:: love is a gift ::

Saturday, July 21, 2012

hati yang kuat

2 minggu lepas ammar batuk. batuk berkahak. hanya Allah yang Maha tahu isi hati aku masa tu. hancur setiap kali dengar dia batuk. lagi sedih kalau dia mengerang dan menangis. T___T

aku penah nangis sekali dengan anak masa tu. lepas tu aku selalu ingatkan diri supaya aku perlu kuatkan diri untuk dia. ammar bukan jenis nangis2..dia merengek2 kalo lapar je..kdg2 merengek2 sikit kalo ngantuk. yg lain2 masa, dia selalu sengih2..gelak xde bunyi..kdg2 gelak sampai jerit2 suara halus. huhu..

bila tgk dia sakit tak selesa...sedih sgt..

tapi..
hari ni..

aku tgk gambar2 arjuna..anak fynnjamal. aku tgk short videoclip.
aku menangis.

hati ibu aku tak tertahan..

hebatnya kekuatan fynn..sebagai ibu.
hebatnya kekuatan juna.

tiub..wayar..bersambung2 di badan juna yang baru berusia sebulan..
suara lemah juna yang tegur mummy nya. T___T




ya Allah..
aku bukan siapa2 untuk mereka.
tapi aku rayu..kurangkanlah penderitaan mereka.
sihatkanlah juna.


2 comments:

e.t.t.y said...

bila dah jadi mak ni, adusss tak tertanggung hati menahan bila anak sakit kan. tak sanggup nk tengok video juna. tengok gambar nya je dah menangis depan laptop sambil peluk anak...

Zuhaini said...

Assalamualaikum,

just sharing, kalau baby mash menyusu badan, ibu bole mengambil NUTRIFERON dan insya allah baby bole baik dari demam/batuk/selsema.

sabar ya...

Zuhaini
www.my-alia.com