:: love is a gift ::

Saturday, November 26, 2011

review : pelamin, baju, make-up

kamon! kamon! jangan malas. kata ku kepada diri sendiri. sikit lagi. xpe..atia lg lambat review. hahaha..tiba2 petik nama atia. ok, sebabkan malas nk edit letak watermark, satu pic is good enough untuk mewakilkan cerita yang panjang. 


As for pelamin, baju and make-up, semuanya pakej daripada Izz Studio Boutique dari Rawang. ye, bersungguh import dari Rawang ke Kuala Pilah. sebabnya, kalau nak cari sebelah negeri sembilan dah tak sempat. lagipun, kitorg dah pernah tengok Izz Studio punya hasil kerja. 

Bunga gantung2 kat pelamin tu aku yang gedik request nak macam tu. walaupun bunga tu tak berapa banyak as aku imagined, tapi bila tengok balik, ok je. alhamdulillah~ ramai jugak yang puji2 pelamin tu sebab sukakan bunga gantung2 tu. wa bangga aa beb. kihkihkih..

Disebabkan sebelah Kedah dah berdress bagai, so, untuk bertandang we decided nak go for traditional outfit. blue is his favourite colour. layankan aje lah. nasib baik cantik. kak ayu, owner of the boutique tambah beads kasik bling bling sikit. tu songket terengganu kot, panas dia bleh tahan laaa..aku still bleh maintain sengih lg, kira ok la kan.

Make up was done by a MUA (Make-up Artist) named kak nuri. she is a she male. n she's a MUA, means dia pernah make up artist..(bukan tukang mekap tp sebut MUA..huhu). she's actually PA merangkap personal make-up artist for Datin Seri Ummie Aida. aku mula2 mcm caya tak caya je ni. until satu hari tu, Ummie Aida upload photo kt twitter gamba dia ngn kak nuri, mentioning kak nuri as her PA. ok, fine..pastu dah caya. kak nuri sangat tak berkira, dia siap mekapkan pengapit n mama aku for no charge. mekap dia bg aku membuatkan aku looked sweet n somel2 gitu..(ok perasan). dia tunggu sampai habis bersanding..pastu touch up2 sikit sblm dia blk n aku p outdoor. aku konon nk minta no tepon dia..tp terlupa. huhu..

so, aku n husband suka service from IzzStudio.
whoever interested, u can contact them directly ok..
masa expo pun diorg selalu ada.
diorg ni sgt friendly n meriah, boleh tolerate.



p.s.: thanks so much to both pengapit yang sgt berpengalaman kerana menjalankan tugas dengan jayanya. nak naik umah tu ada bukit tinggi, gilo ko kiri kanan hubby n pengapit pegang n tarik, muka nk kena maintain cun. dah la pakai heels tinggi gila. huhu.. 

4 comments:

Rina Lia (◕‿◕)✿ said...

pelamin tu mmg cntik..trend skrg kann

Darling Aween said...

memang biru itu sangat berseri...
sweet je...tambah si pemakai pula kecik molek je

UyaRayza said...

sangat fallen in love dgn hanging flower punye deco ;)

LiNda said...

salam kenal, saya pun pakej dgn izz studio utk tunang bulan 8 ni, kalo ok maybe nk gune izz studio je utk kawin. :)