warna tema

pilih punya pilih punya pilih. saya masih rambang mata. haha.. i luv pink. tapi my encik bolat tanak wear pink on the big day. saya pon takde lah nak pink on that day. tp still nak jugak masukkan unsur2 pink sikit2..(bleh kan encik bolat?). maybe on the engagement day, i will choose pink - dark pink. nikah - white. reception - plum color. like this one.


caaannnttiiikkknyyaaa...!!! berangan memakai putih dgn sedikit bunga2 warna plum. the whole deco, family n friends in plum color. ok tak? mungkin macam ni. design taktau lagi. encik bolat pon sangat suka ngan baju ni. =D yeaay! dia yg tunjuk gamba ni kat saya.

source : photo aura

i can't decide jenis kain yang nak dipakai. i luv a simple n nice design. i'm not really into meriah2 kain - sulam2 penuh ke, manik2 penuh ke, bunga lace penuh ke..nak yang sikit2 je. hehe. tapi mesti la nak jugak. kalau tak, jadi baju raya or baju pegi keja je kan.

mula2 ingat nak pakai utk nikah kain chiffon. suma putih with beading here n there kt hujung2. i always love chiffon. lembut, cantik, terletak. haiihhh~~~ pastu reception, maybe lace kot mcm kt atas tu. tp teringin jugak nak pakai songket. bila lagi kan.. konon2 semangat nak ketengahkan budaya la. hehe.. tanya encik bolat, dia tanak ke pakai side dia..dia tanak. panas katanya. haih..mana celah nk pakai plak ni. kat utara mana ada tuka2 baju byk2.

kalo pakai songket putih masa nikah? ok tak? baju kurung moden. macam ni..


source : whitelacetale

tapi nak jugak pakai chiffon!!!! hmmm....tunang? hmmm...maybe gak kan. menarik gak idea ni.. hehe..akan disurvey. kain chiffon beading mahal x? nak pegi cari kt mana ni? jln TAR? indon?

Comments

princess.dHani said…
how about chiffon for tunang, lace for nikah n songket for sanding? :)
si kecil said…
songket for sanding tu yg encik bolat mcm tanak..dia cakap panas, nak berarak, bersanding2. menda2 ni cari mana yg best pon blur lg ni..tanya2 org, mcm jugak option.
~ms tepung~ said…
slmt memikirkan theme colour + material kain,,,:)

Popular posts from this blog

Lafaz Taklik bagi Negeri Kedah

cerita taska

seri inai