priority

my encik bolat dpt offer keja yg lg best.n i will start mine in jan. Alhamdulillah. stability is there,insyaAllah.

selama ni,my parents slalu ckp psl kawin. n they really2 looking 4ward 4 mine. part of the reasons i've planned the wedding 4 nxt yr is for their happiness. tp these few days, aku stress mendengar their hope n dreams drp aku..nak beli tu,nak buat ni lps aku dpt gaji nanti. 4 all my life, aku naaakkk sgt2..hepi kan my parents, balas jasa, n dptkan everything yg diorg impikan. tp when come to the situation that what they want are kinda expensive n aku tgh struggle kumpul duit nk kawin..aku sgt stress.

kalo nk fulfill all their dreams, I HAVE TO POSTPONE MY WEDDING! mgkin utk setahun dua! i'm not that young. n end up, diorg akan bising bila nk kawin n segan bila org asik tanya.

kalo nak ikutkan, apa yg diorg nak, taklah penting sgt..tp they'd done sooo much to me.. takkan nak penting diri sebab nak kawin, aku kena abaikan pejam mata dgn apa diorang nak. i really2 want them to be happy n dpt apa diorg nak..n aku takut takut lps kawin,aku akan lg byk tggjawab n lg susah nk fulfill their need n want. :-(

encik bolat pn sudah mula menglistdown tggjawab beliau sbg anak sulung. aku faham.. n aku tatau la camne skang. dia tetap pujuk utk tunang dulu n make effort utk reach the target.

aku stress..!
skang aku harap aku menang rm100k yg shell bg every week tu.huhu..

Comments

Cik Belle said…
me too stress. umur makin meningkat. and parents bising2 suh kawen. org lain pon sebok menanya. kalau ade yg nak sponsor tuh xpela jgk kan. hihi. stress jugak!!

Popular posts from this blog

Lafaz Taklik bagi Negeri Kedah

cerita taska

seri inai