:: love is a gift ::

Wednesday, September 29, 2010

dari johor ke selangor

*entry basi*
alasan: sibuk

nawal's wedding
bergerak dari johor pukul 2, naik bas. turun serdang. encik tunang comel bolat amik. straight to putrajaya umah qistin Q&A. siap2. pakai baju ehheemm2.. haha.. then gerak ke umah nawal. encik tunang dah siap2 survey dulu lokasi umah nawal yg terletak beberapa meter daripada umahnya itu. hahaha. dia drop je sebab malas nak cari parking. debar gile!!!!! nasib baik ade qistin..kalo saya dah lari lintang pukang balik umah mak mertua to be dah..hahaha. sampai2..naik ke atas. tengok dalam bilik nawal bridemaids tgh posing2..debar lg..camne nk tegur ni. nawal ni kenal ke tak..dok kt luar bilik tu ada kot 10 min. hahahahahaha....dengan harapan ada blogger yang cam, tegur. *perasan* gambar pun letak masa tunang je. dah penat kena pujuk dengan qistin, baru masuk jumpa nawal. satu perasaan pelik sebut sikecil. hahaha..

ok. pastu turun makan. sambil mulut bersembang2...mata meliar2 cari sapa2 yang dikenali. tekad nk cari sampai jumpa. saya seorang yg susah nak cam orang. hehehe..mengharapkan qistin je kenal. she's better in that. pastu nampak lynda. nampak ke dengar?? hahahaha... pastu blur. apa nk buat ni..kena kenalkan diri. sebut nama, orang lain blur. oh..lupa..kena sebut sikecil. pastu kenal la sorang2. awal2 tu serius blur. ingat tak ingat. duduk borak2..sambil kepala recall2 blog. pastu otak digest. lembab betul. haha..

seronok! serius seronok sangat. meriah. tapi tertinggal kamera dalam kereta. ceh..rugi betul rasa part tu. tapi memang seronok. cepat aje mesra. masa dengar firdaus lafaz akad nikah..semua orang diam. n lega sangat bila dah selesai. x sempat nak jumpa nawal lps tu. tapi sempat meninggalkan pesanan2 lagi? lagi? lagi? melalui video je..gaya cikgu ke nawal? hahahahaha..

kalau boleh nak pegi semua wed blogger yg menjemput. tetapi disebabkan kekangan masa dan jarak, saya kena plan betul2 masa dan bajet. hehe..

kursus kawen
kebetulan, masa wiken tu, encik bolat cuti. i took the chance pegi kursus kawin sama-sama. kat Al-shahir, putrajaya percint 16.. overall saya bagi 7/10. tempat makan semua ok. penceramah, ada yang very informative but so serious. ada yang so-so informative tapi kelakar. ada yang saya tido. hahaha..penat woo. tak ilang penat datang dari johor, penat bergelak ketawa dengan bloggers, penat dating. hahaha..dah la kena bahan ngn seorang penceramah, kat johor tak ada kursus ke..ceh. tapi kesimpulannya, kursus tu ok. yes! setel satu lagi perkara.

encik bolat yang sweet itu dengan baik hatinya hantar saya balik johor dan spending few days kat sini. walaupun agak kesibukan di tempat kerja, tapi bila balik ada orang tunggu depan umah nak pegi dating, hilang stress hilang penat. best!

tapi beliau sudah pulang..demi mencari rezeki, kumpul duit nak kawin dan belanja saya. huhu..
saya redha~~

*sedang berdoa bersungguh2 menang RM30K dari shell peraduan apetah, semalam isi borang..haha isi satu borang, kecoh! *


11 comments:

Hana said...

Tak dapat pon jumpa kamu kat wedding nahwal.. :(

si kecil said...

hana..awak datang pukul berapa?

Xora said...

takpe.. satu borang tu mungkin la borangnya!

mysarah said...

hai kecil, lama tak komen kat sini :D

i pown sama, berharap ada duit tergolek jatuh depan mata! haha

si kecil said...

xora: aaamiinnn!! harap2 termakbul kata2 awak tu..

mysarah: hahaha..kan..i wish.tak kisah la golek2 ke guling ke longsor ke terbang ke...

ElyaElmo said...

si kecil....elya dh tgkkk video tu! mmg betol2 kecilllll org nyeeee :D

farahfatihah said...

uhuhuhu best2 dapt jumpa kamu =)

sikecil said...

elya: tu baru dlm video..hehe..

farahfatihah!!!!! yeee!! sgt best jumpa kamu jugak! hope we'll meet again!

thezaila said...

si kecil mahu alamat kamoo, boleh..??

si kecil said...

boleehh!! jap saya emailkan.

Hana said...

sy dtg mase nahwal juz before akad.. ngam2 je... Jemput kamu ke majlis sy 24 oct ni ye.. bole kite kenal2 :)