doorgifts I

setelah digodek2, dilompat2..i found a few nice items yang boleh dijadikan doorgift. tapi akhirnya, mama kata nak carikan. takpa, boleh dikivkan utk wedding nanti kan. tak pon untuk apa2 events in the future. here's the hasil godekan.


ini ialah stick pop cake. cake yang disalut chocolate dan dihias.
nampak macam sedap je...
(ke aku lapar ni..hehe)


ini ialah fancy cookies. comel kan?
pack in a plastic n deco dgn riben.
atau pun, letak stick gak macam pop stick tu.


ini ialah cake ball. unique kan? macam sedap jugak ni.


ini pulak my fav, bahulu bungkus & DIY.
super cool n murah.


source : Basket Lab Creative

ini ialah kalendar. boleh guna setiap tahun tanpa ragu.


source : mynurinshop online

ini ialah glass photo coaster. bleh letak gamba ke, logo ke, tema ke..
sweet kan..ada byk design n color lagi ni.


ini ialah candle pomander - scented.
huhu..tak sampai hati nak light up.


* saya tidak mendapat apa2 komisen daripada vendor.
*tapi kalau vendor nak sponsor, apa salahnya. macam la diorg bukak blog saya ni.
hehehe...


Comments

anak_sateria said…
Really love the idea dear...i pun terus drop by kat blog tu...mcm nk order for my E-day in June...thanx ye!
si kecil said…
ye ke...bestnye..u amik yg mana?
i suka suma2 ni. tapi..my mom cakap nk sponsor n carikan. terpaksa la tgk2 aje..huhu
ElyaElmo said…
dear..nk tnya laa..bahulu bungkus tu...u buat mcmmana yeh??berapa cost nk buat?
si kecil said…
cik elyaelmo: saya tak buat pun. tu copy dr website renjis mempelai. tapi kalo tak silap saya, dia pakai kain kasa..yg org selalu buat balut2 kalo luka tu..hehe..then..dia cucuk je ranting yg ada daun sikit tu.
kain kasa tu murah je..ranting tu free. tapi kalo ganti ngn riben pon cantik rasanya..

selamat mencuba!
si kecil said…
oo..sebelum letak ranting tu..dia ikat pakai benang dulu..

Popular posts from this blog

Lafaz Taklik bagi Negeri Kedah

cerita taska

seri inai