:: love is a gift ::

Monday, August 23, 2010

the checklist

sebelum bertunang lagi saya dah ada wedding checklist. sungguh panjang berjela. semua saya nak buat dan saya nak. berangan kan indah. ada lagi 9 bulan. tetapi sekali pun saya dah tak buka checklist tu. saya takut, sebab panjang sangat. saya takut saya memanjangkan lagi. saya pening tengok banyak menda sangat.

ok. progress saya sehingga ke hari ini.

1. photographer - dah booked.
2. MUA - dah decide, dah call, available.
3. wedding planner - dah booked pakai air liur & sms. hehe..
4. kursus kahwin - dah register, bulan sept ni pergi.
5. baju nikah - wedding planner tolong setelkan sekali. - bulan 12 tempah.
6. hantaran - satu pun tak beli lagi untuk side saya. hehe.. & belum decide nak tempah mana.
7. doorgift - mama sponsored. yeeaayy!!
8. catering khemah - abah sponsored. lepas raya nk p booking.
9. homestay - sama seperti di atas. tapi tak pasti sapa kena bayar. haha..
10. guestbook - assigned to shasha
11. bunga manggar - assigned to kakyang, dear sis, please take note. haha.. here's the link & link
12. DJ & PA system - assigned to abah. hehe..
13. wedding cake - belum decide
14. wedding shoes - dah ada ideas but tak cari lagi.
15. petunjuk arah - assigned to eija..hehe
16. ..lagi apa?

6 comments:

A W E E N N Y E said...

pejam celik pejam celik..tengok2 si kecil akan kawin besok...cepat kan masa berlalu..lebih kurang mcm tu lah citenya...awn sampai buku dah berganti 3 buku punya byk checklist tp tetap rujuk main checklist. good luck

si kecil said...

hahaha..byknya checklist! sampai 3 buku. haha..thanks aween.

Nora a.k.a Aira said...

wah2 nora yang 8 bulan lg ni pun tak sedetail si kecil algi. takoooot tgk. harus gerak juga ni jom2 =)

Cik Belle said...

nervousnya saya! saya masih tak buat apa-apa. hahaa.

Xora said...

bagus! teratur :D

mysarah said...

buat awal2, tak kelam kabut nanti! ;)