:: love is a gift ::

Wednesday, February 2, 2011

a heavy trip

bermula perjalanan dari johor, singgah di ayer hitam. ambil baki doorgift yang ditinggalkan di kedai masa beli hari tu, sebab tak muat kereta. huhu.. penuh kotak kt belakang keta sampai ruang tempat duduk. berat gila rasa keta masa tu.

pastu singgah kl. pegi jalan TAR. mission nak cari sampin songket putih untuk encik chenta, bunga-bungaan untuk hantaran dan kain lace mama.

cerita sampin songket putih.
selepas dicadangkan oleh beberapa orang bloggers, encik chenta pegi lah survey beberapa tempat di shah alam. corak dan kain cantik, harga tak berapa cantik. sebelum tu dah pegi survey kat johor. pastu dah cari kat jakel2. tak jumpa yang menarek hati. susah sangat nak jumpa kain songket sampin warna putih benang silver. then bila pegi kat city one plaza tu..mcm meriah gila sampin songket. cakap je nak warna apa, corak camna. penuh satu kedai. letak atas lantai tinggi sampai kepala. tanya2 harga, rm25. huh?? murah sgt ni! hahaha.. excited. tetapiii...disebabkan kami cari warna putih, jadi kena check betul2. sebab biasanya ada kesan kuning2 kat lipatan. dan ada kotor2. tak jadi amik yg tu. huu...murraahh tapii.. takpe..jalan2 dulu. kedai2 lain pon harga lebih kurang. songket parkistan. sulam mesin.

sampai lah jumpa satu kedai ni, songket dia agak menarek. sulam tangan dari india. harga slightly higher. still cheaper daripada songket terengganu. corak pun cantek. check2 xde kotor or kuning2. dapat lah tawar sikit. beli.

cerita kain mama
pastu pegi jakel. pelik. kali ni the SA tak push2. aku bgtau exactly apa aku nak. dia tak ada pun nak offer suh beli yang lain. siap suggest pegi jakel shah alam sebab kain mak aku nak tu dah habis. same goes dgn jakel shah alam, x ada pun nak push2. but still helpful. mungkin ada manager jakel baca blog b2b yang meluah perasaan tak puas hati dengan teknik dan taktik SA jakel suh beli kain kot. terus diorg ubah cara. dan lebih comfortable. ataupun..muka aku ni memang muka x de duit, sebab tu diorg malas nk buang air liur. tapi kalo diorg buat camtu pun, aku yakin boleh menepis dgn jayanya. silap2 diorg kena saiko balik. hahaha..

cerita misc.
berbalik kepada cerita perjalanan tadi. pastu rushing gila pegi sogo beli barang utk gathering. pastu rushing pegi umah kawan aku utk gathering. a great time i can say. seronok dpt hang out dengan kwn2 lama.

then, ptg tu pegi midvalley. cari brg hantaran encik chenta yang tak habis2 lagi. aku rasa sales masa CNY lagi tinggi discountnya. ye tak? tapi beli barang new arrival..haruslah tak ada offer pon. ceh.

the next day, tolong my sister pindah umah. the following day, balik kedah. alhamdulillah..banyak dapat setel.


barang-barang hantaran for both dah selamat di kedah
siap sedia untuk dihias cantek


pengikat jari, penambat hati
:)

10 comments:

LisaLisut said...

agak2 kite terserempak kat goldheart tak baru2 ni si kecil? hihi.cntik kan box dia? me likey. rs mcm nk tkr box cincin i dgn cincin tunang i hahahaha

~ NANA ~ said...

bestnyeee kan kalo barang2 hantaran dh beli? mesti puas hati...hehe

ElyaElmo said...

aku nak raoul tuuuuu!!!~

LittleSunshine said...

uikss dh byk beli brg,,bestnya..liza semalam gi mid,curve,bangsar village..1 habuk pun xde apa yg berkenan..wawawa

si kecil said...

lisa: tak kot. hahaha..sbb masa pegi tu takde org lain pon. heheh..cantik kan box dia.

nana: lega la. satu hal dah setel. tu beli dr last year tu. baru bawak blk.

elya: hahaha..nampak aje ko! tu amir punya aa..kopak duit aku.

liza: pelan2..saya pun beli sikit2.. dari tahun lepas. baru kumpul n bawak blk.

yayahafiza said...

the raoul paperbag really catched my eyes! Cantikkan bj2 kt Raoul! I ade g usya bj kje kt Raoul gk tp harga die wt I tekiput2 kuar dr kedai 2.. Hahaha

Illy Int said...

beshhnyerrrr :)

si kecil said...

yaya: unfortunately, the raoul is for him! huhu..duit i yg kopak.

illy: best. :)

nizabeba said...

fuiyyoo!! hasil2 yg sgt memberangsangkan..syoknye shopping!! lg2 yg picture last tu..hehe

deqlis said...

Sis nk tye, songket warna putih tu beli kat mana? Jenis kain mcm kain duyung songket atau songket utk sampin?