:: love is a gift ::

Thursday, February 4, 2010

photobook

since our date of engagement not yet confirmed and surely will be last minute decision, disebabkan oleh sebab2 yang malas nk cakap kat sini, maka dengan itu, saya tidak dapat membooking mana2 photographer idaman kalbu dan bajet. ni salah u ok encik bolat! huhu..

jadi my back up plan is to ask the kindness of my lovely dovey frens and family yang mempunyai kreativiti dan bakat serta kamera yang hebat dan canggih manggih itu mengabadikan moment2 bersejarah ku. lama dah korang tunggu kan..hehehe.. the best part is, it's free! haha.. ok la tu, ai dah belanja u guys makan kenduri. i lap u! hehe..

memandangkan manusia2 yang baik hati ini tidaklah membuat bisnes, maka mana nk korek album kan..nak tempah album kt photographer agaklah costly. seketul smpai RM500-800. adeh..lagi mahal drp byr pakej photographer for engagement. setelah korek2..view2..
saya jumpa ini! photobook!




source: facebook photobook

mcm magazine rupanya.
design sendiri. online. reasonable price.

ada a few finishing cover.
1. debossed hardcover - yang timbul2 tu
2. imagewrap hardcover - gambar atas hardcover
4. softcover - ni mcm cover magazine

harga. depend kepada size, finishing n pages.
range standard for 40 pages dalam rm128-rm336.
ok la kan?

design.
kena dwnload software yang kt website tu.
pastu design la sendiri. nak letak gamba camna..
senget2 ke..besar2 ke..skema2 ke..
pastu save, antar by hand or upload via internet.
this is a worldwide company. tapi ada kat shah alam.
waahh...bukan main promosi lg aku ni. patut dpt komisen.haha..

en.bolat sila confirmkan date, sebelum ai suh my mom contact u. haha..
i malas nak design sendiri album, kang cantek sgt, u suh i benti keja buat bisnes ni plak.
=P

2 comments:

Xora said...

saya pun akan pakai photobook ni. tapi kena tunggu diorang buat promotion :P diorang rajin buat promotion. nak print gambar pre wedding utk jadikan guestbook *berangan ittew indah*

si kecil said...

oh ye ke..waaahh..menarik ni. tunggu promotion. lg murah aa semestinya.
a'ah la.idea yg best ni..utk guestbook..boleh consider. thanks xora!