:: love is a gift ::

Sunday, January 15, 2012

32weeks and counting

alhamdulillah, now i'm entering 32weeks of pregnancy. kalau masa the 1st trimester, orang cakap enjoy your pregnancy moment, seriously i didn't understand. enjoy apa kebendanya..lemau gila kot masa tu. ngadap toilet bowl je selalu. tapi skang, honestly i really enjoying my pregnancy. seronok sangat bila baby moving2 dalam perut, respon bila kita cakap2 n usik2. 

my little angel dah kenal mana suara mama n abah dia. dia akan bg quick respon kalo mama abah dia cakap2. kalau orang lain, dia take time sikit. malu2 gitu..hehehe. one day ni, aku risau sgt, baby x berapa move..dah usik2, dah cakap2, pujuk2..senyap je. tatau nape. then i call my hubby yang keja masa tu. i ask him to talk to baby, i put the phone on my tummy, i can hear he called baby n pujuk2, baby kicking hard that time. twice! masa tu rasa mcm nak nangis ja. hebatnya ciptaan Allah. anak kecil dalam perut boleh kenal mama abah dia. i can't decribe the feeling masa tu. hanya Allah yang tau. 

my baby bump rasa mcm dah besar n berat. tapi ramai orang cakap kecik for my 7+months. x kisah lah..janji sihat kan. aku still boleh pegi shopping. hehe.. tapi kena singgah2 duduk. skang selalu cramp malam2. n sakit kat joint antara kaki n punggung. normal rupanya. it happened to all my frens before. so, i think nothing to worry. n everytime rasa tak selesa or sakit, i keep remiends myself, tak pa..insyaAllah Allah permudahkan masa bersalin n besarkan anak nanti, n Allah bg ganjaran pahala banyak. insyaAllah.

dah kena kira gerakan baby. tapi selalu malas tanda. hihi..esok nak pegi check up baru dok 'tembak' time nk tulis. hari2 memang kira. tapi tak catat. kira cukup. kira ok la. hihi..

i don't if the baby in the right position or not. tatau bila nk p scan lagi.

i hope everything goes well.. i love you baby. pls be good. 

2 comments:

PUAN SUE said...

samalah kite..dah tanda gerakan baby..tapi selalu malas..hihi..nak pi checkup br tanda..hihi

harzharun said...

Aku rs xde kot org yg betul2 tanda pgerakan baby secara jujur...hahahahah...jenuh seh nak tanda tiap kali gerak...aku pun selalu tembak...yg penting baby gerak sentiasa...