Posts

Showing posts from May, 2010

doorgift - air freshener

Image
wedding freshener

custom design untuk air freshener. saya jumpa dalam magazine ratu sehari. macam menarek. tapi harganya...terkeluar terburai daripada budget saya. hehe..agak2..bleh tak kalo letak bedak ke ganti air freshsner ni. tapi mmg unik laa...sape nak bagi ni masa kawin? sila pos kt saya satu ok! hehe..

sarung cincin

Image
source: pakcik google

aaaaarrgghhhhhhhh...nervous breakdown! dah dekat sangat dah..
padahal baru nak bertunang. cuak laaaaaa....
sebelum ni, buat deal ngn cik belle, nak letak gamba muka ke tak lps tunang.. tapi cik huda dah letak gamba cik belle dulu. so..deal closed. hehe..

soalan penting:

masa nak disarungkan cincin tu..
tangan tu nak letak camne?
dah hulur dulu ke tunggu future IL yang amik tangan dan sarungkan?
huhu..serious tatau..

peeelliiissss i need advice!!

idea for nikah / tunang outfit

Image
source : photoaura

baju ni serius simple n elegant. baju kurung moden standard je. tapi pakai chiffon fullbeaded untuk top and kain kosong. hatiku caaaiiiiirrr~~~~~~

darah manis?

err..semalam tertumpah air panas kt tangan kanan. pastu merah2..pedih2.. suspen jugak. takut melecur naik gelembung air tu.. camne nk sarung cincin.. alhamdulillah rinih tgk xde ape2. ok..xde rase ape2.

hari ni, kemas kertas, zaaaaappppppp.....papercut!!!! peerrrghhhh..kena sikit je. kt jari manis plak tu. belah kiri...tapi pedihnyeee menikam kalbu. adddooiii..darah sikit. ade la luka sikit. haihh.. seb baik sikit je..

mudah-mudahan tidak berlaku apa2 lagi selepas ini..
amiinn...


doorgift to keep or to eat?

saya sedang mensurvey2 doorgift; saya tatau nak bagi doorgift untuk dimakan atau utk disimpan.

any opinion please?

tudung arabic style

Image
skang ni dah macam trend pengantin pakai purdah atau tudung ala arabic style.. kalau kena dengan gaya dan bentuk muka, memang nampak sweet je..macam pics bawah ni. saya? err..bukan tergolong dalam kategori yang sesuai itu kot. i prefer to be ME esp on my big day. tapi kalau ada yang mahukan kelainan pada hari bahagia, apa salahnya..here's some ideas.

source: photoaura


source: koleksi vispera

cincin tunang?

Image
cantik tak kalau cincin saya macam ni? huhu..

facial gold part 2.2

Sumber :

www.zaharuddin.net

Perbincangan Hukum Kosmetik Dengan Serbuk Emas
OlehZaharuddin ABd Rahmanwww.zaharuddin.netSoalanSaya ingin bertanya mengenai produk kosmetik yang mengandungi emas adakah menyerupai pemakaian susuk? setahu saya pemakaian susuk memerlukan seorang dukun atau bomoh. pada pandangan saya produk kosmetik sebegini macam tak sama dengan susuk tapi saya memerlukan penjelasan dari orang yang lebih arif.
JawapanPenggunaan botox dan susuk untuk menegangkan kulit dan susuk, telah diulas sebelum ini .Namun, hari ini muncul satu lagi bentuk produk kecantikan wajah yang dikatakan semakin mendapat tempat di kalangan wanita khususnya. Saya kira soalan di atas adalah berkait dengan produk kosmetik baru tersebut.Produk kecantikan kulit wajah yang menggunakan serbuk emas 24 karat sebagai salah satu dari unsur kandungannya.Menurut maklumatnya, produk ini juga dikatakan sesuai bukan sahaja untuk wanita tetapi juga bagi semua peringkat umur baik wanita dan lelaki, ia dipromosi …

facial gold part 2.1

sumber:
Hukum Menggunakan Emas Dalam Perawatan Muka

Assalamualaikum...Sy ingin bertanya..apakah hukum menggunakan emas dalam rawatan muka. Skrg ni kite boleh tngk bnyk produk kecantikan dan penjagaan muka menggunakan emas. Adakah ianya menyerupai susuk? Ini kerana butir2 emas tersebut akan meresap ke dlm kulit.Wallahualam.Minta pendapat kalian...
Jawapan:

"RAWATAN wajah menggunakan emas sudah pun diamalkan sejak beribu tahun lalu. Cleopatra pada zaman itu dikatakan gemar menabur campuran serbuk emas pada wajah dan badannya bagi menghasilkan kulit cerah bersinar.

Penggunaan emas dalam bidang kosmetik dikatakan mampu mencantik dan membersihkan muka supaya wajah lebih bercahaya. Ia berfungsi sebagai pelindung kulit dan sesuai untuk mereka yang sentiasa terdedah di bawah pancaran cahaya matahari.

Ini sekali gus membantu pengguna mengurangkan tanda penuaan, mencerah, mengurangkan pigmentasi keterlaluan serta dikatakan memiliki 10 kali keberkesanan kolagen."

Saudari yang bert…

facial gold part 1

baru-baru ni saya pergi berjalan2 sambil mensurvey tempat2 yang menarik utk buat facial treatment. nak tunang takkan nak pegi spa kan..so, 1st phase pegi facial la dulu. singgah2...tanya2.. a few butik kecantikan. ada yang mahal. ada yang pakej sampai 10 kali. ada yang ok ok la. saya ni bukanlah jenis amik peduli sangat hal2 ni suma sehinggalah ke hari ini. hehe..

setelah dah keluar masuk a few beauty boutique.. ada beberapa tempat yang menawarkan rawatan gold. even ada yang dah upgrade ke platinum. kalau sesapa yang dah biasa ngn facial, mesti penah dengar pasal ni. kat tv pon ada jugak. kira dalam bahan tu ada gold berapa carat tah.. ada yang sampai 24 karat. woowwii...14 carat sapu kt muka.. tak cun lagi tatau la. harga? for sure paling mahal antara yang lain2 la. tapi still affordable.. belum lagi lah mencecah harga sebuah kereta. hahaha..

disebabkan saya ni ada budget yang sedikit sahaja..lagi pun nak try je dulu.. so tanaklah buat segala gold platinum bagai ni. walaupun offer yang…

colourful payung

Image
i heart this umbrella. macam lagi sedap sebut payung. does anyone knows where to get this payung? please let me know. kalo ada yg jual pun please let me know. saya nak beli. konon2 nak buat prop utk outdoor. ape2 hal pon payung kan boleh guna. sediakan payung sebelum ujan. hehe.. xkisah la. saya suka payung ni.

source

source

parents meeting up

esok is tomorrow. nak pegi fitting baju tunang. berdebar gile. adeh la.. saya hantar kt tailor biasa je. bukan designer pun. bangga pulak akak tu buat baju saya. siap antar dry clean & gantung depan2. habis suma org dah tgk. x suprise langsung. haihh.. dah sebulan siap. saya belum sempat ke kl untuk pegi fitting. tomorrow is the day. sebelum ni terpikir nape org berdebar nk amik baju. ye..skang saya sgt berdebar. nape pun tatau..berdebarnye!! lagi berdebar tgk tease baju cik belle yang cun. aarrghh..jom tuka nak? warna dah sama. hehe..

esok is tomorrow. saya akan berjumpa dengan encik bolat setelah sekian lama. acewah..sebulan lebih kire lama aaa..berdebar jugak. tp berdebar lain. berdebar gatal! hahaha..

esok is tomorrow. adamaya last episode! haha.. ok takde kaitan. tp nak gak cakap. saya tak penah miss tengok. kalau keluar mesti balik sblm 630. kalau encik bolat tepon pon saya cakap sikit2. dia sangat cumel kerana melayan je karenah saya yang 'mengabaikan' dia utk adamaya…

planning calendar

Image
thanks to cik xora n cik belle, i finally manage to create my own planning calendar or checklist. tapi belum siap. pening merancang. hanya senarai yang panjang berjela sahaja yang ada. bila masa nak execute tu belum saya decide. otak saya dah jammed. itu belum masuk budget lagi. pun sudah ada list. tapi figurenya belum diisi lagi. tunggu lah lepas dah setel engagement nanti.


saya mengkategorikan mengikut event tertentu. tak tahu lah logik ke tak planner ni. tungging terbalik macam tuannya jugak. sebab saya dah pening dan jammed..saya suruh encik bolat sambung. tapi saya tau, dia hanya iyakan aje. n terima file ni untuk mententeramkan saya. alih2 saya jugak kena buat. tapi takpe..skill dia yg saya dah tau tu, boleh pakai gak. saya bertenang lah untuk sementara..sambil berangan2 dia tgh sambung buat. (padahal tengah tido).

ada sesapa nak jadi wedding planner saya tak??? nanti saya belanja makan ikan bakar kt kuala perlis..sedap woo.. nak tak? nak tak?

kad tunang?

Image
before this i thought i would never join those yang ada invitation card utk tunang. tunang je kan..haha.. tapi, semalam my mom called.. my dad suh buat kad utk jemputan, sbb bila my parents g jemput, orang x ada, boleh tinggalkan kad.. huh! pulak..

seriously, saya seorang yang segan untuk mewar2kan pasal pertunangan. lagipun kan elok dirahsiakan. tapi demi tiada yang terasa hati dan ingin berkongsi hari bahagia, saya pastinya menjemput keluarga terdekat & sahabat2 yang rapat ke majlis pertunangan saya.. kena lah create event kt facebook..dan sms. hehe..(alasaann..)

dan konsep saya pegang, saya ingin meneruskan hidup dengan penuh keberkatan. sebolehnya saya mahu mengelak sebarang rasa yang tidak best di dalam hati hati orang yang saya kasihi.


ini ialah design kad jemputan saya. first time saya design sndiri, saya pakai photscape je. photoscape bleh didownload secara percuma di internet. saya curik border daripada pakcik gugel. dan kalau perasan, tidak dimention di situ psl pertunanga…

budget in excel

yeaayy!! setelah berjuta2 kali bertangguh..akhirnya budget tunang dan kawin saya telah siap di key in dalam excel. senang nak refer. nak potong. nak tambah. nak agak2. hahaha..

untuk tunang, saya berkongsi sepenuhnya dengan encik bolat. 50-50. manakala untuk w-day, akan dibincang kemudian. ada yang dishare ada yg tanggung sendiri2.

thanks to cik xora. sebab saya amik excel file tu drp dia. dah lama. cuma skang baru ada kerajinan nak edit. cik xora punya untuk w-day. saya ejas2 utk e-day. lebih simple. tunang je kan. dan saya juga dah seperatekan untuk sebelah saya n sebelah encik bolat for w-day.

saya mempunyai momzilla n dadzilla. maka dengan itu, banyak tambahan2 yang saya xplan (tapi mahu) telah diwujudkan. saya tidak mahu tahu harga2 semua itu. takut... walaupun bukanlah menda yang gempak gila, tapi saya xde budget la..jadi saya tamau tgk angka2 itu.