:: love is a gift ::

Tuesday, April 13, 2010

tudung for your big day

alkisah pasal tudung pulak. ada banyak choices tudung skang. kalau cari kt butik2 pun banyak, kat kedai2 tepi jalan pun banyak. cantik2. kualiti hmm..depend la kan. untuk tudung nikah, mesti la nak yg lebih special kan..tudung paling dekat dgn muka..selepas mekap. hehe..

ni yang saya jumpa. menarek gak. n my fav is koleksivispera. owner dia friendly sangat. tudung yang dibuat sangat exclusive. ikut citarasa customer dan kesesuaian. siap dia bleh buat sample dulu, try..sesuai tak dengan muka. ada sesetengah orang tak sesuai dgn awning biasa..so dia bleh adjust awning ikut kesesuaian muka.. nak tudung mcm ariani tu ke..nak yg pakai mcm tudung bawal ke..suma boleh. boleh fitting lagi.. beads yang dia buat bleh ikut taste masing2.. best kan? kaler tudung..paling senang antar sample kain kt dia. nanti dia carikan. harga? ikut design n harga kain tudung tu. selain tudung, veil pon bleh buat.

design beads tudung matching ngn design beads baju

veil ni cantik!

sweet je kan..


godek2..jumpa tudungprincess. seorang student fashion kalo tak silap si ownernya. pon bleh design beads sendiri. ada time constraint juga..sebab dia student kan. bleh maju lagi ni. design2 dia agak simple dan sweet sangat. harga pun ok. cheaper kot daripada yang lain2 tu.. yang ni xdapat la nk fitting2. mmg kena yakin je.. bleh antar sample jugak. nanti dia carikan warna yang sesuai dan padan.

nak pakai camni masa tunang, bleh?

kemas


next is myhannah. bertempat di shah alam. daripada review kawan2 blogger, good PR kat sana. banyak choices. boleh try2, fitting, n tempah ikut citarasa sendiri. pasal awning tak pasti plak. saya suka awning kecik..tapi tgk kt website besar ke suma. dah la saya kecik..kang awning saje dah penuh kepala. camne..? hehehe..

veil ni menusuk ke jiwa..aduii..cantiknye..

design beads tudung yang exclusive..
tapi veil mungkin boleh pilih yg simple..
sbb beads dah berat.

5 comments:

Cik Belle said...

nanti i nak terjah myhannah.. dekat je, senang nak fitting nanti. princess creation slash aje dari list. saya pernah tempah tudung dengan die, tapi tak siap! nasib untuk konvo aje, terpaksalah i cari tudung bawal biasa. last-last minute, terus senyap tak reply my email semua. sakit hati tau! kalau untuk wedding, i tak sanggup.. hihi. tapi, ade jugak good review dari other bloggers. ade jugak yang pernah mengalami nasib serupa saya, diberikan alasan pelbagai. haish..

si kecil said...

ye ke cik belle? thanks for info dear..tapi saya pon ada gak email dia. sms suma. mula2 reply. pastu senyap. haiihh..tension la jugak. masih berhati baik..pikir dia nk exam..tapi at least reply la kan.
so..teettt!

for e-day, i might go for koleksivispera. dia sangat flexible. n mesra. senang nk berurusan. cuma website dia tak nmpk close up beads tu. saya nak yang simple2 je..nanti kita tgk hasilnya k..

alamak..kena tempek pic muka..malunye..huhu..

Vispera said...

terima kasih kerana memberi review utk KV. tentang bead kita memang x close up dengan pelbagai tujuan kerana rekaan bead ikut citarasa pelanggan dan setiap rekaan adalah unik.

soal photo diletakan didalam blog biasanye di atas persetujuan pihak pelanggan, andai tidak mahu beritahu awal2 kepada pn vispera.

si kecil said...

uissh..puan vispera tinggal komen. thanks!!

bukan kt blog KV..kt blog ni.hehehe..

Nad Nazira said...

to si kecil..bagus you buat review nih..sebab part veil nih penting jugak..mcm nad mase kawen dulu tak amik kisah langsung..main redah je ape mak andam sediakan..nasib baik ok dan tak bawak ape2 masalah....:)