average & typical

me, talking about me. i am an average person, with average budget, dream of an average wedding. kalau verangan memang lah tinggi melangit. syok woo verangan. free je kan. hehe.. back to reality, i will have a typical malay wedding. i dun even have a theme for the wedding. theme color je ade. tapi decorator aku kata tema ala2 english. tah mana datang englishnye tah. sebab aku tak pakai baju kebaya? ke sebab bunga2 penuh tu? tah. hentam saje lah.

nothing yg out standing. nothing yg unik. typical. xde versi fairy tales ke, classic car ke, melayu purba ke, underwater ke. it's juat a very normal wedding. and i am very fine with it. it's our once in lifetime event but still it's just a one day event.

all i wanted for the wedding ialah mama abah saya happy dan semuanya berjalan dengan baik dan berkat. (in other word, janji aku kawin. hahhaha)

but..
i always wanted a wonderful marriage, a peaceful life.

saya sangat2 berharap saya dapat berpindah secepat mungkin dan tinggal bersama hubby. serve him the best, treat him well. together in every circumstance in our lovely 'palace'. family dia, family saya boleh selalu datang n stay dengan comfortablenya. saya dan dia selalu ada masa utk KAMI, keluarga dan kawan-kawan. have a few adorable and clever kids.



Comments

yUmIe said…
yup berangan itu indah.tp xsemua yg kte angan dpt direalisasikn.hehe.sye pn mcm kamu.just tema pd kaler shj.selebihnya hentam kromo.mne rse mcm cntk,rembat!!haha..
AnEs said…
sweet!sama la..kite pun average wedding,bukan fairy tale bagai..but its still gonna be out greatest and memorable day kn?hihi
farahfatihah said…
me, kena tunggu Q kalau nak pindah!!! sedih kan
LisaLisut said…
100% likesss and agree! :)
chill.
Mia-Ina said…
betul tue..berangan itu mmg indah...saya pun terpaksa berjauhan dgn suami perlis-jb....memeritkan saat ni..tp perlu byk kesabaarn krn x semua yg kte mintak, kte dpt...tp klu dpt, rezki la
cha said…
i kdg2 jd takut tgk preparation b2b yg lain sbb nk banding dgn i,i buat simple je
si kecil said…
yumie: sama lah kita. cantik di mata saja. hahaha..rembat!

anes: betul2. this our memorable day. bukan their. so, ikut suka kita. haha..

ff: aku pun susah weh nk pindah. johor susah nak lepas. debor ni.

lisa: thank you!

mia: kalao ade rezeki, mana tau kan. boleh dpt pindah cepat.

cha: i was like that before. sebab tu i post enty it's just a one day event. apa pun terletak kepada kemampuan. takyah compare2.

Popular posts from this blog

Lafaz Taklik bagi Negeri Kedah

cerita taska

apa nak tulis dalam guestbook atau wedding card?