:: love is a gift ::

Thursday, January 13, 2011

omaigod! she has the magic touch.

anybody looking for a good Make-Up Artist? I just found this! I LOVE HER TOUCH! natural, sweet dan sangat canteekk! nasib baik (?) baru terjumpa. kalau tak mampos aku tergolek terguling taktau nak pilih. ayat sedapkan hati. huhu..

Pictures speak a thousand words.

So, let the pictures do the talking.



okay, this sweet girl is Wani Ardy. she's a writer, an indie musician, a poetry.
Aku adalah pembaca tegar her blog since years ago.
Always, always love her words.
and I found this awesome MUA from her page.

so, nak tahu sape MUA ni?
email me.
hahahahahaha...
eh..tak lah.

she (yes, a real SHE) is Farina Jamal.
Email: farinajamal@gmail.com
Twitter: twitter.com/farinajamal
Official blog: http://jomrias.blogspot.com/


p.s.: i emailed farina for quotation n booking for bertandang. tapi *sobs* she's not available for that day. huhu.. but she did mention i can share the rate. tapi saya tak selesa utk review di sini. do email her directly atau kalo korang malu2 kambing nk contact dia, boleh la email me okay. with the great jobs she did, the rate is ssoooo affordable.


20 comments:

K.I.N.A said...

dah tgk blog die..huhu..akauntan tu..anak didik nurul shukor..tq 4 da info si kecil..

si kecil said...

nak book dia utk bertandang. tapi dah ada booking! T______T

LisaLisut said...

SK....kenapa kite br jumpa dia jugak...i pn dh berkenan tgk...huahuahua...nk je book utk bertandang tp tapi tapi..en tunang nk amik full pakej je utk side dia.*terbang2 angan2 nk hire MUA sndri haha*

si kecil said...

lisa, sama lah kita. tunang i pun amik full package. tapi, saya tanya jugak harga n tarikh..harga ok. tapi dah ada booking. huhu..

ElyaElmo said...

nas...aku suke tgk blog wani nii..lagu2 di epun bestt..hehehe

Cik Belle said...

mek. aku tgh mencari mua! thanks mek! =)

Renee Meow said...

hehe i pon baru je singgah blog wanieardy n read her post about MUA tu.. serious nice dia makeup kan..dah saved in my folder..! hehe ;) thanks for sharing...


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

Farina said...

Thanks for the promo! It's really sweet of you.

Sorry ya tak dapat make up kan for your wedding.

But hopefully we'll get the chance to meet someday, somehow. Take care!

si kecil said...

elya: yeeaah! i always adore her words. kalo ko korek2 blog dia dulu..mmg best2. n dia cumel.

atia: mek, cepat book! aku xdpt. dh penuh. :(

renee: u pun pembaca tegar wani ardy jugak ke. hihi..tu la kan..nice gila.
i love it.

farina: waaahh!! u are here. u deserved the promo! awesome jobs. tapi sayaannngggg~~~~i tau lambaaatttt~~ hukhuk..

farahfatihah said...

wani ardy....kenal jugak =)

~ mizzAmy ~ said...

make-up dia sweet tapi agak-agaknya dia nak x g kelantan? T____T

sikecil said...

farah: dia memang femes. hehe..

amy: cuba tanya. dia kata outside kl ade charge la. tp rate dia pon ok. reasonable.

f a r i n a said...

Hi Amy (sorry eh I jwb kat sini)

Pernah juga a few times pergi Kelantan untuk make up, but ada transportation and accomodation charges lah :-)

Just mail me at farinajamal@gmail.com ya?

Thanks again ladies!

si kecil said...

amy, cepat email. hehe.. dgr cite farina dah ada byk booking ni. jeles sape yg dapat tu! huhu..

miss puteri said...

put dah book! yey! kak farina sangat baik dan peramah! berbaloi2.. so, sape yang belum ada MUA! cepat2 book ok!.tq SK! tq Kak Farina!!

si kecil said...

lagi sekali nk ckp kt puteri.. jeelleesss!!!! huuuu...

Amalina said...

eh farina..berjumpe kite kat sini!..hahha..tak tau plak ko mekap..peon tade ckp pon..bile aku bace name Farina Jamal kat entry ni..terus terdetik..macam ku knal je..hihihi -semy

si kecil said...

hahahaha...buat jejak kasih ni.

f a r i n a said...

Semy! Lamanya tak jumpa kamu! Hahaha...Peon tau aku buat kerja ni, dulu dia bertunang/merisik aku mekapkan, tp masa tu still belajar (skrg pun masih belajar lagi hehe)

Hahaha sorry ye cik sikecil, jejak kasih di blog kamu pulak.

Thanks everyone *hugs*

cha said...

nice makeup la dear.takpe u cubala carik yg lain plak k