i found a best-friend tru blogging

pic credit : fb atia
i love her dress n veil so damn much.
by zery zamry.
this pic touched me deep inside, sob sob..lovely moment.


we found each other back in 2009. in this blogging world. she's one of my earliest commentators in my b2b blog. masa tu sgt skema, saya awak ke i u lagi. beremail2 about our engagement preparation. excited sangat. kebetulan tarikh tunang, warna tema sama. seronok. we were getting closer and closer. blogging, emailing, fbing, smsing.

we talked about everything. weddings, gossipings. she's so soft spoken, lemah lembut, sopan santun. she's also a sensitive person. memang selalu lah tak sampai hati sana sini. aku lah selalu menyetankan dia. hihi.. dia cepat tersentuh, dalam hati ada segala taman bunga..(tengok ayat dia aa..ahaha) from time to time, we always reminds each other about everything. ada time aku meroyan, aku turned to her. ada time dia nak meroyan tu, aku konon2 jadi penasihat, kadang2 jadi penyetan. hehe.. i love talking to her, very comforting.

she's a very independence person and creative. aku ni bengap sikit bab2 hasil kerja tangan ni. selalu part ni aku tiru dia. eh dia la juga ajar. tp aku selalu give up. sekian. bab2 survey tempat, banyak aku refer kat dia. rajin betul mek ni. the most inpired bride award tu memang dia deserve sangat. i know she inspired ramai new-comers bride-to-be bloggers.

masa awal2 we planned to kawen on the same date. mcm cun je date masa tu. disebabkan beberapa perubahan, dia tukar, aku pun tukar. hikmahnya, i can attend her wedding!! :)

walaupun terpaksa join belia2 bersama lynda, berjaya juga sampai tanpa sesat. proud of ourselves! dengan pemanduan berhemah si lynda dan bantuan signboard, we made it! hahaha. (call si zaila,hampeh tak dapat. baik pakai cokia la weh..ahahah) it's a beautiful wedding. the food was good. atia was gorgeous, kembar tunang aku, si shahrul was handsome. i had fun. we had fun. enjoying the day so much. saya mintak maaf dan ampun ye, sebab saya mmg susah nk cam org kalo first time jumpa. harapkan lynda je nak kenal. hihi..ampun ye. thanks alot to those yang bertegur. cantik2 belaka semuanya. happening.

pic credit : jaja
the newly-wed and us

plus to that, met the truly legend b2b, hazlynda kushairi ashylla whitelacetale. woha! she's the event coordinator for that day. dia lah my inspiration last time.

dear atia,

marriage is beautiful. but it's never easy. always allow the differences becoming new things to treasure. love and patience are your specialties. i love you babe, more than just a blogger friend, you are one of best-friends. happy for you & shahrul. everything you'd been through are worth it. congratulation cik belle!! May Allah bless you, surround you with blessings, and bring you both together in virtue and prosperity. Barakallah. Amin.



pic credit: jaja
dedicate this lentok manja pose to you atia.
hahaha..
from: jaja, aku, lynda, acik n elya.

Comments

Renee Meow said…
awwwww.. so sweeetttt... :)

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com
UyaRayza said…
terharu baca hehehe...
ElyaElmo said…
tersentuh aku kecik..persahabatan tanpa sempadan..
p/s: tiber2 aku menyibuk dlm pic...ampunnn!!haha
nida-razak said…
setuju ngn elya..persahabtan tanpa sempadan...kat mna2 pon kita ley jumpa true fren kan =)
LisaLisut said…
awww terharu.waa dpt bergmbr ats pelamin dgn cik belle.hehe.tak susah nk cam u rupanya. ;p
thezaila said…
Ok nas lepas ni aku tukar pakai cokia plak.. Tensi ok hr tu xdpt nk call n receive call.. Eg sempat ko noks nk blogging bagai... Dh dh p rehat.. Kang seri pengantin ko naik ke aku.. Muahaha
thezaila said…
This comment has been removed by the author.
touching babe..
btol ckp elya,persahabatan tanpa sempadan.=)
~LeeyanaRadhi~ said…
agreed!..atia is very soft spoken person since i know her in school...

p/s: gud luck on ur day =)

selamat peangantin baru in advance =)
miss puteri said…
sayalah org yang sk tak kenal tu.hihi... nice to meet u dear! yeah!! setuju! persahabatn tanpa sepadan. syg semua!!hee
hoi! pangkah nama aku! sebut nama aku berjuta kali, patut tersedak mkn nasi ayam.

aku mandu dgn hemah sbb kak mah dah pesan, "u bawa kereta slow2 sbb u bawak pengantin minggu depan" podacit. aku ngat die nk ingatkan aku. sbb tu aku bawa steady sbb ko darah sgt manis.

aku agree, dlm dunia blog, sumtimes kite jadi sgt rapat n share lot of things. i have no doubt to have nawal huda yaya moose jaja atia and u as best buddies.

sharing is loving kan? loving is me! yah yah yahhhhh gudluck. yeayyy ko dah nak kawen, mcm tak caye weh!
Miss Aai said…
Touching nyaaa.....
But indeed her wedding is beautiful! :)
wehhhh, patut kat pict last skali name aku nak ade jugak. tak kire! HAHAHA.

alahai. aku pun rindu belle. 3x jumpa die pun dah macam kenal lame. aku setuju dia begitu soft-spoken n sensitif :)

dannnnnn.. kau pun dah nak kawen jugak. pas ni kite share cite2 org dah kawen plak yer.

congrets in advanced mekk!
Miss Sunshine said…
rasa terharu je baca entri ni.. persahabatan yanpa sempadan.. ^_^
missbutterfly said…
ailebiu korang!! kecik.pesanan terakhir. jgn meroyan. redha dgn apa yg ada..hehe..congrats in advance!
Moose said…
aku boleh dah sampai putrajaya lepas tu balik? arrrgghh tensen cari jalan tak jumpa sampai pukul 4 lebih.

aku benci perhimpunan hari belia.

mak emosi, harap maklum.

Popular posts from this blog

Lafaz Taklik bagi Negeri Kedah

cerita taska

seri inai