:: love is a gift ::

Wednesday, November 10, 2010

border lace veil

source: google

saya berimpian mahukan vel macam ni untuk nikah nanti.
pakai tudung simple. mungkin ada batu jarak2. pastu letak vel ni.
saya impikan vel paras pinggang ke pinggul.


source : faradiba

faradiba dengan hebatnya pernah DIY vel dia. cantik gila!
ada juga mintak sewa. tapi tak pasti dia nak sewakan ke tak.
dia sangat busy sekarang ni.
kalau dia sewakan pun tak tahu berapa ringgit.
kalau ikutkan dia cerita, cost untuk DIY vel ni pun mahal jugak.
sebab harga material, border lace ni lebih kurang RM150 per meter.
guna lebih kurang 1.5meter. jadi kira lah. tak masuk net kosong tu lagi.
kalau beli dah siap rm300-rm400 jugak lah paling murah pun.
sanggup?

kalau ada yang tahu kat mana ada sewa border lace veil ni
dengan harga yang berpatutan, bagitau saya ye.

xora pun ada jugak veil ni, tapi panjang sangat.
dia yang tinggi pun meleret-leret.
kang saya pakai, mau dah duduk kat tengah masjid, veil meleret sampai pintu.
marah tok imam tu. (ok, tipulah tu..over tau..! hikhik..)

saya belum tanya bridal boutique yang saya amik pakej tu lagi.
harap2 dia ada, tak yah susah2 dah.
(which is i doubt)


12 comments:

Xora said...

hihi. veil saya panjang 1.5m. saya 1.65m, mmg meleret. budak2 siap main sorok2 bawah veil tu T.T Camne ye SK, org tanya nak sewa tapi tak tahu nak letak harga berapa pasal tak terfikir ada org nak sewa. camne tu?T.T

yUmIe said...

hehe cntk le weh..suka jgk..hurm nt klu dpt mne nk sewa share eh=)

LisaLisut said...

si kecil,bagus pun u come up dgn topik veil ni.i tot veil tu bole beli kain net kosong or beli jenis kain yg sama dgn baju. if DIY border tu tampal je ke babe? ke kene jahit?i br igt nk beli material je n tlg org tampal/jahit je.kekekekeke

if ade pape info lagi share la ek.cntik gmbr veil u tu.simple.

Moose said...

nak sewa veil aku tak? made by unaisah. it's mantilla veil with lace border.

wah final outcome belum tengok lagi tapi dah berangan nak sewa kat orang. HAHAHA.

eh, aku serious ni. hehe.

~~zaa~~ said...

cantik..suke sangat vei panjang macam tu..masa zaa kawen, butik pengantin sediakan sekali..lucky me! tak payah pk lagi :)

ElyaElmo said...

sikecil....tak tnye kak awe ke??kot2 die leh buat kan??
tapi ri tu..elya pernah tnye dgn ashylla,die sewa veil die...tapi agakk panjang jugak laa kot....saje nk share disini...heheh..ni link die yeh :D

http://whitelacetaleweddings.blogspot.com/2010/06/long-veil-for-rent_25.html

si kecil said...

mooooooseeee: aku naaaakkkk!!!! hahaha..aku reply ko punya komen dulu ni. cepatlah kawen. nk tgk outcome. bulan 12 ni baru aku nk p tanya bridal butik aku tu..kalo dah ada..xjadi la..ekekek..

xora: awak, 1.5 tu tinggi saya. T__T saya bukan reti jalan sopan sgt. takmo yg pjg2..takut terpijak..nightmare wooo.. awk pegi survey dulu kt butik sewakan berapa..then, awk decide la lebih kurang tu. kalo saya pegi tanya, saya inform awak k..average price.

yumie: insyaAllah..saya pun still searching ni..

lisa: awak bukak blog fardiba tu, dia ada explen mcm mana nk DIY veil tu.. macam senang je. tp, saya rasa agak costly harga material tu.

zaa: lucky u! bestnyaaaa..takyah pening2..saya pun belum tanya butik ni. harap2 ada la..doa2 kan ye..

elya: awe mmg boleh buat..tapi tu la..mahal la..sbb cost material tu dah mmg mahal..upah lg..veil ashylla tu veil pjg meleret..saya tanak pjg2..huhu

Dita Lolita said...

mmg cantik..love it!..border mmg mahal hari tuh tgk kat jakel pun rase nk berdarah hidung..hihihi

si kecil said...

dita lolita: tu la pasal. mahal kot border lace. nak pakai berapa jam je. baik beli handbag. hahaha..

didieadila said...

veil faradiba mmg buat meleleh je tgk..wuwuwuwuw..nk cmtu jugak..utk akad nikah cantek kan!

dyn said...

cantikkkk!!! hunt for it..

ciksue said...

wahh mmg cantik veil faradiba
uishh sgt adore lah..tapi mahal woo..hehe!!