breastpad

a quick post.

pengalaman aku masa berpantang, bila susu dah start keluar, dia keluar tak tentu masa. tiba2 ja rasa berat, meleleh2. masa mula2 memang pakai disposable breastpad. senang, terus buang. masa pakai disposable memang tak leaking, sebab ada lapisan gel dalam tu. awal2 kan..baru nak adapt dgn baby and all, so time tu semua nak yang cepat ja. aku pakai disposable pigeon. memang tak penah leaking. 

bila breastpad tu dah habis baru start pakai washable breastpad. kalau hari-hari nak pakai disposable, bankrupt la kan. hehe.. aku beli washable breastpad Fabulous Mom. aku beli sebelum bersalin lagi. honestly, aku mcm tak berapa puas hati. selalu leaking. basah baju. (susu tak la banyak sgt pun bila pump, leaking macam ada bergelen2 je..drama jugak cik b aku ni. mcm tuannya..haha)

aku beli 6pieces ja. sebabkan menda alah tu kecik, selalu lepas basuh tak jumpa. so aku beli lagi. brand Auntumz. serius way much better. dah la luas permukaan lagi besar, sedapnya tercover cantik. pastu susah nak leaking. thicker than yang fabulous mom tu. rasa nak beli lagi sedozen. ok over. bye.




Comments

yUmIe said…
aku dlu time pantang pn selalu je tbe2 bju basah sbb susu meleleh xsedar.pdhal bile aku try pump xbyk pndpt.sudahnye malas trs nk pump.heh
tp aku xgne breast pad pn sbb malas.leceh time nk susukn baby.huhu aku mmg pemalas.lol
Mrs Kecik said…
hahaha..oi apa yg susahnya nk nyusu. mmg pemalas ni..ekekeke..sama la, basah mcm byk sgt susu, pam secoet je keluar. drama je lebih.
Mommy_Cha said…
hi mom..i pon dulu time dlm pantang pakai yg disposable tapi brand tolly joy sampai skarang pon guna brand saama..pueh ati sgt hiks! tapi lately dah guna yg washable gak brand tollyjoy gak..tapi hampeh tetap leaking kalo tak pump 5,6 jam...ari2 kalo guna disposable aiyok ley bengkrap! salam kenal dari mommy cha...
kayrul-shah said…
kayrul anak first dulu pakai gak la breast pad nie..yang kedua nie tak sempat nak merasa coz susu tak semeriah anak first..dah siap beli breast pad yang washable dan disposable sekali tak pakai pun sampai sekarang..rasa rugi la plak

balik kerja sekali anak hisap susu jer terus kosong cik N nie...

Popular posts from this blog

Lafaz Taklik bagi Negeri Kedah

cerita taska

apa nak tulis dalam guestbook atau wedding card?