:: love is a gift ::

Monday, November 16, 2009

cincin

gambar hiasan : encik google

the ring. the most important thing in an engagement n wedding. ada gak yang pakai bracelet or necklace. tapi i would prefer ring kot. (tapi tatau la nanti2 ter'bling bling' mata ku kat barang2 lain..hehehe). saya juga seorang yang susah nak suka barang yang nk dibeli..pastu nak murah plak. byk songeh. sib baik encik bolat sangat penyabar menemani dan berpeluh ketiak cari dengan saya. saya bukan shopaholic. sekali skala ja cari barang kalo perlu. satu sebab susah nak cari size, kedua sebab memang susah nak jumpa yang saya suka. huhu..


baru2 ni saya dan encik bolat, discuss pasal cincin tunang. excited! for me, it's a very big n important thing. i luv white gold (platinum x mampu kot..hehe). my fren was surfing through the internet, online shopping at japan website. dia belajar kat sana dulu. tiba-tiba...jeng jeng jeng.. my eyes went bling bling bling...there's a ring that caught my eyes..cantik sgt!! bukan seperti di atas. that very moment, i show encik bolat the pic of that ring. kami sedang berYM. he love it! lepas check2 harga, convert yen ke RM, harganya lebih kurang rm500 skali cost delivery. waahhh!!! lagi bling bling lah mata ku ini. hehehe.. encik bolat lagilah suka. tak la robek duit dia. lalala.. the K10 white gold ring with diamonds.

tapi jauh tu..so,we decided untuk tengok dulu kt sini. tomei, wah chan, pohkong, my diamond, lazo diamond selamat dikunjungi. habib blom. but in Malaysia, there's only K9 n K18 white gold are available. the price of course higher..even for the K9. for the same exact design. *sigh*

skang,kalo nak amik yang kat japan tu, pasal delivery takde hal. sbb ada kawan di sana. tapi..risau pasal size..sama ke? jari ku ini kecil. size 7 kalo di malaysia. ada sesapa ada opinion or experience pasal ni?

No comments: