the final term

minggu ni dah masuk 35 weeks. doctor kata by 36 dah full term utk deliver. ok suspen. honestly, until now, aku tak penah rasa apa yang orang kata perut mengeras tu. tatau la aku xpenah rasa atau aku yg tak reti rasa. tapi orang kata kalau rasa mengeras tu, you will know it. yang aku selalu rasa baby suka tonggek2. hihi.. tinggi sebelah perut. lagi usap lagi menonggek. 

during this 3rd trimester, perut mmg dah obvious. kalo org tgk diorg cakap kecik for 7-8 bulan. tapi kalau family tgk, diorg cakap besar. hari tu kena pegi check up kt hospital selayang. dapat jumpa specialist. omputeh lagi. rasa welcoming sgt. everything was very fine. berat baby masa tu around 2kg. can reach up to 3.2kg kata doc tu. kalo cukup 40wks. not more. so, just nice. 

all the bags are packed. mama abah are ready for you baby. hihu..mcm2 dalam kepala aku ni. excited, x sabar nk jumpa baby, takut, risau.. i dun know what to expect. doa dan tawakal je skang ni. tak ada orang yg tau apa2 skang ni, selain Allah. redha ja.

playpen baby yang encik abah beli masa tatau gender lagi. 
disebabkan encik abah suka kaler biru dia beli kaler biru.
design, patern, color semua pilihan encik abah.
beli masa warehouse sale mydear. harga around rm200++ x ingat dah.


setelah berminggu2 dgr encik abah bising2 suh packing bag, baru lah aku berjaya pack.
tu pun ada lagi 1 few things x masuk lagi.
takyah bawak byk2 pun pampers n pad tu. tapi aku malas nk asing2. 
angkut je lah semua skali. hehe..
barang baby n mommy satu beg je. 


baby, ni kakak qyrin punya ok. aunty qistin bagi pinjam.
tapi cantek kan. n just nice, xyah nk beli mahal2 utk nak guna 2-3 bulan ja.
belakang tu bath tub n stand baru beli. hehe..
aku suka! sebab kaler pink.
kain2 kat belakang tengah sidai tu blanket.
baru beli gak. suka! hihihi..

Comments

Popular posts from this blog

Lafaz Taklik bagi Negeri Kedah

cerita taska

seri inai