kadang-kadang

kadang-kadang rasa tak sabar nak kawin..
boleh tak nak cepatkan..
nak dapat pahala berganda2..
nak masak untuk hubby, walaupun masak tak sedap..
nak dok rumah sendiri, hias ikut suka sendiri..
beli barang-barang dapur..
ada life partner.. ada imam..

kadang-kadang rasa betul ke nak kawin ni?
boleh ke hidup sama-sama nanti, accept each other?
dah ready ke nak jadi macam mama..
tak boleh malas-malas..
boleh ke itu..boleh ke ini..semua keraguan menimpa2..

kadang-kadang saya hanya follow the flow..
macam sekarang..
maka flow saya sekarang sangat perlahan..
fokus kepada bulan ramadhan.

saya selalu melompat2..tanpa meninggalkan jejak.
saya gembira baca persediaan semua b2b..
ada perasaan bersyukur, ramai yang nak ikut seruan Rasulullah.
ramai yang bakal dapat berganda pahala.
tahukan pahala orang dah berkahwin berganda daripada org belum berkahwin ketika beribadah?

Comments

mysarah said…
betul betul betul ;)

si kecil lama yer tak update blog
Cik Belle said…
saya pun tak sabar nak kawin sebab memang banyak kan kebaikkan berkahwin ni. ehehe. saya pergi kursus kawen, ustaz beritahu banyak sangat pahala kite boleh dapat andai berkahwin ni. =)
Sya Sakura said…
sy pon slalu rs mcm awk.. kdg2 rs mcm nk kawin esok jugak, tp kdg2 mcm x pecaye betul ke nak kawin? Tapi slalunye rs bestnye kalau dpt kawin skarang takyah fikir preparation sumer, tp at the same time teringin jugak nk ade wedding yg cantik.. hahah..

Anyway, bile nk update lg? mau bace lg dan lg... hehe :)
Nora a.k.a Aira said…
rindunya kat si kecil =) btw saya pon rasa macam awak juga. Salam Ramadhan =)
didieadila said…
sokong..kdg2 rs cm nk cpt2 kawen..kdg2 rs cm kanak2 nt tkut xterbawak plak tggjwb..

tp bila fikir2 balik...kan kita dah sedia untuk kawen..so insyaAllah evrythg will be ok kn.. :)
si kecil said…
eh ramainya org rindu..*mode perasan* hahaha..

mysarah: hehe..betul kan..

cikbelle: yee..setuju. awak pegi kursus kt mana? jap nk send email.

sya: a ah tu pon salah satu reason. rasa nk kawin je. mls nk pikir prepare2 ni. tp nanti rindu plak kan time2 ni.

nora: salam ramadhan !

dd: betul la ckp awk tu..kita dh ready kan..thanks!

Popular posts from this blog

Lafaz Taklik bagi Negeri Kedah

cerita taska

seri inai