Posts

Showing posts from July, 2011

the hiccups

i did have a great time during my wedding days (both, my side n his side). i love everything about it. everytime i flip through the pictures, i couldn't stop beeing so grateful to Allah. alhamdulillah~

but of course, as any other weddings, it had its own hiccups here and there.

along the journey, i share almost everything here, but not all. thanks to you (yes YOU), everything turned out easier with all your helps.

besides my dear hubby, qistin was and always my other diary. who listened and comforted me along the way. so do atia. we started to share list of vendors, and all. end up, we share the feelings, better and worst. trying our best to support each other. i did have time2 drama swasta meleleh air mata, mengamuk and all. hihi..even before the day before the nikah.

we choose not to blog or give any bad review.

for me, there's some vendor did give me some hiccups. mungkin bukan rezeki saya. bg saya, kalau that vendors teruk sangat, masakan dia boleh bertahan dengan business dia …

keep it or let it go?

i'm still thinking either to keep my nikah veil or to let it go?
but i dun think i'm gonna rent it. it's kinda leceh to post it here and there.

besides the pictures and the video, the veil is the only thing left for me as the wedding kenangan. kononnya nak keep the baju nikah also. tapi tak jadi, so i just rented new from the bridal. memang boleh ja nak beli terus, tapi ada sebab yang malas nak ceta kt sini, so tak jadi.

i also have the tudungs with me, tapi tudung boleh pakai balik.
veil takkan nak pakai pegi keja ke kenduri, ye dak.

kononnya lagi nak simpanlah untuk my lil princess later. kot dia nak pakai.
tapi nak simpan atleast 25tahun camtu..tak buruk ke nanti? tak rosak ke? x jadi kuning2?
kan veil putih..huhu..kalo rosak, sayangnyee...

tapi rasa macam nak jual pun ada. i love my veil so much.. rasa macam nak tengok orang cantik juga dengan veil tu. atleast tak rosak..

ntah. dilemma..

i'm still thinking....


thinking....


thinking...


thinking...


what say you?

wordless wednesday #6

Image
ceteka kat mana?
:)

counting till forever

Image
hari ini, sudah sebulan bergelar isteri.
sekejap sangat masa berlalu.
tak sedar pun sudah sebulan.

tetapi hari ini, suami tak ada di sisi.
sedang mencari rezeki di sana.
aku pula di sini.
hanya Allah sahaja yang tahu apa rasa hati yang dalam ini.
kalau ikutkan hati mahu saja berhenti, jadi surirumahtangga.

Allah menguji hambaNya mengikut kemampuan.
insyaAllah aku cukup kuat,
hingga sampai masa aku di sisi suami sentiasa.
sampai syurga.

Happy 1st month wedding anniversary~

buat suami tercinta,
terima kasih atas segalanya.
ilebiu! :)

one ...and counting.