Posts

Showing posts from March, 2011

Photobook

Image
source: google

yeay! i just bought this. ahaha.. aku suka tau membazir. membeli benda yg takdak dalam list. siap beli 2. haha. murah kot.. (typical pompuan, takleh tengok menda murah..ekeke) RM64 satu photobook 24pages. hah, mana engkau nak dapat?


Apo kobondonyo Photobook ni?

Photobook ni, album la. mcm custom album jugak. cuma, paper dalamnya macam magazine tu. tebal sikit kot. covernya ada beberapa pilihan la. tp yg aku beli ni, jenis window hardcover.

satu tu aku plan nak print gamba masa tunang+prewed. untuk tatapan umum masa wedding nanti. letak kt tempat guestbook. wah gitu..hihi.

satu lagi tu, aku nak print gamba masa nikah+ both reception. untuk simpanan parents aku. haruslah custom album nanti aku simpan kan. jadi, at least parents aku ada la something nak tunjuk kat kengkawan n sedara mara kan. cool kan tunjuk photobook. jangan anak sedara aku koyak sudah. haruslah kena pilih gamba2 yang diorg je byk..walopon aku yg tawen. ko ingat dia nk tgk sangat muka peranten? diorg cari muka…

progress update

Borang Kebenaran

his side dah settled. dah serahkan segala borang to me dah.
one part of me, rasa terharu sgt..he is really want to get married with me. :)
my side dah amik borang. HIV test baru buat Rabu lepas.
sakit! ~~ huhu.
tinggal part wali dan tok imam je.
hanya boleh hantar sebulan sebelum tarikh nikah.
earlier than that tak diterima.
jadi, kena minta mama abah hantarkan.
tak sempat dah nak blk nnti.


Wedding Cake

found a few potential vendors.
will confirm soon.


Pre-Wed Shooting

done. ad-hoc plan. :)
siap beli baju & tudung baru tau. haha..
murah je.
had so much fun.
sort of unexpected jugak la kan..


Kad

dah tempah.
masih menunggu first draft.
pray hard sempat siap before mid april.



PreWed - Teaser

Image
*fresh from the oven*


today i was having a prewed shooting. it was a really ad-hoc plan. susah ok to arrange a session bila sorang di johor/kedah, sorang lagi kt kl/selangor. nak dapat jumpa pun susah, apa tah lg nak plan something like prewed shooting. bila jumpa banyak lagi hal2 lain yg kena uruskan.

untuk settlekan urusan2 penting pasal kawin, my dear fiance amik cuti for a few days. dan ada a day yang 'free' from any other important business. then, we decided to have a prewed shoot in a studio. huhu.. angan2 nak shoot kat UPM la, kat taman metropolitan kepong, la haha..xdapek la. tak sempat dah. nanti lah kot2 ada masa later2 lepas kawin boleh realisasikan impian tu.

being me, by hook or by crook, i still need to do at least a little surveying of anything before deciding part. survey sikit2 ajo lah. dah la last minutes kan. still need something yang cantik dan murah. susah gak la. ramai yg tak available. or over my budget.

thanks to BBF! i found a good deal from there. :) rama…

datang dengan doa, pulang dengan kenangan

Image
ini cerita doorgift. tq tag dah sampai. pantas betul service diorg. seperti yang dijanjikan. alhamdulillah. kualiti pon ok. aku amik saiz business card. x de idea nk letak apa belah belakang. jadi aku letak je kalendar 2012. hahah..boleh guna sampai tahun depan kan.

my tq tag. teruja gila nampak sendiri kat atas kad.
hahaha..


selepas diletakkan bersama doorgift.
:)

alhamdulillah.
suka.

harga : rm0.10 per pc
vendor : kekotakku
website : http://kekotakku.blogspot.com/
PR wise: sgt pantas
service: pun sgt pantas

highly recommended.

kad oh kad

Image
source : kad-kadkahwin

aku perlukan kad by april. walopon majlis bulan 6. sebab aku nak guna kad tu utk salah satu support document. huhu..desperate kan. kad kawen pon nk guna as support document. aku nak minta tukar. ada sesapa ada kabel sebesar gajah tak untuk tolong aku tukar? ada anak menteri ke pengarah ke baca blog ni tak? sob sob..tolong la.. johor susah sgt nak lepas org.

kad oh kad.

ada lagi less than a month sebelum bulan 4.


source: glamourpusscards

my parents pulak urge nak cepat jugak.

aiyok. tak bertenang diri ku ini.

nak cepat, murah, cantik.. how la..


source: kad kahwin jentayu


dah tempah kad.
online.
tawakal.

p.s: non of the links given above is my vendor.
but those are among my fav.

young and talented designers in the making

Image
PEMBETULAN:
BAJU YANG LESS RM800 TU IALAH BAJU PURPLE TU.
BAJU PINK N SILVER TU OVER RM1K.
HARAP MAKLUM.


a friend of mine got married a few days ago.
bila tgk gambar2 dia, sangat tertarik dengan design baju n detailing baju dia.
i asked her, who's the designer & how much.

package : make up, baju, tudung, veil, beads
less than rm800 excl the kain.
wah!
ku pikirkan designer rm3-4k per pc punya keja.

look at the detailing & design




they maybe no body yet today.
but with the hardwork and the creativity, they will surely go up high one day.

introducing to you,
Arsyiqin & Aidarina

email : zsyiqin@yahoo.com
website : http://arsyiqin-aidarina.blogspot.com/
location: bandar kinrara

cepat2 booking ok!

sayangnya, aku dah tempah semua tu..
baju raya kot kalau sempat. huhu..
gile glamor baju raya mak kalo camni beadsnye..huhu..

aku tak kenal pun both of them,
but they deserve this.

i won't be surprised kalau satu hari nama diorg segah designer2 RR, HD, UA, SN etc etc.

all the best
ArsyiQin & AidaRina


inner beauty

dah nak kawen ni baru sibuk2 nak amik tau pasal kecantikan. baru kenal alat mekap, tapi masih malas nk guna. baru lebih kurang setahun amalkan 3steps wash-toner-moist. huhu..tambah satu lagi sunblock.

aku masih tak penah ada foundation. terus tepek compact powder je. nasib lah jenis 2way ke tak. dah reti pakai eyeliner *tepuk2*, baru beli lipstik ke2 dalam hidup last 2 weeks. huhu..tapi tenyeh x nampak pon. tipu betul.. ceh.

aku ada perangai selagi tak habis, x beli baru. jadi susah aku nak tukar2 product ni. tak kisah lah berkesan ke tak. kecuali garnier. hari tu, pakai la dekat 2 minggu, jerawat naik bagai diseru2. muka berminyak gila. xleh tahan. tukar.

kulit muka aku banyak masalah. segan nak elaborate kt sini. huhu..

tapi aku sgt percaya the beauty must start from the inside. cewahh..

1. hati mesti baik. kalau ada negative vibe, kita stress, pastu mula la naik segala menda.
2. hati kena tenang. kena banyak2 zikir, banyak2 selawat, byk2 baca al-Quran, byk2 solat sunat. berseri2 je muka…

homestay kat kedah

masa survey2 dari kejauhan homestay kat kedah,
i found this

Seri Anggerik

Direktori Homestay/Rumah Tamu Negeri Kedah

hope it will help those who are looking.

happy monday!

terima kasih cinta

cewah..tajuk teater pulak yang keluar. alhamdulillah, i am in the pink of health now. tapi malas. camno? baju berbakul2 tak lipat. blog dah nmpk habuk. terima kasih to those yang tinggalkan komen n post kt chatbox. terharu ai..

3 months to go.
insyaAllah.

tajuk post tu sebab saya baru dapat tq tag.
haha..ade kaitan?

tapi belum tengok lagi. sebab terus post ke kedah.
nanti saya snap pic n post kt blog.
as told by mama, cantik n sweet.

kad.
a long story cut - belum tempah.

huhu..
sempat ke ni?