it's gonna be my wedding!

post ini adalah comment pjg to post nawar yg bertajuk When your wedding is not all about you. nk komen kt situ, tapi dah jd panjang sgt pulak.

it's my wedding! but it's our event. hari kesyukuran.
saya di kejauhan ni hanya boleh mendengar cerita apa yang mama abah dah buat kat sana. sangat banyak. dgn bantuan jiran2, saudara mara dan kawan2 mama abah yang sangat baik hati. ikat riben, buat bunga telur, lipat kad, pasang langsir baru, cat umah, etc etc. macam2 lah.

aku kat sini. hanya boleh survey online, order. dah. tulis kad pun dah merungut. hissh..

their choices may not be my taste, but who cares? i am very sure they won't sabotage me or their event. their friends are coming, their long lost relatives are coming, they also want the best of it. the best in their own way. :)

after all that,it's not worth to argue n have ill feeling for small2 things. aku redha ja skang ni. 19days. aku belum nampak rupa baju nikah or baju sanding aku lagi. aku belum nampak rupa hantaran lagi (sebab belum buat..huhu), banyak lagi belum buat. aku redha ja apa nk jadi last2 min nanti.

apa pun, aku mahukan pernikahan yang diredhai Allah. aku takmau syok sendiri, rasa diri diva, ratu lah sgt, majlis gempak, tapi banyak hati hati yang terluka, dengki sana sini. i want a happy n blessing event. aku tau majlis aku jauh nun di utara, terharu yang amat sangat bila tau ramai kawan2 n family make an effort untuk spend their time n money to make it there. hanya Allah saja yang dapat balas segala penat lelah semua org untuk majlis aku ni.

jadi, kalau setakat a few yg bgtau x dpt dtg, aku ok ja. x perlu nk frust tergolek sebab diorg takleh datang. bukan diorang sengaja pun. raikan yang ada tu.

Comments

LisaLisut said…
yeah tau takpa. untung u si kecil mak abah buat semua.hihi.i ni seremban puchong tak jauh tapi malas balik .kejam sungguh ;p

19days,terigt kali pertama baca blog u n komen2.haha.time flies so fast!
Cik Emie said…
yup..btol tuh! sume benda kite kena discuss ngn parents dulu..xmo syok sdiri kn..mcm i lah, mule2 nk wt nikah n recep hari lain2 sbb pk kompem penat tp my ayah nk wt 1 hari jek nikah n recep sbb pk saudara y jauh sume..ok lah..lgpon ape guna mjlis kalo xde family nk raikan :)
jooleata said…
totally agreed.. :)
harzharun said…
post ko pong comey dan damai cam post atia...bagus betol budak 2 org neh..hehehe...
si kecil said…
lisa: alhamdulillah. diorg lg excited lisa. it's ok. i harap diorg happy. kaan...tiba2 dh belas2. bila masa tuka puluh2 tah..cam tipu je counter ni. haha..

cik emie: betul..ape guna majlis kalo x ada yg meraikan. :) suka ayat tu.

julita: :) thank you.

harz: part mana yg comey weh? hahahah..

Popular posts from this blog

Lafaz Taklik bagi Negeri Kedah

cerita taska

seri inai