make up for northern brides

saya sedang gigih berusaha mendapatkan seberapa banyak maklumat untuk jurumekap di kedah sebelum balik cuti raya ni. saya sebolehnya mahu menggunakan perkhidmatan dari tanah air saja. ramai yang berpotensi. tetapi entah kenapa saya rasa mak andam kat kedah terlalu bermurah hati dengan bedak dan foundationnya, pengantin menjadi terlebih putih di muka. cuak.

dan kebanyakannya, perlu bermekap di butik masing-masing. itu yang den lomah tu. kalau boleh nak bertonang ajo kat dalam bilik pengantin. satu kojo la pulak nak kena keluar pegi mekap.

dalam list sekarang ada
kak ram
syamsyais boutique
andaman patimah, sg petani
kak liza (bukan MUA dari KL tu)

any recommendation?


Comments

Nora a.k.a Aira said…
nora pun suka kalo di makeup di rumah. takdalah terkejar2 kan =)
MY said…
Andaman Patimah kat mana? My balik weekend nie insyaAllah.. baru nak survey SP nya tmpt.. huhu
si kecil said…
nora: tu la..prefer yg nak dtg mekap kt umah.

my: mention kt situ taman sejati indah.
MY said…
ooo.. will try to have look kalau smpt nnt..
A W E E N N Y E said…
chaiyok2....ms kawin takde masa dah kita nak ke kedai...all the best!
sumpit said…
alina was saying tht tar tera pon ok jugak.
si kecil said…
my: good luck!

aween: tu la pasal kan..nak bersiap beramai2. mcm pegi fitting room kt shopping complex la plak.

sumpit: yes, they're good. tp kena amik pakej. =(
Moose said…
i amik kak ram je. which reminds me that belum bayar deposit lagi! aiyak. i heard few MUAs in SP and penang pun not bad jugak.
dyn said…
i suke baby zarina, penang MUA..
mmg cantik.. harga boleh tahan.. opps mmg datang rumah tp kalo kat kedah i rasa ada additional charge kot..
si kecil said…
moose: kak ram in the list..tapi saja nk survey kot2 ade lg best.hehe..

dyn: thanks. ada link dia ke ape2 ke tak?
A W E E N N Y E said…
tartera tu make up tu my frenz..the owner adalah bapa sedara dia....
tp dia make up my frenz....mm...my frenz smpai nangis..ntahlah..ssh nak komen..
sebenarnya make up ni tgk sesuai tak dgn kulit org tu, btol x? cth mcm kak ram, dia make up kakak awn sampai jadi pelik tp bila dia make up Qis jadi ok...
so kalo nasrah dah sesuai dgn someone just go on....! =)

Popular posts from this blog

Lafaz Taklik bagi Negeri Kedah

cerita taska

seri inai