Ammar's first oral care

sebelum ni tak pernah terlintas kt kepala aku nk kena jaga oral anak seawal ni, until i read a post in mommies united, the oral care starts from day 1. tapi aku start masa umur ammar 2 bulan. aci la kan..awal lg..hihihi. yup, semalam genap umur ammar dua bulan. 

so, traditionally orang guna kain gosok2 gusi dan lidah anak. nowadays, dah ada jual. i bought this cute rabbit kat expo. dah lama survey2 kat online, and mmg target nak beli masa expo. ada 2 warna rabbit ni, pink and blue. so, for ammar, i bought the blue one. 

taarraaaa!!

 Oral Care Rabbit by MAM
comel kan menda ni..

How to use it?

so, aku cari kat youtube. ada la dia tunjuk sikit2.

 1. jari telunjuk dan jari tengah masuk kat telinga rabbit mcm ni.
pastu acah2 anak dulu, dgn rabbit ni.
ammar masa ni sungguh gumbira. 


 2. masukkan telinga rabbit dalam mulut baby.
sambil gosok2 kat gusi dan lidah baby.

aku ingatkan dia tak suka.
rupa-rupanya..


3. nommnommnomm...dap dap..nommnomm..
siap pegang kuat lagi nak masuk mulut dia.
skang ammar tgh stage nak masuk jari dalam mulut.
sbb tu kot dia suka bila masukkan menda ni..

kain oral care ni sangat soft. so, jangan risau takut luka ke apa.

sekian.


Comments

cikpingu said…
syiok oo tgk pipi ammar..
fiza said…
hahah...comel...nk cr gak mende nih...hihi
yUmIe said…
ank aku siap uweekkk klu msk mulut die.cm org mabuk.hahaha
Amalina said…
oooo..noted..hakim dah ade dua gigi..tapi sampai lani aku tak bleh cuci gigi dia..uhuks
Mrs Kecik said…
cikpingu: pipi ammar menyelerakan..nomnommnomm..

fiza: haha..cari masa expo ada discount.

yumie: aku dok expect that ms nak masukkan dlm mulut ammar..skali seronok dia layan oi.

Amalina: hakim dah boleh pegang kan? ko xyah pakai ni..pakai yg berus gigi utk gigit2 tu.
wah..mesti cuba jugak ni. :D
aTy _faRed~ said…
macam besh gak ar bende ni...since anak saye pon memang suker masukkan jari kat dalam mulut...kat mane ek nak dapat..??

Popular posts from this blog

Lafaz Taklik bagi Negeri Kedah

cerita taska

seri inai