Posts

Showing posts from May, 2011

i found a best-friend tru blogging

Image
pic credit : fb atia
i love her dress n veil so damn much.
by zery zamry.
this pic touched me deep inside, sob sob..lovely moment.


we found each other back in 2009. in this blogging world. she's one of my earliest commentators in my b2b blog. masa tu sgt skema, saya awak ke i u lagi. beremail2 about our engagement preparation. excited sangat. kebetulan tarikh tunang, warna tema sama. seronok. we were getting closer and closer. blogging, emailing, fbing, smsing.

we talked about everything. weddings, gossipings. she's so soft spoken, lemah lembut, sopan santun. she's also a sensitive person. memang selalu lah tak sampai hati sana sini. aku lah selalu menyetankan dia. hihi.. dia cepat tersentuh, dalam hati ada segala taman bunga..(tengok ayat dia aa..ahaha) from time to time, we always reminds each other about everything. ada time aku meroyan, aku turned to her. ada time dia nak meroyan tu, aku konon2 jadi penasihat, kadang2 jadi penyetan. hehe.. i love talking to her, very comfo…

taburan kasih sayang di sana sini

Image
err.. 3 days to go counter tulis.
apsal list things to do aku berkoyan-koyan lagi?
counter tipu ke aku gile?
huhu..

sticky post di mana2.
sebelum mama aku keluar mode mombridezilla,
baik aku kumpul letak satu tempat.
tu pun belum tentu selamat.
lalalala~~

rasa macam nak letak sticky post kt bilik air pon ade.
hihihi..
"OI MANDI CEPAT2 BOLEH??"
in case masa sedara mara ramai,
beratur nk guna bilik air.

sebelum ada yang bertanya,
sticky post tu aku beli kt jusco rm2.90 warna pink.
aku tak nampak pun ade kaler lain ke tak.
dah, jangan tanya.
pegi lah beli beramai-ramai ye.

pasni boleh guna tampal kat notes kasih sayang kt suami.
sekian.

Surprise! Surprise!

Image
i just arrived home yesterday. dari wedding atia, amik keta kt umah lynda, balik solat tukar baju, shoot balik kedah. alhamdulillah~ walaupun dalam keadaan darah paling manis bak kata mak lynda, lynda dan jaja, belum ade sekor nyamuk pun teringin nak menghurungi aku. haha..

sampai2 ja lorong umah aku. aik? khemah? takkan khemah aku kot?? aku kawen minggu depan kot. bukan esok. ade jiran aku kenduri jugak ke? macam tatau pon. blur.

nampak muka mama aku nak bukak pintu, bukan nk bagi salam..terus tanya..khemah sapa ni?mama aku pun jawab, khemah kita la. teeeeeeeeeeeenngg!! rasa nak lari2 masuk bawah selimut je. maakkk aaiii..awai nk mampoih pasang khemah. sogan den. rupanya vendor khemah tu pasang siap2 sebab dia ada lagi 50 kenduri untuk diorg pasang dalam minggu ni. huii..efficience gila.


view from the top

dah penat2 angkat barang2. dah pasang angan2 nak spend kat atas katil sendiri sorang2 for a week. lepas ni dah kena share. huk..jadi ni lah kira last time nk tergolek2, tido melintang…

teaser - the reception dress

Image
amacam? sexy tak? paras peha uolls.
haha..

harus lah yang separuh tu.
the picture sent to me tru mms.
sadis tak, tgk baju sanding sndiri tru mms je.
but at least aku tau baju tu wujud.

syukur sangat dah.
alhamdulillah.

yg ni first pic, belum siap sepenuhnya.
baju tu masih in progress.
ada 2nd pic dia hantar hari ni.
looked much better.

kira aku pon dapat teaser gak la.

gamba pun blur2 gitu.
aku pon main agak2 je warnanya tu. huhu..


OIO O.O

Image
i was facing emotionally breakdown. i'm not kinda cengeng person. but this breakdown really bring me until i cried. nothing really happened. i walked, i saw. i sit, i watched. i talked, i listened. i can see how a couple loves each other. how they care. how they discussed. how they planned. how they were still hold together for better or worst.

maybe, i'm now in the nervous phase, but i feel scared. hell scared. to face all the changes.

he asked me to do some changes after marriage, the good one. seriously good, i know. and suddenly, i feel i dunno how i'm gonna do it. sincerely. will i? can i?

this is really not a big one. but, what's else coming up later? one thing for sure, a lot of changes are coming. 2 strangers becoming as one. different ways of history, different ways of background, different ways of characters, different of everything.

for 20-30years, you are used to one way of lifestyle, n suddenly, you need to tolerate and maybe do changes for both good.

semoga ka…

cerita minggu-minggu terakhir

dari johor ke kl. dari kepong ke rawang. dari rawang ke shah alam. dari shah alam ke cheras. dari cheras ke damansara. memang tergolek la den.

tak tergolek sgt la. sempat tengok nurkasih lagi. kihkihkih..

finale fitting baju untuk bertandang.
teeeetttttttttt!!!! baju dah ok. perut ku berlapis2. fyi, aku xpenah gain weight seberat sekarang ni. never have a thought akan face this kind of problem. macam tak caya tgk bonjol2 yg terkeluar tu. hukhuk..sbb saiz badan yg kecik. badan aku tak mampu nk tampung berat 45kg pon. oii badan!! 45kg tu berat model taahuu?? keding n hot je model2 tu. aku baru 45 bukan 65 lg pon! errkk..boleh pulak ade lebihan2 itu. cis cis cis.. *masih tak boleh terima kenyataan*

amik photocanvas & photobook
both are fine. alhamdulillah~~ utk guestbook corner punya deco.

jarum peniti dah beli 2kotak. haha..

penat redah jammed.

tengok nurkasih.

dugaan bertunang?

*amaran: kalau hati macam sayur, sila jangan baca*

ini adalah ingatan untuk diri sendiri. masa bertunang orang cakap banyak dugaan. bagi aku, ada 2 konsep dugaan kat sini. satu, pengaruh syaitan. kawin tu kan tinggi pahalanya. maka si syaitan durjana ni mula la bekerja lebih gigih dan keras menikam2. ada je menda nak sensitif lebih. ada je menda nak meradang lebih2. ada je hasutan2 jahat menjelma.

dua, ujian. contohnya duit. memang nak kawen, perlukan banyak sangat duit. susahnya nak dapat kumpul duit puluh2 ribu tu, haih, tatau lah nak cakap susah camne. dah tu, time2 tu lah keta rosak, time2 tu lah ptptn hantar surat warning, time2 tu la kena saman, time2 tu lah kena keluar duit untuk hal2 yang tak diexpect. ataupun time2 bertunang ni, bergaduh beriya2. ada ja menda tak kena. ada gaduh ngn tunang, ada gaduh ngn parents, ada gaduh ngan kawan. tu tak kira lagi gaduh ngn vendor.

how u guys handle semua ni?

selalu ingatkan diri sendiri. itu gangguan syaitan atau ujian Allah.

kalau masa bertu…

of the surprised wedding gift

Image
source pakcik google

seriously i never expected any supergoluxious wedding gift. kalau dapat 4-5 hadiah pun aku rasa dah cukup gempak. dah lama kot tak dapat hadiah banyak2. last time masa form 3, on my birthday. lepas tu hadiah2 daripada mama abah, boipren n tunang. xpenah dah on the same time.

selalu aku gurau2, serius gurau je, kalau org tanya nak apa, aku cakap nak peti ais 4pintu yg ada tempat keluar ais kt luar tu atau tv lcd flat screen 52inch, atau pakej honeymoon p london. hahaha..sanggup?

kenduri aku jauh. bila ada kawan2 n sedara mara sanggup datang, it's a great gift for me. bersyukur tak terkira dah. tak terlawan dengan mana2 hadiah dah. so, no need ok. it's very fine with me. kalau betul2 nak tahu apa aku nak, aku nak korang doakan aku n future husband yang baik2 untuk marriage ni. dunia dan akhirat.

tapi, kemarin ms on the phone dgn mama, mama bgtau my grand-auntie bg hadiah. vacuum cleaner electrolux. aku teruja gila! super excited! best gila ok. syookkk weeyy dapa…

it's gonna be my wedding!

post ini adalah comment pjg to post nawar yg bertajuk When your wedding is not all about you. nk komen kt situ, tapi dah jd panjang sgt pulak.

it's my wedding! but it's our event. hari kesyukuran.
saya di kejauhan ni hanya boleh mendengar cerita apa yang mama abah dah buat kat sana. sangat banyak. dgn bantuan jiran2, saudara mara dan kawan2 mama abah yang sangat baik hati. ikat riben, buat bunga telur, lipat kad, pasang langsir baru, cat umah, etc etc. macam2 lah.

aku kat sini. hanya boleh survey online, order. dah. tulis kad pun dah merungut. hissh..

their choices may not be my taste, but who cares? i am very sure they won't sabotage me or their event. their friends are coming, their long lost relatives are coming, they also want the best of it. the best in their own way. :)

after all that,it's not worth to argue n have ill feeling for small2 things. aku redha ja skang ni. 19days. aku belum nampak rupa baju nikah or baju sanding aku lagi. aku belum nampak rupa hantaran lag…

must have shots

aku tgh listdown must have shots for my wedding untuk diemelkan ke OP.

1. details - baju, kasut, tudung, veil, handbouquet, inai
2. details - each of the hantarans - both side.
3. details - deco, guestbook, card, cincin, cake, doorgift, pelamin, meja makan, etc etc etc.
4. the whole view of the khemah n rumah. - without and with the guests.
5. bride n groom tgh bersiap.
6. pose - me with the bridemaids, parents, the whole family, friends
7. cute pose with him
8. romantic pose with him
9. candids candids candids - the pengantin, my family, his family, guests
10. outdoor at bendang n tali air. (trademark org kedah..hihi)

what else aa?

credits to jaja, for the list.

if any of you rasa nak do the same, pls make sure don't over doing it. cthnya nak gamba sebijik mcm ni, nk editing mcm ni. yes, u have the right. tp reminds yourself why u hired them at the first place. sbb their artwork kan? so, let them express their work on their own style.

jgn sibuk2 nk samakan dgn saiful nang la, peveyhack lah, …

Idola, i am.

Image
warning! ini adalah entry mode perasan.

tadi ternampak kat newsfeed fb. update from my fav card vendor. kekotakku a.k.a love d heart a.k.a putra putri wedding card. ye semua tu sama je sebenarnya. mana satu nama company, nama product, nama package aku pun tak pasti. yang pasti servicenya sama.

so, berbalik kepada cerita tadi. aku pun click. taraaaaa!! uiikk.. terkujat den. tengok post ni. tq tag yang ditempah and ready to collect. ingatkan aku punya. sekali tengok nama & tarikh, orang lain. tapi design n warna sebijik jibon sama. hehehe..

oh, did i tell you, design tq tag ni memang aku yang request? hehe.. same with my invitation cards. aku gedik nk warna, background n bracket mcm tu. tp part kalendar tu mmg aku tgk cth yg dah ada kt gamba diorg la. hahaha.. yes, they can make it real.


gua memang idola la beb.


source: blog kekotakku


sama tak dgn yang ni?

hehehe


:)

bangga jap. perasan jadi idola.
terima kasih la cik zila & zamri.
awal benor korg buat tq tag. hehe..

surat cinta pertama daripada si dia

:)
no, it's not something to be proud of.
i just received (correction: abah just received) my first ever surat cinta from the beloved PDRM. yeay? hmm..
i admit i drive 'sangat berhemah'.
oh no no, dun get me wrong. i kinda sure i am NOT that typical Women drivers' type.
i give signals. i be at the right lane at the right speed. i don't suka2 stop at garisan kuning and block others. i park betul2, usually i do reverse parking. i don't terhegeh2 tukar lane or keluar simpang. but i don't terlebih berani tak tentu pasal jugak. i don't overtake motor, makan jalan macam potong lori balak. and i also give ways to others.

but

i can't hold myself to speed up. huhu..
but (again) i used to be a smart driver. (maybe now not that smart)

* tips: kalau drive mlm, slow down (be the max at 120km/h - tgk limit area tu lah) when you pass by kawasan cerah. kawasan cerah means kawasan yang ada lampu n terang. biasanya dekat2 simpang exit, bawah flyover and dekat kawasan R&R.…

the next in the list

Image
he is here now. with me in Kulai. for 2 days. hari ni dah nak balik. :( did i tell you LDR is never easy? huh. okay, put that aside first.

i love him more n more everyday. alhamdulillah. i am really grateful with this feeling.

semalam p dating. it's been a while. selalunya keluar untuk settlekan hal2 tertentu. pegi cari barang, amik barang, kenduri, etc etc. semalam plan nk tengok wayang Fast 5. ciskek betul Johor tak sampai lagi cite tu. esok baru keluar. esok nak p tgk ngn saappee...tunang aku dah baaliikk laa..! eeii.. emo. haha...

since the movie is not available n takdak movie lain yg menarek. semua cite hantu je. nyampah aku. so we just have a walk and talk. guess what? we end up went into babystuff boutique one into another. :) maklum la, nk survey barang kawen mcm dh setel n dah penat pk. lagipun nothing much we can do in johor.

well, this is not the first time for him. he did his own survey before. he knew more about the stroller n katil baby tu. i'm impressed! i love wat…

sepurnama

Image
sepurnama lagi
aku bakal milik mu

sepurnama lagi
dah boleh peyuk2
hahaha..

sepurnama lagi
dah boleh enjoy the gaji for shoppiiinngg!


last weekend, dah pegi discuss pasal pasal pelamin, bilik etc etc. dah fitting baju. kena alter la ofkoz. it's kinda funny tgk guy to guy talk discussed pasal deco. pastu yakin je dah habis. bila tanya blk, kerusi pakai kerusi mana? alamak. tak discuss..x senonoh betul. hahaha. memang perlu involve jugak. harap2 semua berjalan lancar.

terlupa nk snap gamba. hehe..

so, here you goes

i just need to say this out. i want all this end well n soon. i am really tired with all the preparations. having a very tight budget for years, thinking of this, deciding of that. i even have to think before i ate something..i don't really enjoy shopping. becoz i scared n worried of i won't have enough money for that one day event. also pity him for struggling up to fulfill all the adat n the family requirements.

i can't wait to have a peaceful life. having the money for me. having him for me.

i miss him everyday. long distance relationship is never easy. especially when no family n good friends around. only work n work colleague.

a few more days.

may everything goes well n smooth.

insyaAllah..