:: love is a gift ::

Tuesday, November 30, 2010

teaser : kain bride's mom yang terlebih glemer

my parents went to johor, to jalan2. selain nak teman saya drive balik kedah. we went to Kota Tinggi. there's a place called Pasar Kemboja. orang2 dari Cambodia berniaga kat situ. ada kt tengah2 tu kedai2 kecik, nak masuk kedai kena bukak kasut. ada banyak tudung, baju ready made & kain2. my mom dah beli sepasang baju bermanik2 kt situ & beberapa helai tudung.

on the way back to kedah. singgah overnight kat KL dulu. penat woo nak drive direct. kat KL, we went to Jakel cari cadar. saya tolong bawakan saja. hehe.. kan kat floor bhgn cadar tu ada segala lace n chiffon.. pusing2 kat situ. tiba2 nampak satu kain purple terbentang. cantik. i showed it to my mom. terus dia berkenan n beli. so, my mom dah ade 2 baju purple.

this is my mom tengah posing with the kain kat rumah.
lip lap lip lap yoouuu kain mama i..

and..now, saya risau, camna pulak nak pastikan baju pengantin tak tenggelam dek baju mak pengantin dan abah pengantin. heh. dah la i'm not into too much manik2 n meriah2 sangat. camno ni.. tapi kain yang mama beli tu memang tantek sgt.. memang couldn't resist. mesti gorgeous la mama i nanti. hehe..

the best feeling bila tengok my mom happy dapat kain cantik tu. n my parents are so excited about the coming wedding.

skang my mom takleh nak decide nak buat baju camne n nak tempah kt mana. haha..

:) i love you mama abah.


12 comments:

ElyaElmo said...

si kecil,tau tak jakel sale smpai bile??

"cikkin" said...

cyg..kite menghadapi masalah yg same..my mom & kakak2 cikkin pon da bli kaen utk diorg..since blan 6 lagi..n yg pasti meghelip2 mcm ur mom punye..ey..kaler pon same..huhu..ni tgh kne pk bj perantin yg lebih menyerlah dr diorg punye..=)


psstt...ur theme color pon cm same ngn kite punye..hihi.

si kecil said...

elya: rasanya sampai 2.1.2011 kot..kalao tak silap la.

cikkin: baju tunang kita pun sama tema..hehe..same taste la ni.

"cikkin" said...

ye ke?? hihi..ade gang..best2..bley share mane yg best..=)

missbutterfly said...

weh..aku menghadapi sindrom yg sama dulu..baju mama aku mmg melets. ala2 saloma. lace and beading bagai.. aku hari2 call designer baju ckp risau baju aku nanti tenggelam..nasib baik tak.hehee..push ckit ko nyer designer! haha

si kecil said...

jaja, baju ko cantek gila! aku nak tiru design boleh tak?

Dita Lolita said...

mak perantin pun harus la glam , u olz.. :)

Hana said...

mama kite pon camtu gak time kawen aritu.. die plak bli pakej pengantin jakel.. hehe

miss puteri said...

mak perantin glemer lah! hehe.. bila mak dah semangat anaknye harus kene excited sekali kan..hee

iedayah said...

ur mum excited ni..xp dear..lyn kn je..=)

Moose said...

cari kaler lain cam soft lilac ke. jangan sama kaler dengan mak pengantin. nanti org wish selamat pengantin baru kat mak ko pulak. hehe

aNa LiEyA said...

BAJU PURPLE NI AWAK WAT SENDIRI KE?
BESAR KE KECIK YE..
KALAU SY NAK SEWA CMNE