surat cinta pertama daripada si dia

:)
no, it's not something to be proud of.
i just received (correction: abah just received) my first ever surat cinta from the beloved PDRM. yeay? hmm..
i admit i drive 'sangat berhemah'.
oh no no, dun get me wrong. i kinda sure i am NOT that typical Women drivers' type.
i give signals. i be at the right lane at the right speed. i don't suka2 stop at garisan kuning and block others. i park betul2, usually i do reverse parking. i don't terhegeh2 tukar lane or keluar simpang. but i don't terlebih berani tak tentu pasal jugak. i don't overtake motor, makan jalan macam potong lori balak. and i also give ways to others.

but

i can't hold myself to speed up. huhu..
but (again) i used to be a smart driver. (maybe now not that smart)

* tips: kalau drive mlm, slow down (be the max at 120km/h - tgk limit area tu lah) when you pass by kawasan cerah. kawasan cerah means kawasan yang ada lampu n terang. biasanya dekat2 simpang exit, bawah flyover and dekat kawasan R&R. speedtrap xleh shoot no plate kalau gelap, sebab reflect blk dgn lampu kereta kita. (kawan aku yg cakap.kalo dia tipu aku tipulah)

* tips: kalau drive siang, same as above. cuma kena be extra careful. sebab mungkin ada extra speedtrap dgn beberapa org polis di beberapa tempat. biasanya tempat teduh. ko ingat polis suka nk dok bawah matahari terik tu. hehehe..

so, i used to hold to both tips. for 10years of driving. my record was clean. plus to that, dulu drive blk dari KL-Kedah, aku suka cari tiang camera speedtrap. jadi aku dah marked.

tp.. dalam masa financial tgh critical gila ni laaaa boleh pulak kurang bernasib baik ni. hihi..haritu terlambat x sompet nk slowdown ms pass by speedtrap. haih..

this is just something to be remembered. my dugaan. semoga tiada yang lebih teruk drp ni. aminn..

abah aku call gelak2, dia kata boleh buat kenduri ni, dpt 1st surat saman. cit..ye lah abah. nak kenduri la ni. huh..

Comments

Moose said…
before kawin aritu aku kene gak speed trap masa balik cuti deepavali. tapi selambe tak bayar sampailah polis nak tamatkan tempoh 50% discount tu. aku la salah sorang yg dlm tv dok ckp bayar last minit tu. haha.

RM150 tu banyak ok dekat2 nak kawin ni. dah lepas kot beli perfume sebotol.
si kecil said…
you got my point! serious weh.. aku rs nk byr online. menggigil2 nk click. terus x jadi. hampeh kan..150 ooo..gila kau. byk boleh beli lg tu.
K.I.N.A said…
ada kawan kina cakap malam lagi boleh nampak no plate jelas..

me too..love speed..haha..
hihi.dugaan.. dia nk suh lain kali beringat supaya duit xkuar lgi =p
shayra hint said…
ok now i know whyyyy kulai-jb is stengah jam... :P
Moose said…
ko selambe je byr lepas dah setel kawin. hehe. jahat betul aku.

klo saman ko dr 150 naik 300 jgn marah aku ok! haha.

Popular posts from this blog

Lafaz Taklik bagi Negeri Kedah

cerita taska

seri inai