must have shots

aku tgh listdown must have shots for my wedding untuk diemelkan ke OP.

1. details - baju, kasut, tudung, veil, handbouquet, inai
2. details - each of the hantarans - both side.
3. details - deco, guestbook, card, cincin, cake, doorgift, pelamin, meja makan, etc etc etc.
4. the whole view of the khemah n rumah. - without and with the guests.
5. bride n groom tgh bersiap.
6. pose - me with the bridemaids, parents, the whole family, friends
7. cute pose with him
8. romantic pose with him
9. candids candids candids - the pengantin, my family, his family, guests
10. outdoor at bendang n tali air. (trademark org kedah..hihi)

what else aa?

credits to jaja, for the list.

if any of you rasa nak do the same, pls make sure don't over doing it. cthnya nak gamba sebijik mcm ni, nk editing mcm ni. yes, u have the right. tp reminds yourself why u hired them at the first place. sbb their artwork kan? so, let them express their work on their own style.

jgn sibuk2 nk samakan dgn saiful nang la, peveyhack lah, syahiran sukardi lah, udey ismail lah.. no no! photographer tak suka macam tu ye..

just give roughly the pictures what u need. how & when they gonna capture those are up to them.


Comments

LisaLisut said…
yes true.hehe.masa mula2 hire i dh bgtau nk mcmana.lepas tu i stop.tkt dia nyampah lak asik emel je kan.lol.

lets pray our OP can deliver dengan jayanya!amin.
~ NANA ~ said…
nk copy okey :)
ElyaElmo said…
setuju kecikkk!! aku tak sabar nk tgk gmba2 ko kawen nih
wowwiii...veri de interestingg!
Wawa Yusoff said…
best la idea ni. tak terfikir pun nak listdown semua2 ni. Pinjam idea okeh :)
thanx for sharing !! love it :)
K.I.N.A said…
setuju! kl tak bagi list nanti ada yang tertinggal nangis!
didieadila said…
nak list ni jugak eaaaa... :)
veesakura said…
bagus nih, nak buat list of pose jugak la.ngeeee
Reen Tart Nenas said…
yg penting, pengantin pun kena byk senyum hari tu dan kena bersedia utk membuat posing model :)
eidA said…
nk jugak...bleh ek??
cik yana said…
nk pinjam jugak list ni ;)

Popular posts from this blog

Lafaz Taklik bagi Negeri Kedah

cerita taska

seri inai