of the nikah shoes

hari tu, aku dah beli kasut utk sanding. it's wayyy better than i ever dreamed of. as for nikah shoes pulak, i always, always wanted a white shoes. a very simple one. so i can patch the brooch, maka jadi tadaaaaa....ekeke. guess what, i already bought the brooch, ever though i was not yet found the shoes. hehe..over kan.

of my dream nikah shoes

this is my first inspiration shoes. the first time i saw this pic in saiful nang's album for ashylla whitelacetale's wedding, immediately i knew, i want a white decent shoes like this. so the color must be WHITE!

source: saiful nang
ashylla's wedding shoes by man kajang


then, i started to look around for the white shoes. nothing hit me yet.
a friend of mine got married to a beautiful girl with a beautiful white nikah shoes. damn, i love the shoes so much. i asked her about the shoes. dia beli kat ipoh parade. adoih..bila masa pulak la aku nak p cari kt ipoh tu. bersungguh sangat. seriously suka sgt kasut dia. huhu..


source: photoaura
beautiful zati with the beautiful shoes.


and of kos, pakcik gugel menjadi sahabat setia any b2b. and i found this shoes. mak aii.. gojes gila kot ada flowery2 camtu. imagine aku tempek brooch bling2 tu kat depan. gempak tuu...haih..mano nak cari ni...

source: pakcik google


pastu terpikir, kalau belakangnya tali pon would be nicer jugak. sebab aku ni jenis cepat melecet. selesa sikit kalo jenis tali camni. hmm..bunga tu camna pulak? haha..angan2 tak kena bayar kan.

source: pakcik gugel lagi
sila imagine kaler putih ok. tq.


but today...
i end up buying a silver jenis tali2 ada bling2 kind of shoes.
huu..
camno ni?
tgk td..terpukau.

nothing as of my dream nikah shoes.
tadi tunjuk kat a bestfren of mine, dia kata macam meriah je utk nikah.
aiyook..
dan harga pun x menjadi idaman sgt..huhu

teaser of my nikah shoes


dan sekarang, aku nak buat hape ngan brooch dua ketul tu?
hmm..

tadi nampak kasut vincci yang macam menawan hati.
warna hitam. hehehe..
lalalala~~


ok back to topic, sesuai ke kasut bertali camtu utk bergamba hari nikah?
or nak tukarkan je, nikah pakai kasut purple, sanding pakai silver?

hmm..
how?




Comments

yUmIe said…
aku rse elok ko stick purple pkai time sanding.sbb silver tue aku rse cm lebih tertarik digayakn wktu nikah.huhu..brooch tue ko simpan utk ank ko nt.ko tlg diy.haha kidding je tau.xpn ko beli le kasut putih gak.*haha sje hasut kechik:p
si kecil said…
haaippp!!! jgn menghasut! hahaha..tp aku ingat nk beli kasut lain letak brooch tu. hehehe..bukan wedding punya la.
shayra hint said…
meh brooch pass kat sini... haha~
better silver pakai time nikah la.
oh btw,tengok vincci kat mana? haritu tgk kat indah suma hudus2.. haha~
HanHan said…
brooch tu boleh letak kat hantaran ke..if nak gune for your wedding la.just stick to ur plan :)
~Ayu BnSyg~ said…
1 Brooch suruh hubby pki kt songkok. 1 lg letak kt bunga tgn ke?
ElyaElmo said…
mak aihhh..tinggi nye heels ko!!
pakai tuk sanding pun leh..letak brooch ala ala purple since baju sanding purple kan?
ke aku salah bg opinion...uhuu
hoya hadis said…
salam kenal..
bile bace entry nie teringat dolu-dolu mase nak nikah peningnye buat persiapan..banyak sangat pilihan tapi tak tau nak pilih mne satu.
K.I.N.A said…
bertali pun oke..sama la jenis cepat melecet..putih cantik!
LisaLisut said…
sesuai je.sbb i pn tak suke pakai full cover :)
nikah purple.sanding silver.or terbalik kan dua2 ni pun ok :)
si kecil said…
she: haha..ok kan kasut tu..tak meriah sgt kan..tali2..baru sexxxyy..hahaha..

hanhan: a ah eh..tak terpikir langsung plak buleh letak kt hantaran..good idea!

ayu: beeeeeeeeeeetuuulll!! kat handbouquet!!! thanks babe!! terlupa pasal ni.

elya: tak sangat weh. tu ilusi gamba je. masa aku snap pon aku tgk..eh nmpk tinggi gile. mana boleh tinggi2. abamku bukan tinggi sgt. ikikikik..

hoya: itu lah..tamak. semua nak. haha..padahal mcm takleh pakai hari lain.

kina: putih cantek..tp...terbeli silver. huhu..

lisa: hehe.kalo sesuai ok la..jgn membazir. sbb terlintas nk cari putih. huhu..
Hari tu masa saya bersanding kasut sy camni...

http://yeopaja.blogspot.com/2010/07/my-solemnization-shoes.html

hope dapat bagi inspiration juga!hehe =p

Popular posts from this blog

Lafaz Taklik bagi Negeri Kedah

cerita taska

apa nak tulis dalam guestbook atau wedding card?