Posts

Showing posts from September, 2010

dari johor ke selangor

*entry basi*
alasan: sibuk

nawal's wedding
bergerak dari johor pukul 2, naik bas. turun serdang. encik tunang comel bolat amik. straight to putrajaya umah qistin Q&A. siap2. pakai baju ehheemm2.. haha.. then gerak ke umah nawal. encik tunang dah siap2 survey dulu lokasi umah nawal yg terletak beberapa meter daripada umahnya itu. hahaha. dia drop je sebab malas nak cari parking. debar gile!!!!! nasib baik ade qistin..kalo saya dah lari lintang pukang balik umah mak mertua to be dah..hahaha. sampai2..naik ke atas. tengok dalam bilik nawal bridemaids tgh posing2..debar lg..camne nk tegur ni. nawal ni kenal ke tak..dok kt luar bilik tu ada kot 10 min. hahahahahaha....dengan harapan ada blogger yang cam, tegur. *perasan* gambar pun letak masa tunang je. dah penat kena pujuk dengan qistin, baru masuk jumpa nawal. satu perasaan pelik sebut sikecil. hahaha..

ok. pastu turun makan. sambil mulut bersembang2...mata meliar2 cari sapa2 yang dikenali. tekad nk cari sampai jumpa. saya seorang yg…

nebes

malam ni. insyaAllah akan menghadiri walimatulurus cik nurun nawal. nebes weh! kalau korang nampak budak kecik pakai baju pink (kot) jalan masuk terpinga-pinga, tolong lah tegur... * bajet kecik, padahal dah gemok. *

kang haku lari bertempiaran balik kang..nayaa...

ai malu okeh..

nebes..

nebes..

esok nak p kursus kawin.

sape blom? jom!

nebes gak tu..

nebes..

nebes..




a lovely highlight clip from a real wedding

by syahiran sukardi

this is my friend's highlight wedding. ada yang full version. tengah disiapkan. kebetulan my photographer, syahiran was the videoman for the wedding. haha..lucky me! got the chance to watch the 'master' did his well done job. he is super with his work. he can see from the different view. love his work.

he's a happy go lucky person. open minded, senang nak discuss dan nak merapu sekali. he's doing the photography with love. (cewaah..) penah jumpa future client tolong angkat tripod? aku la tu..hahaha.. tahun depan aku nak mintak discount.

i, myself fully recommend you syahiran sukardi as your photographer or videographer. he is really good at it. saya tak dapat discount pon promote ni. but great things are good to share. the price? you'll be suprised! :)

as told here, i already booked my OP. happy! i think i'd made the right choice. =)

p.s: did you spot something from the video? *wink*

suprised?

tadi kat facebook, saya 'disuprisedkan' oleh status seorang kawan. "Saya akan bernikah pada 24 September 2010..blabla.." 2 hari lagi kot. memang la she's not a close friend. tapi memang tak terhidu langsung hari2 penting tu bakal muncul dalam masa terdekat di facebook ataupun blog ataupun melalui gamba-gamba atau kawan-kawan.

ada lagi seorang kawan, merahsiakan cinta hatinya selama bertahun-tahun. insyaAllah akhir tahun ini akan berkahwin. saya tahu siapa pun dari orang lain. yang saya yakin antara 5 orang sahaja dalam dunia ni yang tahu. alasan dia merahsiakan agak logik.

tapi macam mana orang-orang ini berjaya merahsiakan semua ni??

hebat! saya kagum.

saya tak yakin saya mampu. saya yang nak kawin tahun depan ni pon rasa nak save the date sekarang. takut-takut ada yang plan nk pegi holiday ke ape ke..huhu.. most of all, saya nak share the joy with the world. dan mungkin sebab itu juga, wujudnya blog ini. saya rasa agak x sesuai dikongsikan pada dunia kenalan saya, …

berkenaan cincin

Image
hi! maaf sudah lama tidak berupdate. mode raya menebal. mission balik kampung saya dalam entry ini, hanya 1 yang berjaya iaitu no.1. hehehe..disebabkan kekangan masa saya dan orang yang terlibat, maka semua mission dipostpone hingga ke hujung tahun. insyaAllah tahun ini merupakan raya terakhir sebagai cik. tahun depan dah booking balik raya di kedah sampai raya ke 3. hehe..
banyak nak diceritakan sepanjang 2 minggu ini. tapi saya mulakan yang terbaru. ring hunting. eh belum hunting. tapi more to surveying. location midvalley. midvalley dan the gardens adalah tempat terbaik untuk menjalankan survey cincin. boleh dikatakan semua jewelery shops ada di situ (ke memang semua?)


his ring
encik boolat bukan jenis pemakai cincin. kalau boleh dia nak suruh saya beli cincin silver yang jual kat pasar malam je. cis.. saya ingatkan dia, this is wedding ring. i'm giving you the one that worth to keep forever. cewah.. padahal saya tau dia akan bukak bila buat keja, dan dia takut hilang. so, untuk m…

belonging

Image
here goes my wishes

i grew up surrounded with this.
this is my hometown.
=)


gendang silat atau kompang?

insyaAllah resepsi saya akan dibuat di rumah. tak ada konsep tema yang spesifik. saya ada 2 pilihan semasa ketibaan pengantin.

1. gendang silat.
kalau saya memilih gendang silat, team gendang akan mengiring pengantin lelaki dan ahli silat akan membuat persembahan di hadapan kedua-dua pengantin. dan gendang akan dimainkan sepanjang majlis. saya rasa agak unik kalau dibanding dengan kompang. saya juga boleh dapat harga special sebab cousin saya sendiri ahli kumpulan gendang silat ni. tapi saya tak lah suka sgt bunyi muzik gendang silat tu. huhu~~ p.s: sumpit nak tak?boleh bg contact.hehe..

2. kompang
kalau saya memilih kompang, as usual la, kompang akan mengiring pengantin, dan kompang akan dimainkan berserta nyanyian dan selawat smpai pengantin bersanding. pastu habis. lepas tu majlis akan dimeriahkan dengan lagu2 yang dipilih dan dj yang membebel. tapi saya tatau lg mana nk cari ni..tapi boleh cari. xde hal.

mungkin decision saya ialah.. gendang silat. tapi saya tak mahu dimainkan sepanjan…

mission balik kampung

yeay! sudah boleh bergolek2 di atas katil sendiri. seronok sangat. rindu sawah bendang..(bajet mcm umah kt sebelah sawah je..hahaha). tp seriously as kedahan, dapat tengok sawah bendang tu sesuatu yang sangat melegakan.

mission balik kampung kali ni:

1. puasa n raya la of course!

2. membuat pemantauan ke butik2 dalam senarai pendek.

3. buat bayaran deposit - once decision made.

4. jumpa jiran depan umah yang baru pindah, untuk berkenalan..haha.. di samping nak tanya harga untuk PA system, DJ, videographer. hehehe...

5. kalau sempat nak buat trial make up.

lagi?