:: love is a gift ::

Wednesday, July 13, 2011

keep it or let it go?

i'm still thinking either to keep my nikah veil or to let it go?
but i dun think i'm gonna rent it. it's kinda leceh to post it here and there.

besides the pictures and the video, the veil is the only thing left for me as the wedding kenangan. kononnya nak keep the baju nikah also. tapi tak jadi, so i just rented new from the bridal. memang boleh ja nak beli terus, tapi ada sebab yang malas nak ceta kt sini, so tak jadi.

i also have the tudungs with me, tapi tudung boleh pakai balik.
veil takkan nak pakai pegi keja ke kenduri, ye dak.

kononnya lagi nak simpanlah untuk my lil princess later. kot dia nak pakai.
tapi nak simpan atleast 25tahun camtu..tak buruk ke nanti? tak rosak ke? x jadi kuning2?
kan veil putih..huhu..kalo rosak, sayangnyee...

tapi rasa macam nak jual pun ada. i love my veil so much.. rasa macam nak tengok orang cantik juga dengan veil tu. atleast tak rosak..

ntah. dilemma..

i'm still thinking....


thinking....


thinking...


thinking...


what say you?

21 comments:

yUmIe said...

err klu aku,aku let go if ade benda len lg yg boleh disimpan sbg kenangan..tp klu xde benda len nk disimpan,harus aku simpan jgk veil tu.syg wooo!!huhu..

"cikkin" said...

same mcm yumie..kalu veil tu satu2 nye brg nikah yg tinggal utk kenangan..cikkin akan simpan..at least ade satu kan..sentimental value tu..lebih2 lg..if dpt tgk ur little princess boleh pakai nnti..=)

so cikkin vote for simpan..=)

=MissRynn= said...

:) for me sewa kan...hehe

dear, klu nk let go, let me know yea!

Renee Meow said...

simpan dlm frameee...! ;p

*ok tak membantu*


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

Hunny Kitty said...

sila buat sewa2

Miss Aai said...

if malas nk sewakan better simpan je..kenangan gituww :)

e k i n ♥ y u s r i said...

buatlah sewa...huhu

UyaRayza said...

simpan buat kenangan hehe..kalo sewa pn nanti dh ramai takut dh tak secantik skang hehehe

Xora said...

Sewa pun ok, mmg la akan hilang sikit manik2 nya entah gi mana, tapi ok sewakan daripada tersimpan aje.

P.s saya rancang nak pakai full set attire masa saya nikah dulu, amik gambar famili dgn suami dan bakal anak nnt *berangan mood. Tu plan A, in case baju tak muat, saya tahu veil tu takkan mengecewakan saya hahahah.. tak muat baju, pastinya veil tu masih muat :P

thezaila said...

mek.. simpan je mek, kenangan tu.. by the way.. baju nikah aku kt dobi x amik lagi.. ntah2 dah lupus.. muahaha.. sungguh pemalas.. hehe

ElyaElmo said...

simpan wehhh!! kenangan untuk hari tua esok..ko simpan laa btol2..heheh...
besttt woo...bile dh tua2 nnt, kiter bukak bag besar kiter yg berisi baju2 lama dan baju2 kawen/nikah termasuk la veil tu, untuk dipertontonkan kepada cucu cicit ..menantu kiter...
cewahhhh, terlebihhh sudah!!!

schakeyra said...

kalau nak kaye, sewakan, kalau tak, let go jer... kalau nak simpan, entahla, not worth kot.. sbb mende tu takleh pakai waktu kebanyakan...

Miss Sunshine said...

Kalau kita..... mesti kita simpan... kita sayang barang.Simpanlah buat kenangan.. ^_^

Moose said...

aku dh komen tadi rasanya tapi mana ntah komen tu.. hmm.

klo aku, aku sewakan je. sebab ko blh simpan buat kenang-kenangan but at the same time, ko blh bagi org pakai, diorg cantik2 on their big day.

that's the reason why aku sewa. sewa murah2 je. takdela nak sampai kaya pun sewa veil tu

Mia-Ina said...

klu sewa kan .ok gak...tp klu jual pn xpe..

Cik Puan Mimi said...

rent it lagi better kot.
hak kita. boleh tengok org lain pakai. beside boleh buat duit.

or klau dah x nak rent just keep it for yourself je. but jgn jual. nanti teringat2

whitelacetale.weddings said...

keep it! sebab jual pun dapat bape je..tak worth effort dok pening kepala before ni cari veil cantik :)

fiza said...

kak nasrah, jgn jual...nk pinjam....kekekek

alhena said...

simpan je la, sbb itu je satunya barang kenangan :)

leEn HaSsAn said...

aku simpan.. sbb akunye simple jek.. kalo nk pakai pun boleh.. sbb dia mcm selendang jek.. n aku pn x penah pakai lagi.. sbb nikah aku pakai kedai punya... tp kawan2 aku ramai yg pinjam veil tu kebanyakan utk tunang mereka..

cik senah said...

simpan.. :) itu lebih baik.. hehe.. chek nie suka benda2 yg buleh dibuat kenangan.. :)

p/s : kalau nk buat income cikit2 tue.. sewakan arr.. selain daripda dapat duit.. dapat gak pahala di mana membantu b2b kat luaq sana yg kurang mampu utk menempah veil.. :)

**anda buat (kebajikan)..anda dapat (pahala)..! < tetiba tagline ustazah semanis kurma lah pulak.. hehe..