doorgift from ayer hitam

minggu ini saya sangat sibuk. hujung minggu lepas ke kl. kembali ke johor ditemani tunang yang baik hati. sempatlah berdating lama2. jumaat lepas mama abah datang. melawat anak yang ngada2 buat ayat sedih suh datang. hehe.. skang saya kembali sendirian berjuang di bumi selatan ini. T_____T td sempat bawak pusing-pusing ayer hitam. survey harga untuk doorgift. pastu ke kluang railway coffee. saya cadangkan kt mama nak bagi mug atau mini mug. pastu nak tempek sticker nama pengantin, saya ngn encik bolat la tu. hehe..

mug ni macam mug minum biasa tu. ada banyak warna.
kalau 5 = RM 10. kalau beli banyak dalam 1000 lebih dapat 1pc = RM1.10.

yg ni mini mug. abah mama dah berkenan sangat. hampir2 beli tadi. tapi saya cakap awal sgt. mana lah tau hujung tahun ni ada design baru. abah tanak yg corak english style yg bunga2 tu. dah biasa sgt abah kata. tapi yg ni menarek. simple but elegant.
harganya 1pc = RM0.80, kalau banyak boleh kurang lagi.
=)

close-up rupa mini mug. kalau jadi, saya nak amik yg purple tu.
tapi ada jugak rasa nk amik campur2 warna.

yg ni piring kecik. besar piring lapik cawan tu.
harganya RM4.90 1 pc.

yang bekas-bekas telur/potpuri/coklat bercorak english style.
harga seperti tertera RM4.90
saya tak tanya harga kalau beli banyak berapa. sorry..

yang ni tatau ape. tp doorgift la. hiasan kot. harga pun tak pasti, tapi comel.

yang ni bunga kristal, 1 kotak rm18.50
dalam tu ada 6 tangkai.

masa pegi tu ada angin yg agak kuat. suma gantungan kt atas ni berbunyi2. saya rasa sangat cantik la menda2 ni. boleh dijadikan hiasan kan.
use your creativity.

saya pulang dengan harapan dan angan2.
tanpa satu barang pun kecuali mama beli souvenir utk sedara mara.

update: mama abah dah beli kan 2 set cadar untuk saya.
hahaha..suka2! walopon x tengok lagi. tapi saya gembira.

Comments

Nora a.k.a Aira said…
wah..beshnya parents belikan cadar hehe.. eh nora pun berkenaan dgn colour purple.. hik3 :p
A W E E N N Y E said…
Ala comeynya...door gift awn pn ada yg sudah lbih 5bulan dok dlm. almari.layannnn
Q said…
wah..semua pon dah ready nak beli doorgift..seronoknyer tengok barang cumil2..hihi set cadar adalah sangat menarik tak kisah lah bujang ka nak kawen ka..i like!!hihi
shayra hint said…
kawan kami yg amy tu tempah sticker kat kedah (lupa katna) untuk tampal kat mug (mcm gmbaq 1st.sticker tu besaq gak, jarak 1 inci atas bawah, lebar half mug, satu 5 sen ja. cool kan? dah la cantik bila tampal tu.

yang warna biru tu kami penah dapat, warna putih, grape dia jernih, wat gantung kat rear mirror keta, pun cantik!

btw, kedai yang dlm gambaq u tu, kedai faveret ai kalau pi sana slh satu doorgift bli kat situ, :)
@ty_farEd said…
mug kaler2 tu memang menarik sangat..!!
si kecil said…
nora: yg purple tu comel..masuk dgn tema warna saya nanti. =)

aween: 5 bln tu ok lg..ni kalo beli la, mau 10 bulan baru kluarkan. kalo tiba2 ada idea lain..dah telan air liur je. hehe..

q: survey je..set cadar tu mmg menggembirakan saya. hehe..kenapa tah.

she: ya ka she? ada gambaq dak?
haa..betui2. ada grape. cumel. kami masuk 2 3 kali semlm. hehe..senang kawtim.

aty: sangat kan..mungkin lps ni ramai yg bg doorgift mini mug plain color tu pulak.
thezaila said…
wow... seronok nya barang2 kt ayer hitam...kalau i pergi sana.. mesti rambang mata, tak tau nk pilih yg mana.
mysarah said…
eh mug kecik tu memang comel lote la. biasa org bagi yg corak bunga2 but this one was sooo cute! nak 1 boleh?? :P

p/s: i suke sangat bunyi benda gantung2 tu bila kena tiup angin. terus datang mood berangan! haha
ElyaElmo said…
sama laa kite si kecil...parents elya pun suke idea klo bg doorgift mug tu tuk tetamu....
masmOna said…
si kecil, mini mug sgt cumel tau. siap ada warna warni lagi.i suka lah =)
CikNaa said…
awak.. pe nama kedai tu? pegi ritu ngan tunang xde lak jumpa mug yg comel ni..
Anonymous said…
hi si kecil yang baik hati. bole share tempat jual mug kat ayer hitam tu tak? byk pilihan. nak pergi tengok..
Anonymous said…
kicik;]..ingat lagi x name kedai mug tuh>?adehh..penat carik kedai yg juai mini mug cam tuh..xjupe
Anonymous said…
boleh x emailkan alamat kedai tu??
niza_88@rocketmail.com
Nurul syazawani said…
dear boleh tak bg alamat kedai tu..
nsyazawani@yahoo.com
yati said…
dear boleh tak bg ala,at kedai tu..kedai mug comel tu
yati_0901@yahoo.com
Anonymous said…
Awak..blh emelkan alamat kedai mug tu..?
ctkhalisa@yahoo.com

Popular posts from this blog

Lafaz Taklik bagi Negeri Kedah

cerita taska

seri inai