photographer hunting 1

initially saya pikir nk amik photographer dari kedah for wedding. dan encik tunang amik dari KL/negeri Sembilan. tapi bila disurvey2 macam ada tawaran yang menarik je if we take both side coverage.

this is just a reminder for myself, for later reference.

photographer A (based in KL)

RM3220 (termasuk accomodation+transport)
3 events - nikah, sanding di kedah + bertandang di negeri sembilan
+ 2 custom album 10 inch x12 inch
+ 1 sticky album 15inch x 15inch120 keping 4R
+ coverage dari time mekap sampai outdoor
+ 1 goldplated frame +11R pic
+ DVD + pouchbag

kalau nak tambah VideoHD record + rm900 for nikah+sanding or +rm1500 untuk 3 events.


photographer B (based in Kedah)

RM3100 (termasuk accomodation + transport)
3 events - nikah, sanding di kedah + bertandang di negeri sembilan
+ 1 custom album 10 inch x 12 inch
+ 1 custom album 12 inch x 12 inch
+ 1 sticky album 15inch x 15inch 100 keping 4R
+ DVD softcopy with box
+ Exclusive Bag
+ unlimited pictures
+ unlimited hours
+ 1 frame +30 inch x 20 inch pic


p.s.: encik tunang dah mula merungut, i'm too obsess with this wedding preparation. everytime we talk, always about quotation here, quotation there, what to do, where to find, what she said, what he said (wedding related). i'm so sorry my dear.. maybe i'm just too excited. mungkin saya patut slow down everything a bit.. nanti saya sambung balik blogging ye, from time to time.

anything to share i will surely share here.

yaahoooo..boleh joli katak..xyah pikir pasal plan kawin.. dah sakit kepala.

keep blogging girls! saya nak baca!

mungkin lepas ni, encik tunang yang akan update..sebab saya hanya akan goyang kaki tangan mengikuti perkembangan. hahahahahahaha...


Comments

ZARA said…
alamak. we are experiencing the same thing. my fiance pon merungut the same thing.

i reply kat dia, "if im not doing this, who will??? u????? stop complaining!!!!"

pastu dia diam. because he knows im right. i gave him few tasks, tapi dia asek berlengah... geram aku!!!
si kecil said…
hahaha.. good one! tp saya tak nak cakap. wait n see.
Cik Belle said…
bagusnyer u da start wedding preps. i tak start apa2 lagi. sobs.
si kecil said…
takpe cik belle..saya pon dh put a pause. x prepare apa pon sgt. survey2 je lebih.
kay kamal said…
i rase kalo u amik aing2 dkat base masing2 will be easier and more economical. tak ke? this guy i tlg tye for my fren..he is based in kedah

2 events ,diffrent weeekends
full event coverage
1 custom album 8x12
1 sticky w 100 4r
outdoor

rm 1600 je...considering the 2 weekends apart and 2 places (lunas and sg petani)

mayb u can try him?

http://www.amiralias.com

p/s: i tade dpt komisyen.hehe
si kecil said…
thanks kay for the info..
dear, lelaki mmg mcm tu..

bertambah pening bila tgk hrga dlm quotation sebenarnya..hehehe

my hubby dulu pun cmm tu. bila kita cakap, the only word is "wow"

mind you, "wow" is same like nak perli i le tu....hahaha
Nora a.k.a Aira said…
heh same experiece with me..women will do their best for their wedding..once in lifetime :) kalolah lelaki mengerti :)
ElyaElmo said…
iskkk.....tunang si kecil ni!!~ tak sporting sungguh....ha3.... ( jgn marahhh yee tunang si kecil ) hua3
si kecil said…
alena: huu..ya ka..agak x best perasaan ini.

nora: kalau duit berkepuk2 takpe..bleh terus amik je NGI,Rizman Ruzaimi,Kuzie,Saiful Nang ke Shutterspeak ke..xyah susah2 nk survey..hulur je duit. hehe...

elya: hehehehe...dia kata dia xminat kete sport..ade kaitan kah??haha..
mysarah said…
i rasa its ok for u to start planning everything. tak semestinya apa yang kita plan akan jadi realiti coz we will have a lot of choices. sebab tu pentingnya buat survey dari awal. u takkan kelam kabut lagi utk sume tu. jangan nanti bila masa dah dekat, main tangkap muat jer apa yang ada sebab dah terlambat n takde choice =))

dear i got this one photographer. he based at Shah Alam. my wedding would be at Terengganu n Shah Alam. he just charged me RM2500 for all the events. u can view my blog utk tgk list pakej yg dia tawarkan for me.

so kesimpulannya dekat sini, u can get better offer la dear. yang penting rajin ;)
si kecil said…
mysarah, hehe, photographer A tu dia la dear..saya upgrade album + add on satu lagi..tu yg jadi byk tu. =)
mysarah said…
hohohoho. really? patut la macam dekat nak sama dah :P

jadi mahal mungkin sebab jarak yang lebih jauh.

apa pown, buat pilihan yang bijak ok =)
MiEzA said…
si kecil..
tng sy pon cm tunang awk.. smpai gadoh sb wedd prep. dia ckp still awk.. lg 6 bln je.. smpai gado2..
last2 sy prepare sorg2 ngee.. beli tuk knduri umh sy nye brg dl.
tuk photographer.. murahnye pakej awk dpt..

sy nye rm3300
three day event | akad nikah,bertandang & bersanding

+ 1 custom album ( saiz 12 x15 inci - 24 pages ) - storyboard style
+ shoot unlimited - all image burn in dvd
+ 5 ~ 6 hour cover
+ 1 frame + 1 foto ( 8x12 inci )
+ 1 poster ( 16 x 24 inci )
+ 1 briefcase
+ free 1 sticky album + 100 pcs printout (4Rsaiz) -
+ free outdoor shoot ( 1.5 hour ) at same day ( akad nikah, bersanding & bertandang )
si kecil said…
haha..tah ape2 kan diorg ni. ingat macam prepare nk masak cekodok agaknye..

uihh..tp tu dpt custom album besar..ok gak tu. awak dah booking?
MiEzA said…
book dah.. byr deposit dulu sbb photographer ni laris cm pisang grg pns..
tp dia xde kasi resit ke ape mcm bukti kata kita da book dia..
riso gak, kot2 ari knduri dia x dtg ke pe ke.. da la lmbt g..
tp nk pk +ve je la..

Popular posts from this blog

Lafaz Taklik bagi Negeri Kedah

cerita taska

apa nak tulis dalam guestbook atau wedding card?