:: love is a gift ::

Sunday, May 29, 2011

Surprise! Surprise!

i just arrived home yesterday. dari wedding atia, amik keta kt umah lynda, balik solat tukar baju, shoot balik kedah. alhamdulillah~ walaupun dalam keadaan darah paling manis bak kata mak lynda, lynda dan jaja, belum ade sekor nyamuk pun teringin nak menghurungi aku. haha..

sampai2 ja lorong umah aku. aik? khemah? takkan khemah aku kot?? aku kawen minggu depan kot. bukan esok. ade jiran aku kenduri jugak ke? macam tatau pon. blur.

nampak muka mama aku nak bukak pintu, bukan nk bagi salam..terus tanya..khemah sapa ni?mama aku pun jawab, khemah kita la. teeeeeeeeeeeenngg!! rasa nak lari2 masuk bawah selimut je. maakkk aaiii..awai nk mampoih pasang khemah. sogan den. rupanya vendor khemah tu pasang siap2 sebab dia ada lagi 50 kenduri untuk diorg pasang dalam minggu ni. huii..efficience gila.


view from the top

dah penat2 angkat barang2. dah pasang angan2 nak spend kat atas katil sendiri sorang2 for a week. lepas ni dah kena share. huk..jadi ni lah kira last time nk tergolek2, tido melintang ke, tido berpusing ke..skali mama aku cakap, hah, mama dah siapkan bilik tu. tido bilik lain. tak pon tido bawah. aiihhhh..punah harapan ok. yes, my bilik dah disiap cantik. tunggu decorator nk pasang bunga je. huhu..tarik la beg masuk bilik lain. tido ngn barang. haisshh..

esok bgn pagi, tengok2 doorgift2 n bunga pahar. masyaAllah.. banyak jiran2 bagi sponsor. alhamdulillah..syukur sangat. cantik2 plak tu.

hari ni pegi fitting. huhu...gemok! kena bebel badan dah naik. patutnya baju tu dia buat besar sikit. boleh pulak fit gila. huhu..haruslah esok kena puasa ni. ada gamba tp malas nk upload. haha.. tunggu je lah. lagi 4-5hari je.

11 comments:

miss puteri said...

jumpa sk first time. tapi sk cam blur2 agi tak kenal put.hehe...yey! dah pasang khemah!!best!hehe.

tqahmisdar said...

wah! terasa excited..hehe.. semoga semuanya berjalan dengan lancar..amin.. =)

LisaLisut said...

ah?SK ada ek?alaaaa tak pasan SK!!!
wow so fast dh pasang khemah.tp bagus.i suka dr last minit hehee..kalau i mst dh excited gile baboon wlpun br pasang khemahhh!! ;p

anaztasias nora aira said...

waaaa first dgr khemah pasang awal gila hehe. all the besh sk :)

si kecil said...

put: ya ampunn..saya mmg begitu kalo blur. obvious sgt. haha..tu pun seb baik ade si lynda tolong kenal2kan.

tqah: thank you so much for the prays!

lisa: kita bersalaman kot. i the one yg sebelah lynda.

nora: haha..segan pun ade kot pasang awal2.

Hidayati Farhan said...

mesti da berdebaran dalam hati kan. bestnyaaa, hujung mggu ni da jd puan nasrah

K.I.N.A said...

hehe..dapat jumpa si kecil jugak buat pertama kali..wow 50 kenduri! seyes memang ramai gile kawen time cuti sekolah ni..

natrah jaafar said...

hoho..begitu pantas...hihi

singgah jap..=)

hazlynda kushairi said...

efisyen gila vendor tu. baguih! komited pada kerjaya.

weh, mak aku pun disebut. aku nak call tanya ko dah sampai blom alor setaq, duk kabut razmie balik, lupe ko jap HAHAHA ala, nanti org tu ade suami pun lupe aku jap HAHAHA

all the best for final preps babe! balik dsara bilang aku!

UyaRayza said...

bgusnye buat cepat2 heheheh...sume dh setel makin ekcited ler nk kawen kn hehehehe

amani.. said...

akak..igt lg tak kat qis..first time jmpe akak kat wedding kak belle ritu nmpk lainla...nsb baik kak lynda introduce so it's really u..lg cmel dr dlm blog hehehe...

btw...qis doakn smga sglanya bjln dgn lancar..amin..kalau ade kesempatan kte jmpe lg ye..