:: love is a gift ::

Tuesday, January 4, 2011

cerita 1.1.11

tahun ni aku kawen! insyaAllah.. macam tak caya pulak. hikhik..gediks ok. sambutan tahun baru hanya di rumah, sambil tengok tv, tiba2 dengar bunyi meletup2. *blur* bunyi apa tu? ooohh..fireworks rupanya. pastu tido. bangun siap2 brekfes, pegi spital. my atuk sedara sakit. pastu balik umah encik tunang, lunch ngn family beliau. pastu pegi spital balik. pastu balik siap2 pegi wedding lynda. sampai sama ngan acik.

sampai2..blur. nk ke arah mana ni. nasib baik ade abg2 rela tunjuk jalan. hihi.. pastu mata dah terpukau. cantiknye deco. tingginya pelamin! kalo aku tu..mau tunang aku gayat. habis macho cik abang i. haha..

pastu jumpa dengan cik2 cantik bagitau no meja. sebelum tu sempat lagi berposing dkt photobooth polaroid lynda. untuk save bajet lynda, share 1 gambar dgn acik. baik tak kitorg? hahaha..padahal aku yg malu2 kambing kt situ. dah conteng2 buku tetamu lynda (ko boleh baca tak?) terus cari meja. cari port baik punya kat situ, konon nampak walkaway dan pelamin.

pastu sorang2 blogger2 dikenalpasti datang. si atia yang konon2 nak bookkan tempat kat aku tak sampai2. sesat dari midvalley, boleh? aku pun reserve la 3 seats utk dia. skali dia datang dok meja sebelah. cis.. tapi untung la kitorg dpt makan lauk banyak. hahahaha..

syok dapat jumpa semua org. as usual macam dah lama kenal. encik tunang sempat bergosip dengan abg lan husband acik, pelik tengok kita meriah semacam mcm selalu jumpa. hihi.. rupanya bila kenal2, ada 'connection' dengan sk dan acik. hahaha.. diam2!

most of the pics taken blur. ampun ye..

err..motif gamba ni tidak dapat dikenalpasti.
mungkin chenta lapar sampai nak makan lynda n razmie.
hehehehe..

aku rasa semua ada dalam gambar ni. tapi blur dan gelap.
jenuh aku mengedit. dah la tak reti. ni je mampu. huhu..

the only pic of us yg survive.
dari kiri: sikecil, harzlen, sk adam, nieza, cik belle, hazlynda the bride, razmie the groom, mawarni, ayuni, azira arif, cikyusnida, moose


Dear Lynda,
Congratulation bebeh!
after all the bumpers, you're now in a new journey as a wife!
ilebiu! i am so happy happy for you.
muaaaaahhh!


*updated with more edited pics

31 comments:

azira arif said...

gotcha...hihi nice pics..

ElyaElmo said...

aku takde!!!

~Ayu BnSyg~ said...

Yeay I'm in :)
Nasrah nnti Ayu nk grab gmbr ni tau. Mintak izin awal2 ni.

missbutterfly said...

baju lynda cantik!! jeles nye tak dpt pegi..

si kecil said...

azira: gamba byk blur la.

elya: aku dah upload gmba ko. hehe..

ayu: sila2..

jaja: bukan baju je cantek. everything. tu la..aku pn tertunggu2 gak ko datang.

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

ha.. patutla tengok muka macam kenal. tapi segan nak tegur. well tengok geng bloggers time tu meriah.

idayusof said...

ok. acik diam ni. :p

nice meeting u again Nasrah! gamba dr kamera acik pon x santek mane. nnt la update.

p/s: oshinz ke yang baju biru tu? kitorang dok gosip sesama sendiri je. tapi sbb x dtg tegur, kami pon takut nak tegur.

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

oshinz yang berbaju coklat la achik. nak tegur tapi mcm cannot remember nama. clumsy btulla. sangat terukla otak ni ha.

idayusof said...

iskkk awat la x tegooo. kalau x boleh kenal2 dahhh. :)

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

tu ah.. dok confuse. nama achik ah. mula2 ingat ida, pastu ingat yus.. pastu en. pakwe pun da pening2. pastu dah blek tu baru bleh ingat nama penuh achik. sangat ngeng okeh. takpe2. takde rezeki.. ehehe.

idayusof said...

oppsss. okay, i think i should change the blogger profile name laaa. jgn kasi orang kompius sbb byk sgt nama.

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

haha.. no need la achik. oshinz ni bab nama memang lemah skit. ingat muka tapi susah skit nak ingat nama. hehe. no worries la achik. =)

si kecil said...

laaa...oshin ni ke yg dok meja tengah2 tu. hahaha..tu la dok bergosip ngn acik. tp xkenal. dh agak dah mesti blogger ni. sbb meja 34-38 semua bloggers.lenkali hentam je tegur.

acik, kamera mahal mesti much better. ini jenuh edit baru nampak rupa.huhu..

nYomeL said...

yg baju biru itu saye! haha..

tuh laa... nak tegur, tapi tak ingat langsung nama sume org.. ahhh.. my bad. (*saya mmg kurang daya ingatan)

btw, korang sume mmg happening. kitorang terpaksa balik awal sbb ade hal lain plak. tak sempat nak jumpe lynda pun.. :(

si kecil said...

laaaaaaaa!!! kenapa la x tegur je. xpayah ingat nama. tu perkara biasa..sebut nama blog pon dah ok.

nYomeL said...

plus.. saye ni pemalu. kekeke..

hehe! sorry laa.. agaknye sbb first time jumpe bloggers kann.. rase mcm blur plak..

baeklah.. next time kalo jumpe, kite tegur ekk.. ;)

idayusof said...

Lerrr. Penat kitorg dok gosip2. Kalau x da boley amek gamba bersama. Haishhh

nYomeL said...

hehe.. achik, mase tu kite confuse jugak dgn achik tau.. sbb muke achik mcm familiar. puas cube pk..

lepas dh godek2 blog achik baru perasan. patut la mcm penah nampak.. achik budak UTP! hehhh..

idayusof said...

Eh, utp juge ye?

Eh, mcm by sendiri pulak bls komen org. Jgn marah Nasrah

nYomeL said...

a'ah.. kite pun utp jugak. tapi masuk lepas diploma. achik tahun bile eh..??

*sorry Nasrah. tumpang komen kat sini yerr.. hehe!

idayusof said...

Intake Jan 2001 :)

nYomeL said...

Ooo.. kite masuk 2003. rase mmg penah nampak achik.. :)

~LeeyanaRadhi~ said...

waaaaa..sgt jeles tgk semuanya..adik2 ipar semua ada dirumah,xdpt nk join..

teringt mase nikah nawal..sgt happening :p

harzharun said...

uih uih....org x panggil aku harzlen dalam belog!..heeee

mek...atia tpaksa duk kat aku sbb aku x knl sp2 lg masa tu...huhuhu..aku pernah jumpa dia je...pas ni, ada wedding lg, aku duk kat ko la...haha

aku songlap pic ko ni tau...kamera aku lg hampeh!huhu

si kecil said...

hahahaha..jejak kaseh bdk utp. seb baik utp tu umah ke 3 ku sejak zaman biawak keluar dr tasik utp hingga ke zaman kondo mewah tapi xde coverage...jadi dimaafkan.hahaha...

leeyana: insyaAllah kalo ade rezeki kita jumpa kt wedding lain ok..

harz: hahaha...hentam saje lah. amik la. kalo nk yg tade watermark pun ade. pm ok.

K.I.N.A said...

jelesnye..cantik wed lynda..semua cantik..;)

farahfatihah said...

huhu jeles i tau

♥ hazlynda kushairi ♥ said...

KECHIK, u're the best tapi ko tak comolot aku. mase amek gambo, tangan aku taktau nak letak mane, tumpang belakang atia, sorry mek, i nodai u mlm itu HAHAHA :D happy jumpe korang, patot korang stay la dulu, sempat bg speech tak kt video? alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kalau stay mesti leh bergambo gile2 sbb aku tau korang kan gile bergamor. blogger pertama jumpe aku adalah acik! acik the best gak. semua the best lah sbb dtg wedding aku HAHAHA :D

♥ hazlynda kushairi ♥ said...

tengs korang semua sbb sudi datang. sorry kalau ade kekurangan mase wedding aku. sorry sbb aku lambat tiba, korang lambat makan tu yg si kechik ni haa nak makan aku n razmie. sorry sbb tetibe black out sekejap, ntah kaki sape yg gatal tu, aku potong gak nanti! thanks korang sbb dtg memeriahkan majlis aku. sayang korang weh!

si kecil said...

lynndaa!! hahahaha..black out tu ingatkan gimik.huh.. xade org interview pun...nape tak bgtau awal2. kalo tak dah cari OV ko. hahaha..congrats lynda darling!

nizabeba said...

hoye hoye ade dlm picca!! thanks sk!! aku da link ko & slmt berkenalan!! =)