:: love is a gift ::

Monday, January 3, 2011

review bridal butik kedah

kat kedah, dah makin banyak bridal butik yang hebat2. idea yang fresh, dah boleh dikatakan setanding butik di KL. mereka dah berani think out of the box. taklah terperap dalam surrounding typical ideas, typical colors, typical liplap2 designs. bangga!

saidie bridal
(formerly known as sazai boutique)

saya dah pernah review dulu. tapi saya nak review lagi sekali sebab saya jumpa gamba2 pelamin yang menarek. dan saya pernah pergi tengok collection baju2 dia pun best. simple and nice. beads punya sweet2 je. pakej diaorg hanya menggunakan freshflowers.

pelamin kat umah. suka lampu2 kat belakang tirai tu.
nampak nice gila.

deco pelamin kat dewan. penuh bunga fresh.

Contact :
Saidie - 0134688429
http://www.saidiebridal.com


Butik Cinta

Was recommended by cousin saya. owner butik ni kawan dia. Abg Hisham namanya. Bila saya tengok gambar2 kt fb dia, walawei, meletops baju2 dia. perabot pun dia buat sendiri. Butik dia kat Shahab Perdana.

koleksi baju. meletops kan? ni koleksi awal tahun 2010.
skang lagi banyak la.

pelamin tunang. amacam? gempak tak.

Contact : Hisham Hashim - 0175160513
facebook


Butik Syamsyais

Was recommended by aween. PR wise memang tiptop. Walaupun baru setahun lebih, tapi koleksi2 baju, pelamin syamsyais fresh, new ideas, glams gitu. saya suka design2 dia yang sweet2. saya tak terkejut kalau dalam masa terdekat, syamsyais akan meletops n berkembang hebat.

saya suka baju ni. sweet je..ada jugak koleksi yang glams gila.
ala2 cosry gitu.

ni pelamin nikah aween. love the color. sejuk je tengok.

Contact : Syamin - 0164156446
facebook



Gen's Great Idea

Saya baru terjumpa website butik ni. serius kagum. pelamin dia ala2 Dina Halim kot.. nak pengsan rasa. baju2 pun gempak gila. Butik diorg ni kat Jitra. PR wise tatau. tak pernah contct. tapi based on gamba2 kerja diaorg memang hebat lah. gile ko, kat KL pun susah nak jumpa kot pelamin jenis tiang2 rome tu.


model ni adalah seorang lelaki. harap maklum.
tapi cun kan. tengok lah baju dia..huhu..
nak nangis.



Contact : Ikmal Mukmin - 0134184039
facebook
http://www.gensgreatidea.com/

8 comments:

Aya said...

mak aihh.. sume pon cantik2. silap2 kang ade b2b dr kl pi kedah cari WP. hehehe

LisaLisut said...

omg omg omg..yang last "gen great idea" tu sgt sgt sgt gorgeous!lucky u!! huhu. Seremban? Non ado!!

farahfatihah said...

wahhh semuanya boleh tahan!!!! kena pilih betul2 nih

A W E E N N Y E said...

good luck all b2b kedah....!

excited nak tunggu "hampa" kawin =p

amyrazzak said...

ada tak... butik kat SP..any comment or review butik kat SP x?

sikecil said...

sp yang saya tau andaman fatimah ja. cuba cari link kat post butik pengantin di utara. ada link kt situ.

Gen's Great Idea said...

wah, terujanya org bagi pujian kat sini..huhuhu thanks ye..=)

Haasz Boutique said...

http://www.facebook.com/HaaszBoutique
http://haaszcouture.blogspot.com/

tgk2 la butik pengantin nie ya n pls like our FB too :)