review : photographer

if  you went thru my blog, i announced my photographer for both events here (photographer hunting ver finale). so, here's the outcome. for more pictures, err..korek la post2 lama. hehe..

Reception
chenta's side
by 




please bear with him for late reply of sms or email or returning your calls. memang rasa mcm nak pukol je kdg2. hahaha.. (joking..but serius dia mmg susah nk angkat call..huhu). and i think he should get a PA for himself. eventhough he's kinda mengarut dan meriah, but he's serious in doing his job done. he knew what's he's doing. masa shooting kalau kena buli dgn dia tu, redha je la, the pictures will turn out great. he's editting works pun aku n hubby suka. i love all his candid shots, n bila pose shoot with family n friends, dia pandai do something to cheer up the mood. 

album dah siap agak lama. aku n hubby dok terkedek2 nak p amik. last2 syahiran datang hantar kat rumah aku. hihihi.. siap delivery lagi. dia kata, kang sampai berhabuk x dtg2. lalala~ and surprisingly, he upgrade the album for no extra charge. besaq gila kot album tu. syok woo..! it's in photobook type. memang org tua2 tengok xyah pakai spek dah la. thank you syah! rezeki ~ Alhamdulillah. 


Solemnization & Reception 
sikecil's side
by 




aizat reached alor setar the night before my solemnization day. he came early to shoot for the preparation, deco and everything. his PR was good until the final product was delivered, and even after that (we shared about baby stuffs..hihi). he became the attraction for some of my girlfriends (gatai depa ni..haha) and was categorized as the handsome photographer. hahaha.. n ramai yang tanya dia tu adik zul scandal abby abadi tu ke. but no, he's not. and he's married with a daughter! sorry girlsss..hehe..

 he's kinda guy who didn't talk a lot while doing his job done. tapi bila nak suh pose, he always know what to do. sampaikan nenek hubby yg serious pun boleh tersenyum dek si aizat ni. dia ngn syahiran (who was the videographer) cooperate very well that day. his candid shots were so damn nice..(utk taste aku la). being a bride, ko memang takkan sempat nak menikmati kenduri tu. bila flip thru gamba2, mmg boleh bayangkan suasana masa tu..best sgt.

i received copy of all pictures (ALL means termasuk yang test lighting..haha) right after the event. kira malam lepas majlis nikah and reception tu aizat dah bagi. yes, i requested for that and he agreed. 

honestly, i did received lots of emails n comments regarding his past bad review. mmg cuak jugak la. sapa tak cuak kalo dgr cite diorg tak dapat gamba kawen langsung..hardisk crashed. boleh meroyan woo. i almost considering to cancel the agreement. rasa nak menangis pun ada. with limited budget and time. serabut jugak time tu. i knew those who came to me telling those things were being so concern, i can't thank enough each of you. lepas berbincang dgn encik chenta, few of friends, asking guide from Allah.. i decided to just go on with the flow, with few precautions movement. aizat was being nice to me, and aku fikirkan masa tu, maybe itu masa jatuh dia, n why can't i give him the 2nd chance. lagipun kalau aku tukar OP, apa yang menjanjikan things won't get any worse? semua tu kan rezeki. Allah yg tentukan. redha dan tawakal je. 

i choose not to say anything about this sebelum aku terima the final output. album after 3-4bulan baru dapat. tapi memang dia explain kenapa lambat. he kept in touch dalam masa tu. his company masih recovering daripada those incident. i didn't ask, but he told me his side of story. menda tu pun tak disengajakan. walopun diorg memang salah. alhamdulillah~ aku dapat apa yang dijanjikan. dan aku puas hati. 


p.s:
Just A Gentle Reminder
kita takkan tau what's going to happen to our day even though kita dah try our very best for it. so all b2b, berdoa lah banyak2 semoga Allah permudahkan segalanya. n please avoid giving bad reviews, especially bila menda tu bukan jadi kat kita. yang kita dengar n pilih yang konon2 bagus sgt pun can turn out disaster kalau bukan rezeki kita. takut sayang oi..takut2 bad review kena atas muka kita balik. Allah tu Maha Hebat. 

happy prepraring~ and i think this is my last review. 
pasni aku ceta menda lain pulak. 
takpun, bleh baca blog lagi satu..hehe.

thank you.

Salam Maal Hijrah.

Comments

cik enul said…
sokong sgt2 bab bg bad rvew kat org laen... jgn la sesekali..takut nanti kena batang idung sendri...
ElyaElmo said…
aku pun takot nk review yg buruk2..yg baik dtg dr Allah...yg buruk tu dtg dr kite sndiri..
aku tgh mencari mood nk review wehh..haha...
Mrs Kecik said…
cik enul: bad review paling tak kena tempat bila hal tu bukan jadi kt diri sndiri..tp nak jugak buat review.huhu..

elya: hahaha!! woi..aku habis review dulu drp ko! jgn malas!
ni@ @in said…
sokong sgt2..jgn wat bad review psl benda yg kite xlalui..just dgr dr citer org j then kite pon nk citer gak..xbaik camtu..peringatan utk diri sndiri gak(^__^)
UyaRayza said…
setujuuuu ;)...nice album anyway
lina lilo said…
brapa ya klo hire mai alor setar..smua kos nya..pls tell me ;D
Mrs Kecik said…
rina: within my budget. lgpon book awal.

nia ain: yup.agree. :)

uya: thank youuu!!

lina lino: hmm..apa kata u tanya diorg. i book dah setahun. so, semua harga lama.
redmerah said…
syah mmg mcm tuh, he's my bestfriend..myb sbb he's the only child..sumenye die kna handle plus ayah die tgh hospitalized berbulan2..and die ske sgt melancong..myb sbb tu xangkat fon..tp trust me..ngn kwn2 pun pyh nk angkat..mmg rs nk ketuk2 aje die..hahaha..

Popular posts from this blog

Lafaz Taklik bagi Negeri Kedah

cerita taska

seri inai