Posts

Showing posts from February, 2012

shop and save

every parents want the very best for their kids. can't deny that. aku masuk mothercare tergedik2 nak itu ini. tengok harga, letak balik. gaji aku bukan rm20k sebulan. takkan nak beli barang anak pun nk swipe kan. kena ingat baby cepat membesar. itu yang mommies keliling aku selalu ingatkan. ada yang cerita baju anak sampai sempat ulang. sebab banyak baju. pastu baby cepat besar tak sempat nak ulang pakai. 
ada barang yang berbaloi beli yang ada good reviews with high price. yang boleh pakai bertahun2 dan boleh pakai untuk anak2 seterusnya. ataupun barang yang berbaloi untuk masa depan dan keselamatan anak. takkan nak saving punya pasal sanggup risiko kan safety anak kan. contohnya beli botol yang tak BPA free. memang tak nampak kesan sekarang, tapi orang tak buat research for nothing kan. 
being me, memang aku susah nak membeli. aku selalu survey dulu. kalau dulu nak beli sepasang kasut pun, aku kena tengok semua kasut dulu kat semua kedai. walaupun sebenarnya dah jumpa yang berkena…

the final term

Image
minggu ni dah masuk 35 weeks. doctor kata by 36 dah full term utk deliver. ok suspen. honestly, until now, aku tak penah rasa apa yang orang kata perut mengeras tu. tatau la aku xpenah rasa atau aku yg tak reti rasa. tapi orang kata kalau rasa mengeras tu, you will know it. yang aku selalu rasa baby suka tonggek2. hihi.. tinggi sebelah perut. lagi usap lagi menonggek. 
during this 3rd trimester, perut mmg dah obvious. kalo org tgk diorg cakap kecik for 7-8 bulan. tapi kalau family tgk, diorg cakap besar. hari tu kena pegi check up kt hospital selayang. dapat jumpa specialist. omputeh lagi. rasa welcoming sgt. everything was very fine. berat baby masa tu around 2kg. can reach up to 3.2kg kata doc tu. kalo cukup 40wks. not more. so, just nice. 
all the bags are packed. mama abah are ready for you baby. hihu..mcm2 dalam kepala aku ni. excited, x sabar nk jumpa baby, takut, risau.. i dun know what to expect. doa dan tawakal je skang ni. tak ada orang yg tau apa2 skang ni, selain Allah. redh…