:: love is a gift ::

Wednesday, January 26, 2011

any kompang team from kedah?

sumber: google


saya sedang mencari pasukan kompang dari alor setar dan sekitarnya. sesapa ada contact tak? saya nak yang ada pakaian seragam. kalau budak-budak pun ok, sebab cumel. kalau muda remaja belia, nak yang ensem. hakhakhak.. kalau pakcik2, nak suara power dan merdu. demanding pulak tu kan.. dengan charge yang berpatutan. lagi murah lagi bagus. hahaha..

beberapa belas tahun yang lepas, jiran deret belakang rumah aku buat kenduri kahwin anak beliau. dari rumah aku, boleh dengar paluan kompang kat umah kenduri tu. bunyi memang superb power dan menarek gila. aku ingat lagi perasaan dengar paluan kompang tu sampai hari ini. tapi.. masalahnya aku dah tak ingat dan tak tau jiran mana satu punya kenduri. aku siap suruh abah aku p tanya. hahaha..haruslah ayahanda ku tak mau. ape ke gila nk pegi tanya semua jiran belakang umah tu. bukan ada satu umah..byk pulak tu. dah la semua penah buat kenduri. hehehe.. dan ada kemungkinan pasukan kompang tu dah tak wujud pun.


18 comments:

missbutterfly said...

skolah2 takda ka?

Zariza said...

selalunya sekolah2 ada kompang nie..

za dulu pun cari gak kompang..tp susah sket nak dpt kat perlis..last2 kitaorg guna cd je..:)

ElyaElmo said...

try tney ngn kakak caterer ko...rasany2 derang ade contact

si kecil said...

jaja: aku ada jugak tanya2 thn lps. kena tunggu tahun ni. sbb bdk2 sekolah kan bertuka2. jadi diorg tak berani janji.

zariza: itu lah.. xjumpa lg.

elya: err..aku rasa caterer aku tak dak cntact. nanti aku try tanya.

♥ balkidz_hunny ♥ said...

pak keboom, pak keboom.
hahaha. kau try la tanye tourism kedah, mane tau ade suggestion kompang team yg ade leh dancing2 ke, hape ke, ke ade complete pakej dgn music ke.
cek tak tau area kedah naa. adik ipar cek baru nk tunang ngan org kedah. nanti cek bleh refer hang! :D

yayahafiza said...

br nk suggest tnye skolah.... i think sekolah byk yg ade pasukan kompang & usually murah....

p/s: si kecil, susah sgt u amik band la.... wat orchestra ala2 kompang.... i know that Alor Setar has 1school that is very famous with their marching band.... hehehe... just kidding.... tgh bosan=p

si kecil said...

qish: wah.tourism boleh ke?? hah. nanti ko boleh suh dia refer je sini.

yaya: i know which school!!!! my beloved school. hahaha..

chenta said...

alor staq kat mana??! :)

Hani Sabrina Zulkafli said...

paqda catering ada. refer here: http://paqda.blogspot.com/2010/01/pasukan-kompang-paqda-dan-silat-paqda.html

si kecil said...

thank you!!

sumpit said...

haaa, dah ada recommendation dah tu, bagusla.
Tp susah kan nak cari geng kompang kat kedah, went through the whole ordeal of looking for one. Mmg mencabar kesabaran gak la...

si kecil said...

kan..sangat menguji kesabaran.. haih..sabo je la. last2 tak jadi pon. haha.

atan said...
This comment has been removed by the author.
hana said...

alor star xtau, tp klo kt jitra sek2 rendah mmg ada team. klo sk bandar baru darulaman amek rm150 tuk shari tu. sksat pn amek b4 ni, skrg xsure, sbb sek diorg bz sket..byk pformance.
i ada nombor cntct. nk i tlg tnyakn ke?

atan said...
This comment has been removed by the author.
nesma shahu said...

kalu x keberatan leh x share dgn sy contact no utk kompang kt alor setar.sb sy pun tgh cari...:)

ieza said...

salam..sapa2 ada contact pasukan kompang msg saya...017-9558967... kenduri bulan 12 ni..plss...

ieza said...

salam..sapa2 ada contact pasukan kompang msg saya...017-9558967... kenduri bulan 12 ni..plss...