss' feeling towards you.

i can't hardly wait
to kiss you
to hug you
to look into your eyes
i know abah feels the same way too.

everyone is excitedly waiting for you.
especially mama and abah.
tok and wan are already since last more than 2weeks
for you.

sometime mama rasa macam retis (hehe)
received lots of, lots of phone calls, comments, sms
asking about you..
(eh? that would make you lah the retis kan?)

i love you dear

i dun mind keeping you inside
if that would be the best place for you
Allah knows best.
please be safe, be good, be healthy

muaaaahhh~

lots of kissssssess
mama

(selalu jeles abah boleh kiss baby kat perut)

40 weeks!

the lil angel is still inside mummy! :)