butik pengantin di utara

berikut ialah senarai butik pengantin di negeri-negeri di utara beserta linknya. sudi-sudikanlah untuk panjangkan senarai ni untuk rujukan kita semua dengan meninggalkan nama butik dan link websitenya di ruangan komen. kalau ada review pun boleh juga. jom kongsi2 ok.

1. Saidie Bridal : http://www.saidiebridal.com

2. iras prestige : http://irasprestige.blogspot.com/

3. Butik Syamsyais : http://syamsyais.fotopages.com/

4. De Zara Boutique : http://dezarawedding.fotopages.com/

5. Dterunadara : http://dterunadara.fotopages.com/

6. Tar Tera : facebook

7. Butik Kamarul&Yani : facebook

8. Andaman Patimah : facebook

9. Romzy Studio : http://www.romzystudio.com/

10. SNS Anggun : http://sns-anggun.blogspot.com/

11. Butik Cinta : facebook

12. Gen's Great Idea - http://www.gensgreatidea.com/

review with pictures refer to this.


*latest updated : 4 Jan 2011

Comments

Anonymous said…
hi
i ada pegi kat this 1 boutique at sg petani..nama boutique tu weddingku by Bernard..chantek gak pelamin dier..i tanya price for pelamin, arch n hiasan meja pengantin dlm rm3k-4k..tapi design simple la.sorry takder link
nurhartini@yahoo.com
banyak yer pilihan kat kat utara..
kat taiping pun tak sebanyak ini :)
Lina Shuib said…
I penah pi Butik Andaman Patimah utk survey. So far the daughter's owner (nama Seri tak silap i) sgtlah helpful & very keen to hear on what my ideas are.
Plus dia pun banyak bagi info for the prep.
And the best part is, apa i nak semua dia boleh buat. LOL. Takdaknye benda yg dia say no to. Barang takdak kat butik pun dia bole adakan. Antara byk2 butik i pi, yg ni lah antara yg plg tak bg pening & sakit hati.

She quoted me rm4.8k for:
-mini pelamin nikah w fresh flower
-3 panel pelamin (baru)
-meja pengantin (10 seaters)
-5 meja vip w fresh flower centerpiece
-makeup 2x (di umah; alor star)
-8 hantaran fresh flower ala2 ngi
-hand bouquet x2
-deco bilik w fresh flower

Oh tapi kalau the best WP in kedah, i must say it is Romzi Studio di Jitra. Kalau u ada duit lebih to splurge silalah amik dia jadi WP. Dia mmg slalu handle wedding utk vips in Kedah. All in for simple nikah & kenduri he quoted me rm13k.

Hope it helps :)
si kecil said…
tini: thanks so much for your info. saya try search weddingku by bernard tu tak jumpa plak. takpa..nanti blk raya, saya try survey n update later.

eija: kat taiping ada paktehbridal. sangat lawa.

lina: wah! agak menarek pakej dia tu. kena balik tengok ni. romzy studio 13k? termasuk apa tu eh?
Lina Shuib said…
romzy quoted 13k utk :

2 psg tailored baju (kain sendiri) with accesories
2 x makeup di rumah
meja pengantin
meja vip
photog
videographer
dj
pelamin nikah
pelamin sanding
deco bilik

kiranya mmg u serah segala benda kat dia la :D
Q said…
wah..bagus betul info nie..payah nak cari kat area utara nie..thanks!!!luas skit skop pencarian..ihihihi
thanks dear.yr blog helps me alots... becz i dah penin nk survey butik pengantin kat web ni. nk ke kedai xsempat:(...
Anonymous said…
sis,sori nk bg pendapat sket,butik bernard kat sp tu bukan nama weddingku,butik dia nama vogue,tp akak syorkan xpayahla amek kat butik tu coz msa akak kawen dulu dlm thn 2007 akak guna khidmat diala,pegi butik tu bju display n pelamin mmgla sgt2 up to date,mmg cantik and ada klass la..tp bila sampai time wedding,bju dia bg xsama dgn yg kita nak,seluar hubby akak takat betis,bju akak dia xkecikkan ikut size yg dia ukur,accessories mmg hampeh,kedekut,keris dia bg yg patah sekerat,kasut plak dia bg warna silver utk 2 pasang bju,means kasut yg sama utk kedua2 belah pihak,bayangkan..esok lusa nk kenduri bju akak n hubby x fit ikut size kita sedangkan akak dh pegi fitting 4bln sebelum tu.mmg hampehhla servis dia,msa offer kat kita mmg janji manismu la,bila akak telefon jer memanjang kat bangkok beli kain utk bju wedding u la,hasil dia mmg sgt2 hampehh..ni nasihat akakla sbb akak dh pernah kena...bukan nk burukkan org tp akak xnakla ada yg terkena mcm akak,kita bayar dia utk dptkan servis yg terbaik yer dak?kawen pun sekali jerr seumur hidup...pikir2kanla..byk lg butik yg lain yg lg bagus...yg penting sis tryla survey2 dulu n tanya pendapat sapa2 yg pernah gunakan khidmat butik tu sblm sis buat final decision..
Anonymous said…
tq 4 ur info....i nk tnye pendapat korang ttg romzy studio?? u all rase mcm ne ngan service diorg?? plz help me...
Anonymous said…
Baru nk ambik bernard tu... ishhh...tp mmg masa i p tu semua dia kata ok la... tq for ur info..

masa bertunang i mekap kat dia...sangat tidak cantik...muka i jd macam opera cina...
syahmie2u said…
Assalam.....saya tuan tanah,boleh bagi contact number butk andaman patimah tu..saya plan nk buat akad nikah bln3 n kenduri bulan 6..

TQ

Popular posts from this blog

Lafaz Taklik bagi Negeri Kedah

cerita taska

seri inai