:: love is a gift ::

Monday, November 16, 2009

cincin

gambar hiasan : encik google

the ring. the most important thing in an engagement n wedding. ada gak yang pakai bracelet or necklace. tapi i would prefer ring kot. (tapi tatau la nanti2 ter'bling bling' mata ku kat barang2 lain..hehehe). saya juga seorang yang susah nak suka barang yang nk dibeli..pastu nak murah plak. byk songeh. sib baik encik bolat sangat penyabar menemani dan berpeluh ketiak cari dengan saya. saya bukan shopaholic. sekali skala ja cari barang kalo perlu. satu sebab susah nak cari size, kedua sebab memang susah nak jumpa yang saya suka. huhu..


baru2 ni saya dan encik bolat, discuss pasal cincin tunang. excited! for me, it's a very big n important thing. i luv white gold (platinum x mampu kot..hehe). my fren was surfing through the internet, online shopping at japan website. dia belajar kat sana dulu. tiba-tiba...jeng jeng jeng.. my eyes went bling bling bling...there's a ring that caught my eyes..cantik sgt!! bukan seperti di atas. that very moment, i show encik bolat the pic of that ring. kami sedang berYM. he love it! lepas check2 harga, convert yen ke RM, harganya lebih kurang rm500 skali cost delivery. waahhh!!! lagi bling bling lah mata ku ini. hehehe.. encik bolat lagilah suka. tak la robek duit dia. lalala.. the K10 white gold ring with diamonds.

tapi jauh tu..so,we decided untuk tengok dulu kt sini. tomei, wah chan, pohkong, my diamond, lazo diamond selamat dikunjungi. habib blom. but in Malaysia, there's only K9 n K18 white gold are available. the price of course higher..even for the K9. for the same exact design. *sigh*

skang,kalo nak amik yang kat japan tu, pasal delivery takde hal. sbb ada kawan di sana. tapi..risau pasal size..sama ke? jari ku ini kecil. size 7 kalo di malaysia. ada sesapa ada opinion or experience pasal ni?

Pameran Pengantin PWTC

Last Saturday, for the 1st time I went to Pameran Pengantin. bleh tahan crowded..walopon keadaan di luar hujan lebat. many good offers..many nice dresses..many good pics..many good food..many good things.. teruja! dgr sana sinu..rasa mcm nk booking ja. padahal, nothing yet confirm. hehe.. sangat suka baju kurung moden from Omar Ali Butique, but it is damn expensive. saya sanggup pusing n lalu berkali2 utk tgk baju itu. mungkin when the time comes, i will have it..mungkin dpt mencari designer yg pandai menjadikan baju saya seperti itu dgn harga yang lebih murah. insyaAllah..

about pelamin..memang skang musim kerusi besar2 ke? serius besar! saya adalah seorang yang kecil. saya akan tidak kenampakan jika berkerusi besar. haih..kerusi itu cantik n gah. tapi ia menakutkan saya. takpe..mungkin tahun depan ada style lain.
huhu..

Sunday, November 8, 2009

warna tema

pilih punya pilih punya pilih. saya masih rambang mata. haha.. i luv pink. tapi my encik bolat tanak wear pink on the big day. saya pon takde lah nak pink on that day. tp still nak jugak masukkan unsur2 pink sikit2..(bleh kan encik bolat?). maybe on the engagement day, i will choose pink - dark pink. nikah - white. reception - plum color. like this one.


caaannnttiiikkknyyaaa...!!! berangan memakai putih dgn sedikit bunga2 warna plum. the whole deco, family n friends in plum color. ok tak? mungkin macam ni. design taktau lagi. encik bolat pon sangat suka ngan baju ni. =D yeaay! dia yg tunjuk gamba ni kat saya.

source : photo aura

i can't decide jenis kain yang nak dipakai. i luv a simple n nice design. i'm not really into meriah2 kain - sulam2 penuh ke, manik2 penuh ke, bunga lace penuh ke..nak yang sikit2 je. hehe. tapi mesti la nak jugak. kalau tak, jadi baju raya or baju pegi keja je kan.

mula2 ingat nak pakai utk nikah kain chiffon. suma putih with beading here n there kt hujung2. i always love chiffon. lembut, cantik, terletak. haiihhh~~~ pastu reception, maybe lace kot mcm kt atas tu. tp teringin jugak nak pakai songket. bila lagi kan.. konon2 semangat nak ketengahkan budaya la. hehe.. tanya encik bolat, dia tanak ke pakai side dia..dia tanak. panas katanya. haih..mana celah nk pakai plak ni. kat utara mana ada tuka2 baju byk2.

kalo pakai songket putih masa nikah? ok tak? baju kurung moden. macam ni..


source : whitelacetale

tapi nak jugak pakai chiffon!!!! hmmm....tunang? hmmm...maybe gak kan. menarik gak idea ni.. hehe..akan disurvey. kain chiffon beading mahal x? nak pegi cari kt mana ni? jln TAR? indon?

the date

kami rancang
kami usaha
kami doa
kami redha

for the engagement, kami rancang dilangsungkan in june. maybe 12 june 2010. for the nikah plak, on 10 dec 2010, kenduri the next day tu n bertandang the coming week. duit belum ada. list planning dah panjang ni. hehe..biasa la berangan mmg kuat. macam duit berkepuk2 nak terjun langit esok hari. tapi a fren of mine said, xpa, niat kita baik. nanti ada jalan Allah tolong. so, keep dreaming. mudah-mudahan jadi kenyataan. family belum diinvolvekan lagi. takut bagi harapan. sebab belum bersedia apa-apa pun. hehehe...

please doakan yang terbaik.. =)

this is my dream


this is my dream. my wedding dream.
i am a typical girl. have a dream.
a simple and nice wedding.
a fabulous marriage life.
a lovely family of my own.

i called myself sikecil.
yes, i am kecik (in size, not age..haha)

i'm looking for some guide here.
coz i kinda know nothing!