:: love is a gift ::

Wednesday, May 4, 2011

the next in the list

he is here now. with me in Kulai. for 2 days. hari ni dah nak balik. :( did i tell you LDR is never easy? huh. okay, put that aside first.

i love him more n more everyday. alhamdulillah. i am really grateful with this feeling.

semalam p dating. it's been a while. selalunya keluar untuk settlekan hal2 tertentu. pegi cari barang, amik barang, kenduri, etc etc. semalam plan nk tengok wayang Fast 5. ciskek betul Johor tak sampai lagi cite tu. esok baru keluar. esok nak p tgk ngn saappee...tunang aku dah baaliikk laa..! eeii.. emo. haha...

since the movie is not available n takdak movie lain yg menarek. semua cite hantu je. nyampah aku. so we just have a walk and talk. guess what? we end up went into babystuff boutique one into another. :) maklum la, nk survey barang kawen mcm dh setel n dah penat pk. lagipun nothing much we can do in johor.

well, this is not the first time for him. he did his own survey before. he knew more about the stroller n katil baby tu. i'm impressed! i love watching him beriya2 check out the price n functionality of the stuffs.



source: google

last weekend, we went to Q&A's home. she's a mommy-to-be. comel je perut. haha. yes, you are glowing babe. malas nk puji depan2. ;P then, Qistin told me about the baby movements. at the early stage, baby dok buat flying kick ja. but nowadays, dia dah buat somersault berpusing. n my dear fiance komen on the spot, waah, bestnya! n he said kalo i pregnant nanti, dia nak rasa masa tu. hehehe..aku yg malu2 kambing masa tu.

hehe..comel kan? hmm.. we don't have specific planning for the kids. kalau ada rezeki awal, alhamdulillah. kalau belum, we'll be fine too.

hiks, lagi sebulan nak kawen, tapi dah cite pasal baby2. hehe..

15 comments:

Hidayati Farhan said...

its normal kan bila da nk kawen mesti cite pasal baby

wahhh, lagi sebulan. x lame dah.

salam kenal :)

Cik Puan Mimi said...

best2.lepas ni cite pasal baby pulak

si kecil said...

hidayati: hi! salam kenal. :) excited lebih jd camni la. haha..dah malas nk pk preparation. tunggu nk kawen je ni.

mimi: hihi..kawen pon belum. gedik je lebih ni..

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

wah.. semangat gitu. hihihi. smoge dapat baby cepat tau sis.

Miss Sunshine said...

wahh... dah nampak sifat keibuan dan kebapaan.. =)

"cikkin" said...

cute..en tunang pon kadang2 da membayangkan masa tu..kite plak yg termalu2..huhu..siap tanye ibu lauk org pantang ape..konon nak jage sdiri..=)

all the best nasrah..=)

yUmIe said...

aku doakn ko mcm aku nt.even LDR pn,rezki dtg awl.opss!!huhu

Amalina said...

semuga dimurahkan rezeki anak, si kecil!

jom join mommy club cepat2! =)

si kecil said...

oshin: haha..ni namanya dah bosan ckp pasal wedding.

cikmatahari: eh ye ke? kt part mana tu? haha

cikkin: cumel kan..haha..

yumie: thanks. aku lek2 aje. tp best eh layan brg2 baby ni.

amalina: aminn..hehe..malu plak tibe2.

nizabeba said...

hehe..mmg cumil! insyaAllah semoga dmurahkan rezeki nnt =)

farahfatihah said...

huhuh jumpa qis ke mek? aku duk 1 opis ngan dia pun xjumpa2 dia lagi hhuhu

lovelyadibah said...

agaknya kalo laki yang betul2 prepare nk kawin excited eyh pasal baby??

pasangan dba pun leh tahan gak excited cter pasal baby..hehe~..

lind said...

sronok kan bila dah ready kawin n ready nak dpt anak? Lepas kawin persiapan utk anak plak. Huu mmg excited btul.

Xora said...

kawan saya sebulan sebelum kawin dah makan asid folik utk dapatkan baby cepat2.. ehem ehem *gi makan asid folik :P

Qis said...

Haha, adakah efek glowing drpd skincare aku yg baru? ;P hehe...

*ok, amir sgt comey masa dia ckp tu... cam x sabaq ja nak rasa... and the fact that dia dah pi survey sendiri sgt mengkagumkan~~

**aku dah tau aku nak apa... aku nak CD (cloth diaper)! nak tambah koleksi... hehe.