:: love is a gift ::

Thursday, February 10, 2011

nak pegi honeymoon pls

*verangan mode activated*

lepas wedding, dalam masa terdekat tak sempat nak pegi honeymoon. sebab cuti dah habis. dan dah masuk bulan puasa dan raya. hujung tahun baru boleh bercuti panjang lagi. tapi belum ada plan nk pegi mana.

kalau jauh, melbourne best ke? konon2 tempat omputih kan.
hahahaha. tapi..hujung tahun musim apa?
cewah..ade duit?

source here


ataupun honeymoon sambil shopppiiinngg!! dah berapa lama tak leisurekan diri sendiri kan. ye lah. bukan senang nk kumpul duit kawen kan. so why not honeymoon and do something we do best. ekekeke..to pamper ourselves sambil spending time together.
bandung pun ada tempat2 sejuk kan.
buleh peluk2..ekekeke..*gatai*


source : bandungtoday.com


aku rasa korea adalah tempat romantik. ala2 cite dlm movie tu la. tapi nak p masa musim bunga. bila pulak tu? adik aku cite..ada satu pulau ni. nama pulau cinta. tmpt diorg berlakon cite winter sonata tu. kat situ, suasana sgt romantik. daun n ranting kering pon diorg sapu pastu kumpul dlm bentuk love.

source : here


for a short getaway after penat2 urusan wedding ni, PD pun ok pe kan. avillion ke. ehehehe.. tanak kalah. nak yg mahal2 je.

source: here

honestly, aku memang nak pegi honeymoon. tapi it is my least priority of all. i have my whole-life to spend with him n go somewhere. kalau ada rezeki, alhamdulillah. it's a great bonus for me.

there's a place i want to be so much. a place that i miss.

p.s: kalau ada sesapa nak sponsor sila email k. ekekeke..

25 comments:

missbutterfly said...

hahaa..perli aku ke? aku tgh pening ni..

ElyaElmo said...

nas.ari tu aku nmpak facebook cuti.cuti.com ke cuti-cuti malaysia(lupe which one), die buat package ke korea 2k++ .xtau la worth to go ke x.
aku tingin nk g tempat sejuk2. leh pakai boot.haha

LittleSunshine said...

jom honeymoon!!!!horeeeyyy

The Spasmodic Scribbler said...

Australia would move into summer by end of the year and it's the peak season. Everything will be so expensive so if you are on a tight budget, I suggest you go during winter. Winter dia nama je winter tapi tak sejuk sangat pun :).

But to me, Melbourne dengan Gold Coast best lagi Gold Coast. Last 3 years I went to Gold Coast and it's my favourite place on earth, so far :).

Kalau nak pergi northern Asian countries pun boleh. Everything jadi murah sebab winter :)

A W E E N N Y E said...

saya tak nak sponsor tapi nak ikut..tukang bawa bag pun okey =)

Mia-Ina said...

kemana pun destinasi..asalkan lps kahwin ada ms berdua..itu priority tau

Cik Belle said...

dahla. aku tak nak cakap pasal ni. keciwa kau tahu? hehehe.

Aya said...

nak gi korea jugak!! tapi expenses nye mahal ler pulak.. huhu

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaikum sikecil.

kalau saya cakap nak pergi bandung, confirm kena jeling baiiik punya dengan my sweetheart. hihi.

harap dapat pergi honeymoon juga lepas kahwin. tapi tak boleh keluar negara sbb my sweetheart tak boleh pergi jauh disebabkan tugas dia tu.

dalam malaysia je la nampak gayanya. kena google destinasi menarik di malaysia la lepas ni. wink.

si kecil said...

jaja: hahaha..ko dh dpt info blom? ish. bukak la fb. senang aku nk bg contact membe aku kt sana.

elya: 2k perpax..dpt jugak kalo pegi MATTA fair. tpi tu lah..skang blom lg kot nk spend sebanyak tu. kena simpan utk any emergency ms wedding nnti.

sunshine: u nk sponsor ek? yeeaayyy!!

nawar: oo hujung tahun summer ek? ingat winter. sbb i bygkan christmas je ada snow. haha. goldcoast lg best? *mata dah bersinar2 ni* hahaha..thanks for the info. btw, bila winter kt sana?

si kecil said...

aween: ahahaha..xleh2. nanti nk peluk2 malu la.. hahaha. nak kirim duit boleh la.

mia-ina: ye, betul tu.

atia: hahaha..xleh betul ckp pasal honeymoon tau dia ni. haha..gigit kang! jom berangan je la.nnti abis kursus pegi ok.

AnEs said...

hi nasrah..honeymoon selalu jadi my favorite topic..rasa mcm nk skip je sume leceh2 kawen ne straight pegi hanimun lepas nikah..i wish!kekeke..kalau lepas kawen tak cukup masa nak pergi jauh-jauh rasa mcm nak hanimun kat kuantan tempat kitorg jumpe n dating2..hihi

si kecil said...

aya: hah? ye ke? expenses kt sana mahal ek? i tak research pon lagi. berangan itu indah. tamau tau realiti lg. hahaha..

syahira: bandung was my fiance's suggestion. kitorg mmg kaki shopping. haha.. kt malaysia sgt byk tmpt best2. i think kitorg pun gonna end up dlm malaysia je kot. yg ni berangan je. xde action ape pon selain google image. hahaha..

si kecil said...

anes: menarek gak tu. salah satu plan berangan tmpt honeymoon dlm kl je..cari hotel yg ade pakej honeymoon. spend time kt situ. jalan2 mcm dating je. hehe..

Lyana MK said...

kalo nak tmpt sejuk...cameron pun sejuk!! heheheeh...romantik gituuuuuuuuu!! tu kalo dalam malaysia ler...huhuhuhu

missbutterfly said...

weh..kt aussie winter dia tgh2 tahun..hehe..btw.email aku jajabutterfly@gmail.com...email aku cpt!! hahaha

nizabeba said...

x dpt dinafikan topic ni plg best!! haha~ aku pon tgh carik2 pakej cuti2 kat malaysia..
mek,ko nak g korea eh,cuba tgk travel package kat Mayfair agency..not bad price die..

realriyana said...

bestnya kalau dapat honeymoon kat oversea..teringin nak gi europe..tapi rasanya honeymoon dalam Malaysia je, sebab nak kawen dan life lepas kawen memang banyak nak pakai duit kan. Malaysia pun banyak tempat best dan cantik gila kan. hehe

pulau winter sonata tu nama dia Nami Island. :)kalau Jeju
island pun macam best jugak, tengok ada kawan gi honeymoon kat sana. hehe

si kecil said...

liyanaMK: cameron pn ok. cantek. ade bunga2. sejuk bleh peluk2. ekeke..keje nk peluk jeee..

jaja: aku dh tanya kwn aku tu. nanti lps dia reply aku email kt ko. orait.

niza: mayfair yg nak bg kurus tu ke? err...

riyana: hahaha..best kan kalo dpt pegi sana. tp tak mampu lagi. cewah..lagi..ada angan2 tu. oo ye ke..my sis p sana jugak for honeymoon. best tgk gmba2 dia.

HanHan said...

awak, sekarang ni air asia kan byk buat promo pegi oversea. haritu tgk ticket pegi paris tak sampai 2k return for 2 pax..i've been to europe,mmg seswai for honeymoon.hehe.
if nak pegi,kene rajin survey harga ticket online.MAS pun ade package holiday yg affordable..
awak search jugak airlines lain...

alhena said...

hi, i'm ur silent reader hehe. melbourne shld be ok. sangat cozy n cantik. tapi hujung tahun tk berapa sesuai sbb biasanya summer. saya pegi sana time winter n sangat best sbb taklah sejuk sangat. still kene pakai winter coat. tp tkde salji

wani said...

wani baru balik dari korea 2 weeks ago bukan sebab nak kejar artis korea. haha. tapi sebab tunang belajar sana.

but seriously, best gila nak mati! insyaAllah tahun depan nak pegi lagi tapi lepas kahwin. teehee.

rasa tak tahu nak pegi mana? korea is highly recommended! :D

ada namsan tower, nami island, tempat ski terbaik kat dunia! (ni time winter), museum teddy bear, haish senang cerita semua best kat korea! haha.

Nadia said...

dh gi korea thn 2008..best2..tp mknan xbest...bnci kimci..=)

si kecil said...

alhena: alaa..xde salji ke? takleh la feel2 luar negara. hahaha..gatal. dok dlm aircond pun menggigil2. ekeke..thanks.

wani: *drooling* naakk peegiii...sponsor please...haaa.......

nadia: kimci tu ape? hahaha..tatau ape2 ni.

Wan Adawiyah said...

pergi PD pun ok what..Cube try legend International water homes...syokkk giler ade private poll...h3h3h3