sarung cincin


source: pakcik google

aaaaarrgghhhhhhhh...nervous breakdown! dah dekat sangat dah..
padahal baru nak bertunang. cuak laaaaaa....
sebelum ni, buat deal ngn cik belle, nak letak gamba muka ke tak lps tunang.. tapi cik huda dah letak gamba cik belle dulu. so..deal closed. hehe..

soalan penting:

masa nak disarungkan cincin tu..
tangan tu nak letak camne?
dah hulur dulu ke tunggu future IL yang amik tangan dan sarungkan?
huhu..serious tatau..

peeelliiissss i need advice!!

Comments

Xora said…
masa kawan saya tunang, strategi kami masa FIL dah duduk depan kita, kitorang jerit, hulur tangan hulur tangan. so takde la nampak cam kamu yg gedik hulur tangan :P strategi sama diguna masa lepas sarung cincin masa nikah, so kitorang jerit, kiss dahi wei kiss dahi. so takde la nampak cam pengantin tu nak sangat kiss :P so nampak cam sweet2. hihih
Q said…
my imagination said..
first, let IL amik cincin tu..masa dah dekat dengan tangan kita tu, kita pon angkat lah skit hulur..kalau IL amik tangan kita tu mcm kena paksa la plak kan..hihihi trick my mum ckp, letak tangan atas bantal kecik..bntl letak atas riba..(thats what my mum plan for me)...so, tangan tu dah tinggi..bila nak sarung tu tak lah nampak mcm kita nak sangat disarungkan..hulur skit jer..hihihi

i pon nerbes ni...huhuhuhuhu

wish us all the best..by the way, trick xora pon menarik!!!!;)
Cik Belle said…
hahaaa. awak..memang tau! lepas ni sila letak gambar tunang banyak2 ok! hehee.
harzharun said…
stuju dgn xora...my fren pun cam2...xde la nmpk kita yg lebih2...kalo xde fren yg bising, tips Q mmg best..
sk said…
bila u tunang nih? this weekend kah?

let ur FMIL amik dulu cincin tu, then bila dia dh tunjuk gaya mcm nak sarungkan, baru kita angkat sikit tgn. hehe
MY said…
good tips!!! never thought this one could be something to think about.. (>.<)
si kecil said…
xora: waah!! sgt menarek idea tu..akan ku kumpulkan bala tentera untuk buat bising..kalo makcik2 lg power kan..tp betul la..skill yg bagus. kaver laa dr syok sndiri..hehe

q: good one too! tapi..kena ada sorang tolong passkan bantal..ye la kan..jalan2 control ayu keluar dr bilik..takkan nk pegang bantal siap2..hehe..thanks dear!

cik belle: hahahaha..akan dipertimbangkan..kalu cantik mungkin..kalu tak..biar la jadi misteri je..ekekek..

harzharun : yeap..agree! both are good ideas.hehe..

sk: yeeeeee...this weekeenndd...cuak2!! tu la idea asal saya..tp terpk..eh, tibe2 terdelay..malunyaa cheeeqq..

my: menda2 ni pon nk pk kan..hahaha..ni namanya dah gelabah.
sk said…
oh samelah kita.... good luck utk kita berdua. ngeee!! :D
si kecil said…
good luck to you too! semoga semua berjalan lancar.
Cik Belle said…
haip nak kene nie. hahaa.
Q said…
ha, tu mntk pengapit hulurkan..hihi

Popular posts from this blog

Lafaz Taklik bagi Negeri Kedah

cerita taska

seri inai